Ilves takoi kahdeksan maalia Pelicansin verkkoon - Kärpät voitti jännitysnäytelmän Porissa

18.1.2020
Ilves takoi kahdeksan maalia Pelicansin verkkoon - Kärpät voitti jännitysnäytelmän Porissa

Juho Lammikko (2+1) oli tehokas kasvattajaseuraansa Ässiä vastaan. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Lauantain kierroksella nähtiin aimo annos maaleja, sillä seitsemässä ottelussa tehtiin yhteensä peräti 49 maalia. Ilves osui Pelicansia vastaan kahdeksan kertaa ja Porissa pelatussa Ässien ja Kärppien välisessä kohtaamisessa tehtiin varsinaisella peliajalla kymmenen maalia. Lue raportista kierroksen kohokohdat.

HIFK – Tappara 3–4 (0–3, 1–1, 2–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara nappasi viikon kolmannen varsinaisen peliajan voittonsa hakemalla vierasvoiton Helsingistä. Tappara sai otteluun loistavan alun, sillä ensimmäiselle erätauolle mentiin vierasjoukkueen 3–0-johdossa. Vaikka HIFK ottikin ottelun edetessä ja varsinkin päätöserässä vahvasti kuskin paikan, ei tasoihin asti ollut muutamasta kavennusosumasta huolimatta enää asiaa. Kotijoukkueen tehokkain oli Sebastian Dyk (1+1). Tapparan tehopelurit Kristian Kuusela (2+1) ja Jere Karjalainen (2+0) jatkoivat huimia pisteputkiaan. Kuuselan pisteputki on jo kymmenen ottelun mittainen, Karjalainen on puolestaan napsinut pisteitä jo 11 ottelussa perätysten.

TPS – KooKoo 3–4 (1–2, 2–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo otti jo peräti seitsemännen peräkkäisen voittonsa hakemalla maukkaat vieraspisteet Turusta. Samalla KooKoo:n pisteputki kasvoi jo 12 ottelun mittaiseksi. Trevor Mingoia (1+1) oli vierasjoukkueen tehokkain pelaaja. Huikeaa kautta pelaava TPS:n Lauri Pajuniemi osui kahdesti, joten 20-vuotiaalla hyökkääjällä on kasassa jo 23 osumaa. Pajuniemi nousi maaliensa ansiosta jo kolmen maalin päähän maalipörssin kärkinimi Julius Nättisestä. Ilari Filppula (0+2) oli vahvasti mukana Pajuniemen maaleissa.

Ilves – Pelicans 8–2 (3–2, 3–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus

Ilves otti selvän 8–2-kotivoiton Pelicansista ja kasvatti pisteputkensa yhdeksän ottelun pituiseksi. Kotijoukkue oli varsin tehokas maalinteossa ja takoi maaleistaan valtaosan aivan maalivahti Atte Tolvasen nenän alta. Kotijoukkueen ykkösketjun Eemeli Suomi ja Arttu Ruotsalainen viimeistelivät molemmat pisteet 1+3. Lisäksi kolmosketjun tutkapari Teemu Lepaus (1+2) – Antti Saarela (2+1) oli vahvassa vireessä. Neljännen peräkkäisen tappion kärsineen Pelicansin osumista vastasivat Jesse Ylönen ja Aleksi Mustonen.

Jukurit – Sport 5–0 (0–0, 1–0, 4–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit oli voittanut kauden aiemmissa kohtaamisissa Sportin selvin lukemin, ja sama tahti jatkui tälläkin kertaa, kun vaasalaiset jäivät kotijoukkueen jyrän alle. Yksi kotijoukkueen voiton avaimista oli tehokas ylivoimapeli, sillä viidestä osumasta kolme syntyi yhden pelaajan ylivoiman turvin.Vadim Pereskokov jatkoi hyviä otteitaan viimeistelemällä pisteet 1+2. Jukurien maalivahti Sami Rajaniemelle nollapeli oli kauden ensimmäinen.

JYP – KalPa 1–4 (0–0, 0–1, 1–3)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus

JYP kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa, kun KalPa haki pistepotin Jyväskylästä 4–1-lukemin. JYPin neljän ottelun tappioputken maaliero on vähemmän mairitteleva 4–14. Maalinteon vastuu jakautui KalPan leirissä laajalti, sillä jokaisen maalin viimeisteli eri pelaaja. Aleksi Klemetti (0+2) kirjautti ainoana kaksi pistettä. JYPin ainokaisen teki Petrus Palmu, jolle maali oli kauden kymmenes.

SaiPa – Lukko 1–4 (1–0, 0–2, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko kaatoi SaiPan Lappeenrannassa ja otti samalla jo seitsemännen peräkkäisen voiton. Kotijoukkue aloitti maalinteon jo ajassa 01.11 Matias Mäntykiven kauden kolmannella maalilla, mutta Lukko nousi toisen erän loppuun mennessä kahden maalin johtoon Toni Koiviston ja Kristian Pospisilin maaleilla. Pospisil osui päätöserässä vielä toistamiseen ja Justin Danforth viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Ässät – Kärpät 5–6 VL (0–2, 2–1, 3–2, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Lehdistötilaisuus

Porissa nähtiin varsinainen maalien täyttämä jännitysnäytelmä, kun Ässät ja Kärpät takoivat vuorotahtia yhteensä peräti kymmenen maalia. Kärpät hallitsi ottelun alkua, mutta Ässät pääsi hiljalleen mukaan peliin tehokkaan viimeistelyn ansiosta. Kotijoukkue näytti jo karkaavan voittoon, kun Mikko Salmio laukoi 5–4-lukemat ajassa 55.30, mutta Kärpät nousi vielä tasoihin ilman maalivahtia ajassa 58.30. 5–5-lukemista siirryttiin jatkoajalle, mutta kun lisäminuutit eivät tuoneet ratkaisua, haettiin voittaja voittomaalikilpailun kautta, jossa Kärpät oli lopulta parempi. Ässien riveissä viisi pelaajaa kirjautti kaksi pistettä, vierasjoukkueen tehokkaimpina häärivät Jesse Puljujärvi (1+3) ja Juho Lammikko (2+1).


---
Julkaisija: Markus Viljanen