Uusia nimiä Leijoniin: Robin Salo ja Lassi Lehtinen

5.2.2020
Uusia nimiä Leijoniin: Robin Salo ja Lassi Lehtinen

Lassi Lehtinen (vas.) ja Robin Salo pukevat päälleen A-maajoukkueen pelipaidan.

Leijonat valmistautuu tämän viikon Ruotsin EHT-turnaukseen. Maajoukkueen kokoonpanoon on tehty kolme muutosta. Uusina Liiga-pelaajina ja samalla maajoukkuedebytantteina joukkueessa nähdään Robin Salo ja Lassi Lehtinen.

Loukkaantumisen takia maajoukkueesta sivuun jääneen Tappara-puolustaja Valtteri Kemiläisen tilalla EHT-turnauksessa nähdään ensimmäiset A-maaottelunsa pelaava SaiPan Robin Salo. 21-vuotias puolustaja on tehnyt tällä kaudella Liigassa jo piste-ennätyksensä (nyt 7+13=20) ja on peliaikatilaston ykkönen keskiarvolla 23.26. Salo on voittanut maajoukkueurallaan alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden keväällä 2016.

Lukon maalivahti Lassi Lehtinen puolestaan korvaa vamman vuoksi turnauksesta pois jäävän Harri Säterin. 20-vuotias Lehtinen on kuulunyt tällä kaudella Liigan parhaisiin maalivahteihin. Hän on torjunut 21 ottelussa voittoprosentilla 67,5 ja päästänyt vain 1,86 maalia ottelua kohden. Lehtinen oli vuosi sitten mukana nuorten MM-kultaa voittaneessa Nuorten Leijonien joukkueessa.

HIFK-hyökkääjä Otto Paajanen jää myös pois maajoukkueen matkasta loukkaantumisen vuoksi. Paajasen tilalle kokoonpanoon on nimetty viime kevään maailmanmestari Arttu Ilomäki, joka pelaa tällä kaudella ruotsalaisseura Luulajassa.

Leijonien kokoonpano

Maalivahdit
30 Lassi Lehtinen, Lukko
35 Frans Tuohimaa, HIFK

Puolustajat
2 Robin Salo, SaiPa
4 Oskari Manninen, KooKoo
6 Julius Honka, JYP
33 Veli-Matti Vittasmäki, Tappara
36 Elmeri Eronen, HPK
41 Petteri Nikkilä, HPK
42 Ilari Melart, Växjö Lakers (SWE)
50 Mikael Seppälä, KalPa
51 Jarkko Parikka, Ilves
55 Miika Koivisto, Växjö Lakers (SWE)

Hyökkääjät
3 Teemu Pulkkinen, Dynamo Moskova (KHL)
12 Jori Lehterä, SKA Pietari (KHL)
13 Julius Junttila, Kärpät
20 Aleksi Mustonen, Pelicans
21 Juhani Tyrväinen, Luleå HF (SWE)
22 Arttu Ruotsalainen, Ilves
24 Jani Lajunen, HC Lugano (SUI)
25 Jere Karjalainen, Tappara
27 Matias Maccelli, Ilves
28 Lauri Pajuniemi, TPS
34 Julius Nättinen, JYP
38 Jere Innala, HPK
40 Joel Mustonen, Frölunda Indians (SWE)
75 Arttu Ilomäki, Luleå HF (SWE)
76 Jere Sallinen, HIFK


---
Julkaisija: Antti Seppänen