Kanssakulkijuus on sankarihommaa – Liiga jatkaa Sylvan kanssakulkijana

31.1.2020
Kanssakulkijuus on sankarihommaa – Liiga jatkaa Sylvan kanssakulkijana

Kun lapsi sairastuu vakavasti, koko perheen elämä muuttuu yhtäkkiä ja arvaamatta. Äkillinen muutos vaatii sopeutumista, johon perhe tarvitsee tukiverkostoa, muistuttaa Sylva ry:n Kanssakulkija -kampanja. Liiga on tänäkin vuonna mukana tukemassa Sylvan kampanjaa.

Joka vuosi noin 150 suomalaista lasta sairastuu syöpään. Tehokkailla hoidoilla 80% heistä parantuu, mutta samalla paitsi sairastuneen myös hänen lähipiirinsä arki mullistuu. Huoli ja epävarmuus varjostavat potilaan ja perheen tulevaisuutta. Elämää joutuu suunnittelemaan uusiksi ja tekemään muutoksia, jotka hankaloittavat arkea.

– Sopeutuminen ja kriisin käsittely on tuskallista ja työlästä. Se vaatii voimavaroja eikä onnistu yksin. Riittävä tuki on tärkeää perheen selviytymisen, pärjäämisen ja myöhemmän hyvinvoinnin kannalta, Sylva ry:n lapsiperhetyön asiantuntija Riikka Ranta kertoo.

Sylvalla on unelma, että jokainen sairastunut lapsi ja hänen läheisensä saisi oikeanlaista tukea. Unelma ei toteudu ilman tukijoita, Kanssakulkijoita. Liiga on tehnyt Sylvan kanssa yhteistyötä jo usean vuoden ajan. Liiga ja seurat ovat tänäkin vuonna mukana edistämässä syöpää sairastavien lasten ja nuorten asiaa. Ne antavat näkyvyyttä ja tilaa lasten ja nuorten tarinoille ja kannustavat ihmisiä lahjoittamaan Sylvalle.

– Tämä tärkeä aihe koskettaa ja herättää tunteita meissä jokaisessa, siksi haluamme olla mukana tukemassa Sylvaa ja tarjoamassa myös sairastuneille ja heidän perheilleen ilon hetkiä jääkiekon parissa, Liigan yhteyspäällikkö Kaisa Hollo kertoo.

– Lapset ja heidän hyvinvointinsa linkittyvät luontevasti asioihin, joissa Liiga haluaa olla mukana. Meillä on mahdollisuus antaa tärkeälle asialle näkyvyyttä 14 paikkakunnalla ja kannustaa katsojia ottamaan Kanssakulkijan sankarihomma vastaan lahjoittamalla Sylvalle, Hollo jatkaa.

Jokaisella Liiga-paikkakunnalla järjestetään Kanssakulkija-ottelu, joissa jokaisessa syöpään sairastunut lapsi tai nuori saa kokea huippuhetkiä muun muassa aloituskiekon pudottajana.

Joukkueet ovat valinneet Kanssakulkijapelaajan – luotetun ja lojaalin joukkuepelaajan, jonka sydän sykkii lapsille ja nuorille. Kanssakulkija-pelaaja antaa kasvonsa ja aikaansa kampanjalle. HIFK:ssa sankarihomman on ottanut vastaan Juha Jääskä. 21-vuotias Jääskä on paitsi monipuolinen pelaaja, myös kokenut Kanssakulkija. Hän on isännöinyt aiemminkin syöpään sairastuneen lapsen ja hänen sisarustensa vierailua HIFK:n ottelussa ja kokee tapaamiset itselleen tärkeäksi.

– Siitä tulee itsellekin hyvä fiilis, kun näkee lasten innostuksen ja riemun. Uudet kokemukset ovat kaikille tärkeitä, mutta tarjoavat erityistä iloa lapsille, jotka ovat käyneet läpi rankat ja pitkät hoidot, Jääskä kertoo.

Sylvalle kampanja on tärkeä keino lisätä työn tunnettuutta ja kertoa lapsen syövän vaikutuksista perheille.

– Olemme erittäin iloisia, että Liiga on tänäkin vuonna mukana kampanjassamme. Yhteistyön kautta tavoitamme paljon ihmisiä, saamme toiminnallemme näkyvyyttä ja ennen kaikkea voimme yhdessä auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia perheitä, Sylvan toiminnanjohtaja Marika Aro iloitsee.

Kanssakulkija-ottelut

Lauantai 1.2.
HIFK–KalPa
Kärpät–HPK

Keskiviikko 5.2.
Lukko–JYP

Perjantai 7.2.
Pelicans–Sport
SaiPa–KooKoo
Ässät–HPK

Keskiviikko 12.2.
JYP–Jukurit

Perjantai 14.2.
Ilves–KooKoo
KalPa–JYP
TPS–Ässät
HPK–Jukurit

Lauantai 15.2.
Jukurit–Pelicans
Tappara–Sport
KooKoo–Lukko

Lauantai 22.2.
Sport–JYP


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen