Liiga lauantaina: Kärkiottelu Kouvolassa

22.2.2020
Liiga lauantaina: Kärkiottelu Kouvolassa

Mika Pyörälä ja Trevor Mingoia kohtasivat viimeksi Kouvolassa 19. lokakuuta (Kuva: Tuula Aronen)

Vilkas Liiga-viikko huipentuu lauantain kuuden ottelun kierrokseen. Kouvolassa nähdään kärkiottelu, kun kolmantena oleva KooKoo haastaa Liigaa johtavan Kärpät. Myös Hämeenlinnassa ja Raumalla on molemmille joukkueille jaossa tärkeät pisteet. Neljä ensimmäistä ottelua käyntiin klo 17 ja Lukko–KalPa vasta klo 18.30.

HPK–Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara matkustaa lauantaina HPK:n vieraaksi. Tamperelaisten seitsemän ottelun voittoputki katkesi perjantaina, kun Ilves oli neljännen kerran parempi Tampereen paikallisottelussa. HPK puolestaan pääsee otteluun levänneenä ja neljän ottelun pisteputkessa. Hämeenlinnalaiset pelasivat viimeksi keskiviikkona, jolloin KooKoo oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen. HPK on voittanut kuudesta viime ottelustaan neljä. Seitsemäntenä olevalla HPK:lla on matkaa kuudenteen sijaan yhdeksän pistettä. Tappara on puolestaan turvallisen tuntuisesti toisena. Kauden kolmesta aiemmasta keskinäisestä kohtaamisesta HPK on vienyt nimiinsä kaksi.

Ilves–SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilves ja SaiPa pelaavat lauantaina pisteistä Hakametsän Ysäri-illassa. Kotijoukkue esiintyy ottelussa teemaan kuuluvissa erikoispaidoissa. Ilves pääsee otteluun riemukkaista lähtökohdista, kun paikalliskilpailija Tappara kaatui perjantaina jatkoajalla. Viikon ensimmäisessä ottelussa Ilves puolestaan hävisi yllättäen Jukureille. Tamperelaisilla ottelussa on paljon pelissä, kun joukkue taistelee runkosarjan kolmannesta sijasta. Tällä hetkellä KooKoo on pisteen edellä neljäntenä olevaa Ilvestä. SaiPa on hävinnyt neljästä viime ottelustaan kolme, viimeksi perjantaina Kärpät haki täyden pistepotin Kisapuistosta. SaiPalla on viimeiseen playoffs-paikkaan matkaa 14 pistettä. Ilves on voittanut joukkueiden kolme aiempaa keskinäistä kohtaamista täysin pistein.

KooKoo–Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Liigan kärkiottelu pelataan lauantaina Kouvolassa, jossa kolmantena oleva KooKoo haastaa Liigaa johtavan Kärpät. Oululaiset ovat tällä hetkellä kaakon kierroksella ja tulivatkin Kouvolaan suoraan Lappeenrannasta. Kolmen ottelun voittoputkessa oleva Kärpät kaatoi perjantaina SaiPan lukemin 2–5. Ottelu ratkesi oululaisille vasta päätöserän viimeisen kympin maaleilla. KooKoo puolestaan koki eilen tappion, kun HIFK oli parempi Nordiksella tylyin 4–0-lukemin. Tappiosta huolimatta kouvolalaiset säilyttivät kolmannen sijansa. Lauantain kohtaaminen on joukkueille vasta kauden kolmas keskinäinen. Kärpät on vienyt kaksi aiempaa nimiinsä pistein 6–0. Kärpät vieraili Kouvolassa viimeksi 19. lokakuuta, jolloin lopputulokseksi kirjattiin 0–1. Ennakkomyynnin perusteella Kouvolassa nähdään lauantaina lähes täysi halli!

Pelicans–TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

Nuorella ryhmällä pelaava Pelicans on esittänyt viime aikoina pirteitä otteita. Kolmesta viime ottelustaan lahtelaiset ovat onnistuneet nappaamaan myös kaksi voittoa, kun vieraissa kaatuivat Jukurit ja Ässät. Yhdentenätoista oleva TPS elää tällä hetkellä synkempää jaksoa. Turkulaiset ovat kolmen ottelun tappioputkessa ja seitsemästä viime ottelustaan TPS on voittanut ainoastaan yhden. Turkulaisilla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan 12 pistettä. Pelicans on puolestaan TPS:ää perässä kaksi pistettä. Kauden kolmesta aiemmasta keskinäisestä ottelusta Pelicans on vienyt nimiinsä kaksi. Viimeksi joukkueet kohtasivat tammikuun 29. päivä Turussa, jolloin TPS oli parempi lukemin 6–0.

Sport–JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

Neljästä viime ottelustaan kolme voittanut JYP vierailee lauantaina Vaasassa Liigan perää pitävän Sportin vieraana. Kahdeksantena oleva JYP on myös neljän ottelun pisteputkessa. Viimeksi tiistaina JYP haki täydet pisteet Lahdesta. Jyväskyläläisillä on matkaa seitsemänteen sijaan vain kaksi pistettä, mutta suoraan neljännesfinaaleihin oikeuttavaan kuudenteen sijaan matkaa on jo yksitoista pistettä. Vaasalaisten tilanne on synkkä. Sarjasijoitus on viimeinen ja alla on neljän ottelun tappioputki sekä kymmenestä viime ottelusta ainoastaan yksi kahden pisteen voitto. Sarjatilanteesta huolimatta joukkueiden keskinäisten kohtaamisten voitot ovat tältä kaudelta tasan 1–1.

Lukko–KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Playoffseihin tiukasti kotietua metsästävä Lukko isännöi lauantain myöhäisottelussa Satakunnan kiertueella olevaa KalPaa. Viime ottelut voitosta tappioon seilannut Lukko haki perjantaina täyden pistepotin Mikkelistä, kun Jukurit kaatui niukasti lukemin 1–3. Raumalaiset löytyvät tällä hetkellä viidenneltä sijalta ainoastaan pisteen perässä Ilvestä ja kaksi pistettä KooKoota. Yhdeksäntenä oleva KalPa otti perjantaina tärkeän voiton samoista sijoista taistelevasta Ässistä. Voiton myötä kuopiolaiset katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa ja karkasivat Ässiltä kolmen pisteen päähän. Illan ottelu on joukkueille kauden kolmas keskinäinen. Aiemmissa otteluissa molemmat ovat onnistuneet voittamaan kotonaan. Ottelussa on isot pisteet jaossa molemmille!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen