KalPa venytti pisteputkensa kuuteen otteluun – HIFK nollasi Ilveksen

12.2.2020
KalPa venytti pisteputkensa kuuteen otteluun – HIFK nollasi Ilveksen

KalPa venytti pisteputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi. (Kuva: Atte Rissanen)

Keskiviikon kierros tarjosi viisi kotivoittoa ja yhden vierasvoiton. HIFK esitti illan kenties kovimman suorituksen jättämällä kovassa vireessä olevan Ilveksen nollille Helsingissä. Lue raportista kierroksen kohokohdat.

HIFK – Ilves 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ilveksen peräti 17 ottelua kestänyt vierasotteluiden pisteputki tuli viimein päätökseensä, kun HIFK jätti tamperelaiset tylysti nollille. HIFK:n vasta 16-vuotias Brad Lambert teki debyyttinsä "Nordiksen" yleisön edessä, eikä ilta olisi voinut paremmin sujua, kun nuori hyökkääjä syötti kaksi kotijoukkueen maalia. Lambert pääsi yrittämään myös rangaistuslaukausta ajassa 56.24, mutta maali jäi vielä syntymättä. Lambertin lisäksi Juho Keränen (0+2) oli tehokkaana. Frans Tuohimaa torjui kauden toisessa nollapelissään 21 kertaa.

JYP – Jukurit 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

JYP ja Jukurit tarjosivat jyväskyläläisyleisölle tasaisen ja vähämaalisen kamppailun. Ottelun avausmaalia saatiin odotella toisen erän puoleen väliin saakka, kunnes Julius Honka vei ylivoimalla kotijoukkueen johtoon. JYP siirtyi kahden maalin karkumatkalle ajassa 55.48, kun Julius Nättinen viimeisteli kauden 27. maalinsa ja katkaisi samalla kahdeksan ottelun maalittoman putkensa. Jukurit onnistui vielä kaventamaan ilman maalivahtia, mutta Mika Partasen ajassa 59.54 tekemä maali oli vierasjoukkueelle enää laiha lohtu. Voitto oli JYPille vasta toinen viimeiseen kymmeneen otteluun.

KooKoo – Pelicans 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

KooKoon vakuuttava pisteputki sai jatkoa ja venyi jo 19 ottelun mittaiseksi, kun Pelicans jäi kouvolalaisten jyrän alle. KooKoo takoi maaleja tasaisesti erä erältä, eikä Pelicans onnistunut maalinteossa kuin vasta viimeisten minuuttien kavennuksen muodossa. Matthew Caito (0+2) ja Juha-Pekka Haataja (0+2) kirjauttivat kaksi pistettä. 4–0-maalin viimeistellyt Libor Sulak katkaisi 13 ottelun maalittoman putkensa. Lahtelaisten ainoasta osumasta vastasi Jesse Mankinen.

Sport – KalPa 3–5 (1–0, 1–3, 1–2)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

KalPa nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa ja venytti pisteputkensa samalla kuuteen otteluun. Sport pysyi hyvin mukana tasaisessa ottelussa, mutta KalPan kärsivällisyys riitti ratkaisemaan ottelu edukseen päätöserässä. Ottelun erikoisuudeksi voi laskea sen, ettei kahdeksasta maalista huolimatta ainuttakaan erikoistilanneosumaa nähty. Pisteet 1+1 kirjannut KalPan Matti Järvinen jatkoi huikeaa virettään. Myös Leevi Aaltonen (0+2) tehtaili enemmän kun yhden pisteen. Peräti 13 KalPan pelaajaa pääsi ottelussa pisteille.

Tappara – Lukko 4–3 JA (2–1, 1–0, 0–2, 1–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Tappara ja Lukko tarjosivat yleisölle jännitettävää koko rahan edestä. Lukko aloitti ottelun varsin vahvasti ja tykitti laukauksia Michael Garteigin vartioimalle maalille minkä ehti, mutta silti maalinteon aloitti kotijoukkueen Charles Bertrand ajassa 08.01. Lukko nousi kuitenkin nopeasti tasoihin Toni Koiviston maalilla. Tappara lisäsi johtoaan Patrik Virran maalilla ja Bertrandin illan toisella, mutta hurjassa vireessä oleva Lukko ei luovuttanut helpolla. Linus Nyman kavensi lukemia päätöserän puolivälissä ja Ilkka Heikkinen toi raumalaiset dramaattisesti tasoihin ajassa 59.59. Kotijoukkue ei kuitenkaan kirvelevästä takaiskusta lannistunut, vaan nappasi lopulta voiton Jere Karjalaisen jatkoaikamaalilla. Viime sekunnin tasoituksen ansiosta raumalaisten pisteputki sai jatkoa ja on nyt jo 15 ottelun mittainen.

Ässät – SaiPa 5–2 (3–0, 0–2, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus
>> Ottelukooste

Ässät aloitti keskiviikkoillan Porissa varsin tehokkaasti johtaen avauserän jälkeen jo 3–0-lukemin. Jos oli avauserä kotijoukkueen juhlaa, oli ottelun toinen erä SaiPalta varsin vahva. Robin Salo ja Tomas Zaborsky onnistuivat maalinteossa reilun neljän minuutin sisään tuoden vierasjoukkueen jo maalin päähän. Ässät sai kuitenkin kaivettua vielä energiaa päätöserään, jonka se vei nimiinsä Mikko Salmion ja Tyson Spinkin maaleilla. Ässät palasi taas voittojen makuun tappiollisen viime viikon jäljiltä, SaiPalle kävi juuri päinvastoin. Aleksi Rekonen (1+1), Olli Vainio (0+2) ja Tyson Spink (1+1) olivat kotijoukkueen tehokkaimmat pelurit.


---
Julkaisija: Markus Viljanen