KooKoo voitti Lukon jäähyjen täyteisessä ottelussa – SaiPa ja KalPa herkuttelivat maaleilla

15.2.2020
KooKoo voitti Lukon jäähyjen täyteisessä ottelussa – SaiPa ja KalPa herkuttelivat maaleilla

KooKoo voitti Lukon kolmannen kerran tällä kaudella. (Kuva: Tuula Aronen)

Seitsemän pelin lauantaikierros sisälsi useita tasaisia otteluita. Ilves voitti JYPin voittomaalikilpailussa, KooKoo otti kotivoiton Lukosta ja Tappara nappasi niukan 2–1-voiton Sportista. Lue raportista tiivistys koko illasta.

HIFK – Kärpät 1–4 (1–2, 0–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

HIFK ja Kärpät avasivat lauantain kohtaamisen varsin vauhdikkaasti, kun avauserässä nähtiin heti kolme maalia. Kotijoukkue aloitti maalinteon Johan Motinin osumalla, mutta Kärpät vastasi Janne Pesosen ja Michal Kristofin maaleilla. Tämän jälkeen maalihanat laitettiinkin kiinni ja seuraavaa maalia saatiin odottaa pitkälle aina kolmanteen erään asti, kunnes Kristof iski illan toisen maalinsa rangaistuslaukauksella ajassa 53.14. Loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin Mika Pyörälä. Voitto oli Kärpille vasta kauden toinen HIFK:sta.

Jukurit – Pelicans 1–2 (1–0, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Jukurit ja Pelicans tarjosivat mikkeliläisyleisölle tasaisen ja vähämaalisen kamppailun, josta täyden pistepotin mukaansa haki Pelicans. Kotijoukkue aloitti maalinteon avauserässä Martins Dzierkalsin ylivoimamaalilla, mutta Pelicans hiipi illan edetessä rinnalle ja ohi Otto Niemisen ja Alexandr Shtshemerovin maaleilla. Tappio oli Jukureille jo kahdeksas peräkkäinen ja samalla peräti 17:s viimeiseen 20 otteluun. Varsinaisen peliajan voitto oli Pelicansille ensimmäinen seitsemään otteluun.

JYP – Ilves 1–2 VL (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus

Ilves otti kauden ensimmäisen voittonsa JYPistä tasaisten ja jännittävien vaiheiden jälkeen. JYP johti ottelua pitkään Robert Rooban kauden 11. maalilla, mutta vierasjoukkue tuli ylivoimalla tasoihin ajassa 53.32, kun Ville Meskanen osui toisessa ottelussa peräkkäin. Voittajaa haettiin lopulta voittomaalikilpailun kautta, jossa Ilveksen Arttu Ruotsalainen oli ainoa maalinteossa onnistunut.

KooKoo – Lukko 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Kouvolan illassa ei rytinää ja ryskettä puuttunut, kun viiden maalin lisäksi tuomarit vihelsivät yhteensä 56 jäähyminuuttia. Kotijoukkue selvisi jäähyjen sävyttämästä mittelöstä paremmin ja nappasi maistuvan kotivoiton. Kotiyleisön sankarina hääri Anrei Hakulinen, joka viimeisteli kaksi maalia. Kim Strömberg (0+2) napsi pisteen molempiin Hakulisen osumiin. Lukon maaleista vastasivat Heikki Liedes ja Toni Koivisto.

SaiPa – KalPa 5–4 VL (2–1, 1–3, 1–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste

SaiPan ja KalPan välisessä mittelössä nähtiin varsinaisella peliajalla peräti kahdeksan maalia, neljä kummaltakin joukkueelta. Maaleja taottiin tasaiseen tahtiin puolin ja toisin, eikä tiivis puolustuspelaaminen ollut välttämättä aina päivän teema. 4–4-lukemista edettiin jatkoajan kautta aina voittomaalikilpailuun, jossa SaiPa otti voiton. KalPan 19-vuotias puolustaja Kim Nousiainen otti varsin isoa roolia takomalla kaksi maalia. Myös Aleksi Klemetti (1+1) oli tehokkaalla tuulella. Anssi Löfman (1+1) ja Justin Shugg (1+1) olivat kotijoukkueen pistenikkareita. Shuggille maali oli Liiga-uran ensimmäinen. Myös 3–4-maalin tehneelle Mario Grmanille osuma oli ensimmäinen SaiPa-paidassa.

Tappara – Sport 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Tappara otti perjantain tapaan niukan voiton Sportista myös lauantaina. Puolustajat olivat lauantain kohtaamisessa merkittävässä roolissa, kun Teemu Suhonen ja Alexander Ytterell vastasivat Tapparan maaleista. Ytterell onnistui maalinteossa myös perjantain Sport-ottelussa. Christian Heljangon mahdollisuus kauden toiseen nollapeliin rikkoutui vain 50 sekuntia ennen päätössummeria, kun Santeri Haarala onnistui kavennusosumassa Sportin pelatessa ilman maalivahtia.

Ässät – TPS 4–1 (0–1, 2–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässät jatkoi siitä, mihin perjantaina jäi, ja voitti TPS:n myös lauantaina. Sama teema jatkui myös pisteitä tekevien pelureiden kohdalla, sillä porilaisten nelosketju oli jälleen kovassa iskussa. Topias Haapanen viimeisteli kaksi maalia, joista toisen syötti Atte Mäkinen. Myös Tyson Spink (0+2) ja Tommi Taimi (0+2) jatkoivat viime aikojen tehokkaita otteitaan. TPS:n ainoan maalin teki Oskari Lehtinen, jolle osuma oli kauden toinen.


---
Julkaisija: Markus Viljanen