Liiga torstaina: Ilves haastaa Kärpät kärkiottelussa Tampereella

23.1.2020
Liiga torstaina: Ilves haastaa Kärpät kärkiottelussa Tampereella

Lukáš Dostál oli edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan Ilveksen voiton takuumiehiä. (Kuva: Jussi Määttä)

Torstai on Liiga-viikon toinen pelipäivä! Ilta sisältää kolme mielenkiintoista ottelua. Tampereella nähdään Ilveksen ja Kärppien välinen kärkikamppailu. Entä jatkuvatko Lukon ja KooKoon voittoputket? Ottelut käynnistyvät kello 18.30.

Ilves–Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kolmantena oleva Ilves haastaa torstaina kotikaukalossaan Liigaa johtavan Kärpät. Oululaiset ovat tamperelaisia yhdeksän pistettä edellä. Joukkueet kohtasivat viimeksi reilu viikko sitten Oulussa, jolloin Ilves oli parempi jatkoajan jälkeen lukemin 1–2. Kärpät puolestaan vei nimiinsä syyskuussa joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista pistein 6–0. Ilveksen peli on kulkenut viime ajat mallikkaasti. Tupsukorvat on tällä yhdeksän ottelun pisteputkessa, jonka aikana tilille on kertynyt seitsemän voittoa. Kärpillä on puolestaan menossa hiukan vaisumpi vaihe. Joukkue on jäänyt viidessä edellisessä ottelussaan ilman täyttä pistepottia. Viimeisen viiden ottelun aikana Kärpille tappioita on kertynyt kolme.

KooKoo–Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Liigan kovakuntoisin joukkue on tällä hetkellä KooKoo. Kouvolalaiset etenevät seitsemän ottelun voittoputkessa. Lisäksi viimeisestä 12 ottelustaan KooKoo on voittanut peräti yksitoista. Torstaina KooKoon haastaa viimeistä playoffs-paikkaa hallussaan pitävä Ässät. Porilaiset ovat pelanneet viime aikoina tiukkoja pelejä ja pitäneet kärkijoukkueetkin tiukoilla, mutta voitot ovat kiertäneet Ari-Pekka Selinin joukkuetta. Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan porilaiset ovat voittaneet yhden. KooKoo pääsee otteluun levänneenä, kun se pelasi viimeksi lauantaina Turussa. Ässät puolestaan hävisi keskiviikkona HIFK:lle Nordiksella. Illan ottelu on joukkueille runkosarjan viimeinen keskinäinen kohtaaminen. KooKoo on hallinnut aiempia kolmea ottelua ja vienyt niistä pisteet kolmella voitolla 8–1.

Lukko–HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Raumalla nähdään torstaina hyvävireisten joukkueiden kohtaaminen, kun yhdeksättä peräkkäistä voittoaan hakeva Lukko isännöi HPK:ta. Kerho on puolestaan yhdeksän ottelun pisteputkessa. Näistä yhdeksästä ottelusta HPK:n voittoon päättynyt seitsemän ottelua. Molemmat joukkueet pelasivat keskiviikkona. Lukko haki täyden pistepotin Vaasasta ja HPK kaatoi kotonaan Hämeenlinnassa SaiPan. Kyseessä on joukkueiden kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen. Lukko on vienyt kaksi aiempaa kohtaamista nimiinsä pistein 6–0. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla, viisi ja kuusi. Raumalaiset ovat keränneet neljä pistettä HPK:ta enemmän.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen