Jukurit ja Tappara esittivät jännitysnäytelmän Mikkelissä - Korpikoski iski hatullisen Kuopiossa

24.1.2020
Jukurit ja Tappara esittivät jännitysnäytelmän Mikkelissä - Korpikoski iski hatullisen Kuopiossa

Jarkko Malinen ratkaisi voiton Tapparalle voittomaalikilpailussa. (Kuva: Mikko Kankainen)

Perjantain kierroksella Tappara voitti Jukurit voittomaalikilpailun jälkeen, HIFK saalisti täyden vieraspotin Jyväskylästä ja TPS haki voiton Kuopiosta Lauri Korpikosken hattutempun avustuksella.

Jukurit – Tappara 2–3 VL (0–2, 0–0, 2–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit esitti kotihallissaan näyttävän nousun Tapparaa vastaan. Tamperelaiset johtivat avauserässä syntyneillä Adam Polasekin ja Charles Bertrandin maaleilla pitkälle kolmannen erän loppuhetkille asti, kunnes kotijoukkue aloitti kirinsä. Jukurit haki kavennusta ilman maalivahtia ja onnistuikin tässä, kun Joonas Kalliola ohitti Christian Heljangon ajassa 58.24. Vierailijoiden Tuukka Mäntylän ajassa 59.47 ottama huitomisjäähy kostautui lopulta, kun Jukurit tasoitti ottelun Vadim Pereskokovin maalilla vain neljä sekuntia ennen päätössummeria – jälleen ilman maalivahtia. Ottelun voittaja selvisi lopulta vasta voittomaalikilpailussa, jossa Jarkko Malisen onnistuminen takasi kaksi pistettä Tapparalle.

JYP – HIFK 1–3 (0–0, 0–3, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP hävisi jo kuudennen ottelun perätysten, kun HIFK haki vierasvoiton matkaansa. Maalittoman avauserän jälkeen HIFK avasi toisessa erässä maalihanat Michael Keräsen ylivoimamaalilla. Ville Varakas ja Johan Motin lisäsivät maaleillaan johdon jo kolmen maalin suuruiseksi ennen toista erätaukoa. JYP sai päätöserässä vielä kavennusosuman aikaan Juha-Pekka Hytösen kauden 12. maalilla, mutta se jäi kotijoukkueelle laihaksi lohduksi. JYP ja HIFK kohtasivat kolmatta kertaa kuluvalla kaudella ja jokaisella kerralla HIFK on poistunut kaukalosta voittajana.

KalPa – TPS 2–5 (1–2, 1–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS nappasi jo kuudennen voittonsa tammikuussa, kun KalPa jäi kotihallissaan turkulaisten jalkoihin. Ottelun ehdoton hahmo oli tulikuumassa vireessä oleva TPS-kapteeni, joka takoi hattutempun kuopiolaisten verkkoon. Myös TPS:n Zach Budish (0+1) jatkoi tehoiluaan tekemällä jo tammikuun kymmenennen pisteensä. Ottelun erikoisuudeksi voi laskea sen, että jokainen seitsemästä nähdystä maalista tehtiin tasakentällisin. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Janne Keränen ja Mikko Virtanen. TPS nousi voiton ansiosta enää pisteen päähän kymmenennestä sijasta.


---
Julkaisija: Markus Viljanen