Tapparan voittoputki jatkui – Jukurit yllätti Ilveksen

19.2.2020
Tapparan voittoputki jatkui – Jukurit yllätti Ilveksen

Tapparan voittoputki venyi seitsemän ottelun mittaiseksi. (Kuva: Atte Rissanen)

Keskiviikon kierros oli täynnä tiukkoja otteluita ja muutama yllätyskin mahtui joukkoon. Jukurit yllätti Ilveksen Hakametsässä, Kärpät voitti sarjajumbo Sportin vain vaivoin ja Pelicans nappasi vierasvoiton Porissa.

HPK – KooKoo 1–2 VL (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HPK ja KooKoo kohtasivat neljättä ja viimeistä kertaa kuluvan kauden runkosarjassa. Ottelu eteni tasaisena ja varsin vähämaalisena alusta loppuun asti. Jere Innala vei HPK:n avauserässä johtoon ja KooKoon kuitti tuli toisen erän puolessa välissä Joonas Odenin kauden neljännen maalin muodossa. Maalittoman kolmannen erän ja jatkoajan jälkeen siirryttiin voittomaalikilpailuun, jossa KooKoon Patrik Puistola oli ainoa onnistuja.

Ilves – Jukurit 1–3 (0–1, 0–0, 1–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Jukurit piinasi Ilvestä Hakametsässä pitkään, hartaasti ja loppuun asti, eikä kotijoukkue meinannut päästä millään maalinteon makuun. Ilves laukoi kiekkoja kiivaalla tahdilla kohti Sami Rajaniemen maalia, mutta tuskaista oli. Jukurit aloitti ottelun maalinteon ajassa 07.59 Charles Saraultin maalilla ja Ilveksen vastaus nähtiin vasta päätöserän puolivälissä – asialla Joona Ikonen. Jukurit ei Ilveksen tasoituksesta harmistunut, vaan Sarault vei illan toisellaan vierasjoukkueen uudelleen johtoon. Minuutti ennen loppua Joonas Kalliola pääsi viimeistelemään loppunumerot tyhjään Ilves-maaliin.

KalPa – Tappara 2–3 (0–1, 0–1, 2–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

KalPa laukoi yli kaksi kertaa enemmän Tapparaan verrattuna, mutta kotijoukkueella oli silti vaikeuksia osua maalitolppien väliin ensimmäisen kahden erän aikana. Tapparan nelosketju Matias Lehtonen – Juhani Jasu – Olavi Vauhkonen oli puolestaan ilmiliekeissä. Ottelun maalinteon aloitti Lehtonen, toisesta ja kolmannesta osumasta vastasi Vauhkonen. Tappara johti jo kolmella maalilla, kunnes kotijoukkue aloitti kirinsä kolmannen erän puolessa välissä Janne Keräsen ja Miikka Pitkäsen onnistuttua maalinteossa. Tasoihin asti KalPa ei kuitenkaan päässyt. 2+1-pisteet nakutelleelle Vauhkoselle kolmen pisteen ilta oli kauden ensimmäinen. Lehtonen (1+1) ja Jasu (0+2) keräsivät myös mukavan pistepotin.

Kärpät – Sport 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Kärpät oli Sportia vastaan massiivinen ennakkosuosikki, mutta ottelun avausosumaa saatiin odotella toisen erän loppupuolelle asti, kunnes Jesse Puljujärvi onnistui maalin edustalta. Maali oli Puljujärvelle kauden 19:s. Sport nousi tasoihin heti päätöserän alussa Filip Riskan maalilla. Puljujärvellä oli nopeasti kuitin paikka, mutta yritys rangaistuslaukauksesta epäonnistui. Illan voittomaali syntyi lopulta ajassa 48.36 Radek Koblizekin tehtyä kauden yhdeksännen maalinsa.

SaiPa – HIFK 1–4 (1–0, 0–4, 0–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

SaiPa aloitti maalinteon Lappeenrannassa ennen kuin ensimmäinenkään peliminuutti oli kulunut, kun Tomas Zaborsky viimeisteli kauden 16. maalinsa Veeti Vainion syötöstä. Kotiyleisön ilo jäi lyhytikäiseksi, sillä HIFK osui toisessa erässä neljästi ja SaiPa tippui kyydistä. Mikko Kousa (1+1) ja Thomas Nykopp (0+2) olivat tehokkaalla tuulella. Keskiviikon ottelu oli SaiPan ja HIFK:n viimeinen keskinäinen kamppailu tämän kauden runkosarjassa. Voitot menivät HIFK:n hyväksi 3–1.

Ässät – Pelicans 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässien kolmen ottelun voittoisa putki katkesi karusti, kun käytännössä ilman panoksia pelaava Pelicans kävi Porissa ryöstöretkellä. Ässät hallitsi laukaisukarttaa mielin määrin ja Atte Tolvanen huhki maalillaan selvästi ässävahti Sami Aittokalliota enemmän, mutta maalinteko oli kotijoukkueelle varsin työlästä. Jonatan Tanus vei lahtelaiset johtoon ajassa 13.35 ja Roope Elimäki lisäsi myöhemmin alivoimamaalinsa ansiosta vieraiden johdon kahteen maaliin. Peräti 39 torjuntaa napsinut Tolvanen antautui vasta kaksi minuuttia ennen päätössummeria, kun Niko Kivelä osui Ässien pelatessa ilman maalivahtia. Waltteri Merelä viimeisteli 1–3-loppulukemat tyhjään maaliin.


---
Julkaisija: Markus Viljanen