Liiga perjantaina: Tappara ja Kärpät kärkiottelussa Tampereella

7.2.2020
Liiga perjantaina: Tappara ja Kärpät kärkiottelussa Tampereella

Kärppien Mikko Niemelä on tehnyt kuluvalla kaudella uuden piste-ennätyksensä. (Kuva: Jussi Määttä)

Liiga-viikko päättyy perjantain viiden ottelun kierrokseen. Illan ehdoton herkkupala pelataan Tampereella, jossa Tappara isännöi kärkiottelussa Kärppiä. Tamperelaiset ovat kuluvalla kaudella voittaneet oululaiset kaikissa kolmessa ottelussa. Kärppien sarjajohto toisena olevaan Tapparaan on kymmenen pistettä. Kierros käyntiin klo 18.30.

HIFK–TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

Viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi voittanut HIFK isännöi perjantaina TPS:ää. Turkulaiset taistelevat viimeisistä playoffs-paikoista. Tällä hetkellä TPS:llä on matkaa kymmenentenä olevaan Ässiin kuusi pistettä. Turkulaiset ovat hävinneet kolme viimeistä otteluaan, viimeksi keskiviikkona KooKoolle tylyin 5–0-lukemin. HIFK puolestaan pelasi viimeksi keskiviikkona Hämeenlinnassa, josta kotiin tuomisina oli tyylikäs 2–6-voitto. HIFK on vienyt nimiinsä joukkueiden kauden kolme aiempaa kohtaamista. HIFK:lla on useita poissaoloja kokoonpanossa. TPS:ltä viimeisenä sivuun jäi viiden ottelun pelikieltoon määrätty Zach Budish.

Pelicans–Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Lahdessa perjantaina kohtaavat alavireiset Pelicans ja Sport. Kaksitoista pistettä viimeisestä playoffs-paikasta oleva Pelicans löytyy sarjataulukosta sijalta kolmetoista. Lahtelaiset ovat ottaneet viimeiseen yhdeksään otteluun ainoastaan yhden täyden pistepotin. Viimeisestä neljästä ottelusta tappioita on tullut kolme. Viimeisenä oleva Sport on hävinnyt kymmenestä viime ottelustaan yhdeksän, peräkkäisiä tappioita on tilillä viisi. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa, joista molemmat ovat onnistuneet voittamaan vierasottelunsa.

SaiPa–KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

Perjantaina Lappeenrannassa nähdään runkosarjan viimeinen Kaakon derby. Vahvaa kautta pelaava KooKoo on hallinnut SaiPa-otteluita ja viiden ottelun jälkeen voitot ovat KooKoolle 4-1 ja pisteet 11–4. KooKoo hakee perjantaina jo yhdeksättä peräkkäistä vierasvoittoa varsinaisella peliajalla. Lisäksi kouvolalaisten pisteputki on venynyt jo 17 ottelun mittaiseksi. Kahdestatoista viime ottelustaan KooKoo on voittanut huimat yksitoista. Viimeksi keskiviikkona KooKoo kaatoi kotonaan TPS:n 5–0. Viimeisistä playoffs-paikoista vielä taisteleva SaiPa sai keskiviikkona Mikkelissä katki viiden ottelun tappioputkensa. SaiPalla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan yhdeksän pistettä.

Tappara–Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Liigan kärkiottelu pelataan perjantaina Hakametsässä, jossa Tappara haastaa Liigaa johtavan Kärpät. Joukkueilla on sarjataulukossa eroa oululaisten hyväksi kymmenen pistettä. Tappara on kuitenkin hallinnut joukkueiden kauden keskinäisiä kohtaamisia voitoin 3–0 ja pistein 8–1. Tappara pelasi viimeksi lauantaina, jolloin se kaatoi kotonaan JYPin. Kärpät puolestaan pelasi viimeksi keskiviikkona Lahdessa, josta tuliaisina oli 1–8-vierasvoitto. Kärpät saapuu Tampereelle suoraan Lahdesta. Kärpät on voittanut seitsemästä viime ottelustaan kuusi, Tappara on puolestaan voittanut neljästä viime ottelustaan kolme.

Ässät–HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Viimeistä playoffs-paikkaa hallussaan pitävä Ässät isännöi perjantaina HPK:ta. Porilaiset ovat olleet viime aikoina vahvassa vireessä. Tosin viime ottelussa tiistaina Kuopiossa Ässien neljän ottelun voittoputki katkesi KalPan kustannuksella. Seitsemäntenä olevalla HPK:lla on ollut puolestaan viime aikoina vaikeampaa, hämeenlinnalaiset ovat hävinneet viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Viimeksi keskiviikkona HIFK oli parempi tylyin 2–6-lukemin. Joukkueiden kauden aiemmista keskinäisistä otteluista voitot ovat HPK:lle 2–1. Kaikki ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin. HPK:lla on matkaa suoraan playoffs-paikkaan seitsemän pistettä. Molemmille joukkueille on jaossa siis isot pisteet!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen