Liiga lauantaina: Revansseja hakemassa

15.2.2020
Liiga lauantaina: Revansseja hakemassa

HIFK on voittanut Kärpät jo neljä kertaa tällä kaudella. (Kuva: Samuli Seila)

Lauantai tarjoaa perjantain tapaan seitsemän ottelun kierroksen. HIFK:lle perjantaina hävinnyt Kärpät hakee revanssia ja samalla asialla ovat myös TPS Porissa ja Sport Tampereella. Lue ennakosta lisää.

HIFK - Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Sarjakärki Kärppien helmikuu on lähtenyt yskähdellen käyntiin ja neljästä ottelusta on kasassa vain yksi voitto. Kärpät jäi viime viikonloppuna Tapparaa vastaan vain yhteen tehtyyn maaliin ja sama tahti jatkui myös tämän viikon perjantaina, kun HIFK oli parempi 5–1. Joukkueet kohtaavat uudestaan heti lauantaina ja tilanne maistuu HIFK:lle varmasti enemmän kuin hyvin, sillä stadilaiset ovat vieneet kauden keskinäiset kohtaamiset nimiinsä voitoin 4–1. Perjantain kohtaamisessa loukkaantunut Kärppien tähtipuolustaja Jakub Krejcik on sivussa runkosarjan loppuun.

Jukurit - Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurien ja Pelicansin kohtaamisessa ei ole tarjolla suurinta mahdollista jännitettä. Molemmat joukkueet ovat myyneet parhaita pelaajiaan muualle ja ovat kumpainenkin erittäin kaukana viimeisestä playoffs-paikasta. Seitsemän ottelun tappioputkessa rämpivä Jukurit on tehnyt tappioputkensa aikana vain viisi maalia. Pelicansilla ei mene juuri paremmin – viimeiset kymmenen ottelua ovat tuottaneet kahdeksan tappiota.

JYP - Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Heikosti tämän vuoden puolella pelannut JYP on ollut kuluvalla viikolla varsin pirteä voittamalla kaksi otteluaan maalierolla 7–1. Perjantaina jyväskyläläiset kaatoivat KalPan komeasti 5–0-lukemin. Lauantaina vastus on tosin astetta kovempi, kun sarjakolmonen Ilves saapuu Jyväskylään visiitille. JYP on tosin ollut tällä kaudella paha vastus Ilvekselle, sillä keskinäisten kamppailujen voitot ovat JYPin hyväksi puhtaasti 3–0.

KooKoo - Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoon peräti 19 ottelua kestänyt pisteputki tuli viimein päätökseensä perjantaina, kun Ilves oli niukasti parempi Hakametsässä. Raumalaisten kuluva viikko pitää sisällään jatkoaikatappion Tapparalle ja voiton Pelicansista. KooKoon ja Lukon kohtaaminen on varsin kutkuttava, sillä joukkueet ovat tasapisteissä runkosarjan sijoilla neljä ja viisi. Joukkueet kohtaavat vasta kolmatta kertaa tällä kaudella, KooKoon voitettua molemmat aiemmista otteluista.

SaiPa - KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPan ero kymmenenteen sijaan on venähtänyt jo 13 pisteeseen, eikä loppukirille ole enää juurikaan aikaa. SaiPa pelasi viimeksi keskiviikkona, jolloin tuloksena oli selvä 2–5-tappio juurikin kymmenentenä olevalle Ässille. Lappeenrantalaisten pakisto heikentyi kuluvalla viikolla selvästi, kun Robin Salo siirtyi Ruotsiin. KalPan kuuden ottelun pisteputki katkesi perjantaina karusti 0–5-tappiolla JYPille, joten parannettavaa jäi selvästi lauantaita ajatellen.

Tappara - Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara ja Sport kohtaavat toisena päivänä peräkkäin, kun perjantain kohtaaminen päättyi Tapparan 3–1-voittolukemiin. Joukkueet ovat toisilleen tältä kaudelta jo varsin tuttuja, sillä lauantain ottelu on jo kuudes keskinäinen. Vaasalaisilla ei ole ottelussa enää juurikaan panosta, mutta Tapparalla on vielä kaikki mahdollisuudet runkosarjan voittoon. Ero Kärppiin on enää kahden pisteen suuruinen.

Ässät - TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

Myös Ässät ja TPS kohtasivat toisensa jo perjantaina. Tuolloin Ässät vei Turussa pelatut maalitalkoot nimiinsä 5–3-lukemin. Viime otteluissa porilaisilla on ollut tehotrio yllättävältä suunnalta, sillä nelosketju Atte Mäkinen-Miro Mäkinen-Topias Haapanen on esiintynyt edukseen. Keskiviikkona Atte Mäkinen viimeisteli maalin Haapasen syötöstä ja perjantaina kolmikko keräsi TPS:ää vastaan maukkaat yhteistehot 2+3. Ottelu on varsinkin TPS:lle äärimmäisen tärkeä, sillä Ässät on juuri se joukkue, jonka turkulaiset yrittävät syrjäyttää viimeiseltä playoffs-paikalta. Joukkueiden ero on nyt yhdeksän pistettä.


---
Julkaisija: Markus Viljanen