Liiga lauantaina: Kaksi kohtaamista Tallinnassa

25.1.2020
Liiga lauantaina: Kaksi kohtaamista Tallinnassa

Pelicans-fanit matkaavat tänään Lahden sijasta Tallinnaan (Kuva: Tomi Natri)

Lauantaina mitellään yhteensä seitsemän ottelua, mutta kuudella paikkakunnalla. Kierroksen erikoisuutena nähdään Liigan visiitti Tallinnaan, kun niin SaiPa ja Ilves kuin Pelicans ja Lukkokin pelaavat pisteistä Tondiraba Areenalla.

SaiPa - Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPan tammikuu on ollut haastava, sillä joukkue on hävinnyt pelaamistaan kahdeksasta ottelusta kuusi. SaiPa pelasi viimeksi keskiviikkona, jolloin tuloksena oli 2–5-tappio HPK:ta vastaan. Lappeenrantalaisten maalinteko on tökkinyt ja kun samaan aikaan omaan päähän uppoaa kiekkoja tiuhaan tahtiin, on kuntopuntari osoittanut alaspäin. Ilveksen peräti yhdeksän ottelua kestänyt pisteputki katkesi torstaina, kun Kärpät oli parempi 3–0-lukemin. Ilves on kuitenkin yhä tukevasti sarjataulukon kolmannella sijalla. Iltapäivän kohtaamisessa kotietu on häilyvä käsite, sillä SaiPa ja Ilves ottavat yhteen Tallinnan Tondiraba Areenalla.

HIFK - Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK:n kuluva viikko on ollut onnistunut. Keskiviikkona Ässät kaatui voittomaalikilpailussa ja perjantain tuloksena oli vierasvoitto Jyväskylästä. Helsinkiläiset ovat kuudennella sijalla, mutta HPK väijyy taustalla vain pisteen perässä, joten hengähdystaukoihin ei ole vielä varaa. Jukurit katkaisi yhdeksän ottelun tappioputkensa kaksi viikkoa sitten ja sittemmin mikkeliläiset ovat rakentaneet kasaan kolmen ottelun pisteputken. Matkaa kymmenennelle sijalle on yhä yhdeksän pistettä, joten työtä riittää vielä rutkasti.

KooKoo - HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoo on pelannut vakuuttavalla tavalla jo pitemmän aikaa ja parhaillaan on menossa jo 13 ottelun mittainen pisteputki, jonka aikana varsinaisen peliajan voittoja on kertynyt mukavasti kymmenen. KooKoo:n vahvuuksia ovat viime aikoina olleet erittäin toimiva puolustuspelaaminen sekä maalivahti Henrik Haukelandin vahvat otteet. Myös HPK on ollut hyvässä vedossa, sillä tapaninpäivänä alkanut yhdeksän ottelun pisteputki katkesi vasta torstaina Lukon käsittelyssä. HPK on seitsemäntenä, vain pisteen päässä kuuden parhaan joukosta.

Tappara - KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara on pelannut tällä viikolla toistaiseksi kahdesti. Keskiviikkona Pelicans nollasi tamperelaiset Hakametsässä ja perjantaina tuloksena oli voitto Jukureista voittomaalikilpailun jälkeen. Tappara oli Jukureita vastaan pitkään kiinni varsinaisen peliajan voitossa, mutta Jukurit teki päätösminuuteilla kaksi osumaa ilman maalivahtia ja nousi tasoihin. KalPan viimeiset viisi ottelua ovat olleet varsin ailahtelevia. Jukureita vastaan irtosi kaksi vakuuttavaa voittoa ja myös JYP kaatui, mutta vastavuoroisesti sarjataulukon pohjan tuntumassa olevia Sportia ja TPS:ää vastaan tuli selvät tappiot.

Ässät - JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät on haalinut pisteitä kolmesta viime ottelustaan, mutta tämän vuoden puolella ei ole herunut vielä ainuttkaan varsinaisen peliajan voittoa. Torstaina Ässät otti kovan päänahan voittamalla hurjassa vireessä olevan KooKoo:n jatkoajalla Kouvolassa. JYPin käyrä on osoittanut jyrkästi alaspäin jo pitemmän aikaa ja parhaillaan on menossa jo kuuden ottelun tappioputki. Ässiä vastaan ottelut ovat tosin sujuneet varsin mallikkaasti, sillä JYP on voittanut kauden aiemmat kohtaamiset lukemin 6–1 ja 7–0.

Kärpät - TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kärpät aloitti peliviikkonsa torstaina nollaamalla Ilveksen ja lauantaina vastassa on TPS, jolle oululaiset eivät ole vielä kuluvalla kaudella hävinneet. 10. tammikuuta pelattu edellinen kohtaaminen tosin ratkesi Kärpille vasta jatkoajalla. TPS on tehnyt kovaa nousuaan kohti parempia sijoituksia ja edellisestä kymmenestä ottelusta on kasassa kuusi voittoa. TPS on enää pisteen päässä kymmenennellä sijalla olevasta Ässistä.

Pelicans - Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPan ja Ilveksen tapaan myös Pelicans ja Lukko kohtaavat Tallinnassa. Molemmille uudessa ympäristössä kotiedun tuoma turva on poissa. Lukko on äärimmäisen kovassa iskussa, sillä raumalaisten voittoputki on kestänyt jo yhdeksän ottelua. Lukko on hävinnyt viimeksi 28. joulukuuta. Pelicansin vire ei ole aivan vastaavanlainen, sillä viimeisestä viidestä ottelusta on kasassa vain yksi voitto. Tuo tuli keskiviikkona Tapparan vieraana.


---
Julkaisija: Markus Viljanen