Huipputasainen kamppailu kuuden joukossa – Liigan playoffs-ohjelmassa muutokset mahdollisia

10.2.2020
Huipputasainen kamppailu kuuden joukossa – Liigan playoffs-ohjelmassa muutokset mahdollisia

Ilves ja Tappara kamppailevat playoffs-otteluiden kotiedusta. Viimeksi molemmat joukkueet ovat olleet runkosarjassa neljän parhaan joukossa kaudella 1988-89. (Kuva: Aarno Vuorinen)

17. maaliskuuta käynnistyvien Liigan playoffs-otteluiden ohjelmaan voidaan joutua tekemään muutoksia. Kamppailu neljännesfinaalien kotiedusta käy juuri tällä hetkellä erittäin tasaisena.

Kärppien sarjajohto on seitsemän pistettä toisena olevaan Tapparaan. Sijoilla 2-5 olevat Tappara, Ilves, KooKoo ja Lukko ovat vain viiden pisteen sisällä toisistaan >> katso sarjataulukko

Mikäli Tappara ja Ilves sijoittuvat molemmat runkosarjan päätteeksi neljän parhaan joukkoon, ne saavat kotiedun 23. maaliskuuta käynnistyviin neljännesfinaaliotteluihin. Tällöin tamperelaisjoukkueiden kotiottelut osuvat myös samoille pelipäiville alkuperäisessä ohjelmassa.

Tässä tilanteessa paremmin runkosarjassa sijoittunut pelaa kotiottelunsa alkuperäisenä pelipäivänä ja heikommin sijoittuneen kotiottelupäivä muuttuu.

Neljännesfinaaleissa vaihtoehtoisia ottelupäiviä heikommin sijoittuneelle tamperelaisjoukkueelle ovat muutosten toteutuessa seuraavat:

  • Torstai 26.3. // 3. neljännesfinaali (muut ottelut 27.3.)
  • Maanantai 30.3. // 5. neljännesfinaali (31.3.)
  • Perjantai 3.4. // 7. neljännesfinaali (4.4.)

Playoffs-ohjelmaa joudutaan luonnollisesti muuttamaan myös siinä tilanteessa, mikäli Ilves ja Tappara jäävät molemmat neljän parhaan ulkopuolelle ja pelaavat neljännesfinaaleissa avauspelinsä vieraskaukalossa.

Ilveksen ja Tapparan kotiotteluiden päällekkäisyys voi toteutua myös semifinaaleissa. Tässä tilanteessa kotiottelun ajankohta määräytyy neljännesfinaalien tavoin runkosarjasijoituksen perusteella, jos ottelupäivää joudutaan vaihtamaan.

Mikäli HIFK saavuttaa playoffs-otteluihin kotiedun, myös sen otteluohjelmaan joudutaan tekemään muutos yhden ottelun osalta muun hallivarauksen vuoksi. Tällöin HIFK:n neljännesfinaalisarjan viides osaottelu siirtyy pelattavaksi keskiviikkona 1.4.

>> Playoffs-ohjelma 2020


---
Julkaisija: Antti Seppänen