SaiPalle ja TPS:lle tärkeät voitot – Tappara jälleen Kärppiä vahvempi

7.2.2020
SaiPalle ja TPS:lle tärkeät voitot – Tappara jälleen Kärppiä vahvempi

Topi Piipponen iski perjantaina Lappeenrannan jatkoaikaratkaisun. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Viikon päättäneen perjantain viiden ottelun Liiga-kierroksen voittajat olivat täydet pisteet vieneet TPS, Tappara ja HPK sekä kaksi pistettä napanneet Sport ja SaiPa. SaiPan Niclas Westerholmin toinen peräkkäinen nollapeli takasi lappeenrantalaisille tärkeät pisteet. TPS nousi voitolla kolmen pisteen päähän playoffseista. Kärkikamppailussa Tappara kaatoi Kärpät neljännen kerran tällä kaudella.

HIFK–TPS 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS haki perjantaina Nordikselta arvokkaat kolme pistettä. Voiton myötä turkulaiset kavensivat eron viimeiseen playoffs-paikkaan ainoastaan kolmeen pisteeseen. Vierasjoukkueen osumista vastasivat ylivoimalla maalannut Petteri Wirtanen, voittomaalin tehnyt Lauri Korpikoski, kauden neljännen osumansa tehnyt Tony Sund ja tyhjään maaliin loppulukemat sinetöinyt Teemu Väyrynen. Illan ainoa kahden pisteen mies oli TPS:n 19-vuotias Juuso Pärssinen, joka alusti turkulaisten maaleista kaksi. HIFK:n ainokainen oli 1–2-kavennuksen laukoneen Teemu Tallbergin käsialaa. HIFK:lle kotitappio oli toinen peräkkäinen. Helsinkiläiset ovat kiinni viimeisessä suorassa playoffs-paikassa.

Pelicans–Sport 2–3 VL (1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport haki perjantaina kaksi pistettä Lahdesta voittomaalikilpailun jälkeen. Varsinaisella peliajalla Pelicans johti ottelua kahdesti kokeneiden Antti Tyrväisen ja Juhamatti Aaltosen maaleilla. Sport kuittasi lahtelaisten johdon kuitenkin molemmilla kerroilla. Ensin Jesse Paukku tasoitti toisen erän lopussa 1–1:een ja Niklas Nevalainen laukoi toisen tasoitusmaalin ainoastaan 13 sekuntia ennen päätössummeria. Jatkoajalle ottelun vienyt maali syntyi, kun Sport pelasi kuudella kenttäpelaajalla. Voittomaalikilpailussa ainoana maalinteossa onnistui Sportin Santeri Haarala. Voiton myötä kotkapaidat katkaisivat viiden ottelun tappioputkensa. Sportilla on matkaa toiseksi viimeisenä olevaan Jukureihin kaksi pistettä. Pelicansille tappio oli neljäs viimeiseen viiteen otteluun.

SaiPa–KooKoo 1–0 JA (0–0, 0–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa otti perjantaina arvokkaat kaksi pistettä, kun KooKoo kaatui runkosarjan viimeisessä Kaakon derbyssä jatkoajan jälkeen lukemin 1–0. Kauden Kaakon derbyt kirjattiin KooKoolle voitoin 4–2. Kisapuiston ainoasta maalista vastasi ajassa 60.54 osunut Topi Piipponen. Piipposen kauden viidennen maalin alustivat Veeti Vainio ja Tomi Iso-Mustajärvi. Yksi voiton takuumiehistä oli toisen peräkkäisen nollapelin pelannut Niclas Westerholm, joka merkkautti yhteensä 27 torjuntaa. Nollapeli oli SaiPa-maalivahdille jo kauden neljäs. Toisen peräkkäisen voiton myötä SaiPa kavensi eron viimeiseen playoffs-paikkaan seitsemään pisteeseen. Tappiosta huolimatta KooKoo venytti pisteputkeensa huimaan 18 otteluun. Pisteen myötä KooKoo varmisti historiansa ensimmäisen playoffs-paikan Liigassa.

Tappara–Kärpät 3–1 (2–1, 1–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara kaatoi Liigan kärkiottelussa Kärpät lähes 7000 katsojan edessä. Tappara voitti Kärpät runkosarjan kaikissa neljässä kohtaamisessa. Perjantaina tamperelaiset aloittivat vahvasti, kun Niko Ojamäki ja ylivoimalla maalannut Tyler Morley (1+1) osuivat avauserässä. Kärpät nousi avauserän lopussa maalin päähän Mika Pyörälän osumalla. Lähemmäksi Kärpillä ei kuitenkaan tänään riittänyt, kun Tapparan tshekkipuolustaja Adam Polasek vielä tuplasi toisessa erässä kirvesrintojen johdon. Tamperelaisten maaleista kaksi alusti Anton Levtchi. Voitolla Tappara teki neljän pisteen eron takana vaaniviin Ilvekseen ja KooKoohon. Kärppien ja Tapparan ero on seitsemän pistettä. Voitto oli tamperelaisille kolmas peräkkäinen.

Ässät–HPK 2–4 (0–0, 0–3, 2–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK pesi perjantaina kasvonsa heikon keskiviikon ottelun jälkeen. Hallitseva Suomen mestari haki Ässiltä täydet pisteet lukemin 2–4. Vierasjoukkue karkasi toisessa erässä kolmen maalin karkumatkalle Philippe Cornetin, Niclas Luceniuksen (1+1) ja Valtteri Puustisen (2+0) maaleilla. Ässät nousi mukaan voittotaisteluun päätöserän viimeisellä kympillä, kun Tyson Spink ja Jakob Stenqvist onnistuivat kavennusmaaleissa. Takaa-ajo kuitenkin tyssäsi väärästä vaihdosta tulleeseen rangaistukseen. Loppulukemat tyhjään maaliin iski kahden maalin iltaa viettänyt Puustinen. Voitolla HPK nousi neljän pisteen päähän kuudennesta sijasta. Ässille tappio oli toinen peräkkäinen. Porilaiset pitävät hallussaan viimeistä playoffs-paikkaa. Illan myötä TPS nousi Ässistä jo kolmen pisteen päähän. Tulevalla viikolla Ässät ja TPS iskevät yhteen kahdesti.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen