HPK haki täyden pistepotin Turusta – Kerholle kolmas peräkkäinen voitto

17.2.2020
HPK haki täyden pistepotin Turusta – Kerholle kolmas peräkkäinen voitto

HPK voitti TPS:n kauden molemmissa Turun kohtaamisissa. (Kuva: Teemu Saarinen)

Paikasta kuuden joukkoon taisteleva HPK haki viikon alkajaisiksi täyden pistepotin Turusta, kun TPS taipui hallitsevan mestarin käsittelyssä lukemin 1–3. Voitto oli Kerholle kolmas peräkkäinen. TPS:ltä playoffs-paikka valui jälleen askeleen kauemmaksi tappion myötä. Turkulaiset ovat voittaneet viimeisestä seitsemästä ottelustaan vain yhden.

TPS–HPK 1–3 (0–1, 0–2, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Gatorade Centerissä ottelun avausmaali syntyi avauserässä ajassa 18.10, kun HPK:n Janne Tavi iski alivoimalla tärkeän johtomaalin. Osuma oli viime kevään Suomen mestarille kauden kolmas. Ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma nähtiin muutama minuutti ennen ottelun puoliväliä, kun Joona Monto onnistui ohittamaan Erik Källgrenin. Voittomaaliin syöttöpisteen merkkautti ottelussa pisteet 1+1 kerännyt Tavi.

HPK lisäsi johtoaan vielä toisessa erässä, kun slovakialaishyökkääjä Filip Krivosik iski taululle lukemat 0–3 ajassa 32.43. Ylivoimaosuman osuman alustivat kaksi muuta ulkomaalaisvahvistusta, Cody Kunyk ja Philippe Cornet.

TPS sai päätöserässä kuparisensa rikki, kun vahvasti viime aikoina Liiga-ympyröihin mukaan tullut Juuso Pärssinen osui alivoimalla. Osuma oli Pärssiselle kauden neljäs ja koko Liiga-uran viides. Pärssisen maalia lähemmäksi TPS ei päässyt. Turkulaiset ottivat ottelussa peräti kymmenen kahden minuutin rangaistusta.

Voiton myötä HPK kavensi piste-eronsa kuudenteen sijaan ainoastaan neljään pisteeseen. HPK:n ja TPS:n runkosarjan kohtaamiset menivät hämeenlinnalaisille voitoin 3–1.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen