Liiga lauantaina: Voittoputkessa liitävä Lukko matkaa Lappeenrantaan

18.1.2020
Liiga lauantaina: Voittoputkessa liitävä Lukko matkaa Lappeenrantaan

Lukko on kuuden ottelun voittoputkessa. (Kuva: Elmeri Elo)

Liigassa tahkotaan lauantaina seitsemän ottelun kierros. Kovassa vireessä olevat TPS ja KooKoo kohtaavat Turussa ja kuuden ottelun voittoputkessa kulkeva Lukko suuntaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Lue ennakosta kierroksen asetelmat.

HIFK - Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

Loistavassa vireessä olevalla HIFK:llä on alla pitkä tauko peleistä, sillä edellinen ottelu löytyy viime viikon torstailta. Seitsemän ottelun pisteputkessa rullaava HIFK antaa kovan vastuksen sarjakakkoselle. Tappara on hävinnyt vierasottelun varsinaisella peliajalla viimeksi 7. joulukuuta. Tapparan viikko on alkanut muutenkin hienosti, sillä keskiviikkona kaatui sarjakärki Kärpät Oulussa ja perjantaina jyrän alle jäi Ässät.

TPS - KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS on löytänyt loistavan vireen ja edellisestä viidestä ottelusta on kasassa muikeat 12 pistettä. Turkulaisryhmä on löytänyt keinot tiukkojen otteluiden kääntämiseen edukseen, eikä matkaa kymmenen parhaan joukkoon ole enää kuin neljä pistettä. Viime otteluiden tehopelureista Markus Nurmi on kolmen ottelun maaliputkessa ja kapteeni Lauri Korpikoski on viimeistellyt viimeiseen viiteen otteluun viisi pistettä. Jos on TPS vireessä, sitä on ehdottomasti myös KooKoo. Runkosarjassa neljäntenä oleva joukkue on huikeassa 11 ottelun pisteputkessa ja peräkkäisiä voittoja on jo kuusi.

Ilves - Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilveksen pisteputki on jo kahdeksan ottelun mittainen. Keskiviikkona pisteputki oli lähellä katketa sarjajumbo Jukurien vieraana, mutta tamperelaiset saivat kuin saivatkin pisteen mukaansa voittomaalikilpailun tappion kautta. Ilveksen valmennus tuskin oli keskiviikon esitykseen tyytyväinen, joten ryhtiliikettä voi olla lauantaina luvassa Pelicansia vastaan. Pelicansin tilanne on haastava, sillä tammikuun kuudesta ottelusta on kertynyt vain kuusi pistettä. Lahtelaiset pelasivat viimeksi perjantaina SaiPaa vastaan, jolloin tuloksena oli jatkoaikatappio.

Jukurit - Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit katkaisi keskiviikkona yhdeksän ottelun tappioputkensa voittamalla Ilveksen voittomaalikilpailun jälkeen. Voitto voi tuoda mikkeliläisleiriin kaivattua lohtua, mutta yleisesti joukkueen tilanne on vähintäänkin haastava. Joulu-tammikuun 15 ottelusta on tilille napsunut vain kuusi pistettä 45:stä mahdollisesta. Sport on Jukurien kanssa tasapisteissä, joten kohtaaminen on molemmille varsin tärkeä. Vaasalaiset katkaisivat neljän ottelun tappioputkensa perjantaina voittamalla KalPan. Matkaa kymmenen parhaan joukkoon on yhä rutkasti, joten voittoja tarvitaan lisää nopealla tahdilla.

JYP - KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

JYP on voittanut viidestä edellispelistään vain yhden ja nykyvire on huonontanut asemia sarjataulukon viidennellä sijalla. Edellä oleva nelikko alkaa karata, eikä kuuden parhaan joukkueen ulkopuolelle tippuminen ole kuin yhden pisteen päässä. KalPa otti viime viikonloppuna kaksi selvää voittoa Jukureista, mutta perjantaina oli edessä karu pudotus, kun tuloksena oli selvä 3–6-tappio Sportille. Joukkueet kohtaavat jo viidettä kertaa tällä kaudella, voittojen ollessa tasan 2–2.

SaiPa - Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Koko joulukuun ja tammikuun ajan tappiosta toiseen seilannut SaiPa on piristynyt ja edellisessä kahdessa ottelussa ovat kaatuneet niin JYP kuin Pelicanskin. SaiPan hyökkäysosasto kaipaa kultakypärä Tomas Zaborskyn panosta, mutta slovakialaishyökkääjä on pelikiellossa vielä Lukkoa vastaan pelattavassa ottelussa. Lukko on aloittanut vuoden voittamalla viisi ottelua perätysten varsinaisella peliajalla. Perjantaina irtosi komea päänahka, kun sarjakärki Kärpät kaatui 3–1-lukemin. Toimivan puolustuspelaamisen lisäksi raumalaisten ruuti on ollut kuivaa, sillä viimeisen viiden ottelun maaliero on mairitteleva 176.

Ässät - Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät on hävinnyt tammikuun viidestä ottelustaan neljä ja sarjasijoitus on tipahtanut kymmenenneksi. Porilaiset eivät edelleenkään päästä paljoa osumia, mutta maalinteon tehottomuus on noussut jälleen esiin, eikä voittojen ottaminen ole ollut helppoa. Kärpät on ollut viime otteluissaan lievissä vaikeuksissa ja meneillään oleva kolmen ottelun tappioputki on kauden pisin. Samalla sarjakakkosena majaileva Tappara on noussut kutittelemaan jo neljän pisteen päähän. Kärpät on ollut tälläkin kaudella Ässille haastava vastus ja oululaiset ovat vieneet kuluvan kauden aiemmat kohtaamiset lukemin 3–0 ja 3–1.


---
Julkaisija: Markus Viljanen