Kärpät ja Lukko pitivät maalinsa puhtaana, Ässille kaksi pistettä Kouvolasta

23.1.2020
Kärpät ja Lukko pitivät maalinsa puhtaana, Ässille kaksi pistettä Kouvolasta

Hakametsän illan ykköstähdeksi valittu Justus Annunen torjui Ilvestä vastaan 26 kertaa. (Kuva: Timo Koistinen)

Torstain kolmen ottelun Liiga-kierroksen voittajat olivat Ilveksen nollannut Kärpät, Kouvolassa jatkoajalla juhlinut Ässät ja yhdeksännen peräkkäisen voittonsa ottanut Lukko. Illan nollapeleistä vastasivat Kärppien Justus Annunen ja Lukon Lassi Lehtinen.

Ilves–Kärpät 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät otti viiden ottelun tauon jälkeen täyden pistepotin, kun Ilves jäi nollille Hakametsän kärkiottelussa. Oululaiset iskivät yhden maalin jokaiseen erään. Ottelun avausmaalista ja myös voittomaaliksi jääneestä osumasta vastasi ensimmäisen erän lopussa ylivoimalla maalannut Jesse Puljujärvi. Toisessa erässä Julius Junttila tuplasi Kärppien johdon ja päätöserässä Juho Lammikko (1+1) viimeisteli loppulukemat tyhjään Ilves-maaliin. Hakametsän illan ykkösnimi oli kauden kuudennen nollapelinsä pelannut Justus Annunen. Voiton myötä Kärpät kasvatti sarjajohtonsa kuuteen pisteeseen. Joukkueiden keskinäiset kohtaamisen runkosarjassa menivät tämän kauden osalta Kärpille voitoin 3–1.

KooKoo–Ässät 2–3 JA (0–2, 1–0, 1–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Viimeisistä playoffs-paikoista taisteleva Ässät otti torstaina arvokkaat kaksi pistettä Kouvolasta. Ässät pehmitti huippuvireisen KooKoon lopulta jatkoajan jälkeen lukemin 2–3. Porilaisten jatkoaikasankariksi nousi ajassa 64.12 kauden neljännen maalinsa tehnyt Aleksi Rekonen. Porilaiset karkasivat avauserässä jo kahden maalin karkumatkalle Lenni Killisen ja Tylor Spinkin osumilla. KooKoo puolestaan kiri johdon kiinni kahden viimeisen erän aikana Kim Strömbergin ja Toni Kähkösen osumilla. Tappion myötä kouvolalaisten seitsemän ottelun voittoputki katkesi. KooKoon pisteputki puolestaan venyi jo 13 ottelun mittaiseksi. Ässät puolestaan palasi voittokantaan viiden peräkkäisen tappion jälkeen.

Lukko–HPK 2–0 (0–0, 2–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Hurjavireinen Lukko kasvatti torstaina voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi, kun HPK jäi maaleitta Raumalla. Lukko käänsi ottelun edukseen toisen erän kahdella maalillaan. Avausosuman ja samalla voittomaaliksi jääneen osuman iski Mikko Petman. Osuma oli hyökkääjälle kauden kolmas. Raumalaisten johto tuplaantui ajassa 33.17 ylivoimalla osuneen Pathrik Westerholmin toimesta. Lukon molempiin osumiin syöttömerkinnät kirjasi Tarmo Reunanen. Lukon maalilla Lassi Lehtinen venyi kiekon tielle 17 kertaa ja merkkautti kauden toisen nollapelinsä. Lukko on voittanut kauden kaikki kolme otteluaan HPK:ta vastaan puhtaasti pistein 9–0. Voitolla Lukko nousi tasapisteisiin neljäntenä olevan KooKoon kanssa ja pisteen päähän kolmantena olevasta Ilveksestä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen