Sport juhli Kuopiossa, TPS katkaisi HPK:n putken – DeSousa iski hattutempun

17.1.2020
Sport juhli Kuopiossa, TPS katkaisi HPK:n putken – DeSousa iski hattutempun

Perjantain myötä Chris DeSousa nosti kauden maalimääränsä kahdeksaantoista. (Kuva: Atte Rissanen)

Perjantain viiden ottelun Liiga-kierrokselta täydet pistepotit ottivat tappioputkensa katkaissut Sport, Liigaa johtavan Kärpät kaatanut Lukko ja Ässät nollille jättänyt Tappara. Jatkoajalla juhlivat HPK:n kotivoittoputken katkaissut TPS ja Pelicansilta kaksi pistettä ryöstänyt SaiPa. Illan ykkösnimi oli hattutempun tehnyt Sportin kanadalaishyökkääjä Chris DeSousa.

HPK–TPS 3–4 JA (1–0, 2–2, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Viimeisistä playoffs-paikoista taisteleva TPS katkaisi perjantaina HPK:n seitsemän kotivoiton putken. Turkulaiset veivät mukanaan kaksi pistettä, kun Markus Nurmi iski ratkaisun ajassa 60.52. Osuma oli Nurmelle kauden kahdeksas. Kerho johti ottelua toisessa erässä jo 3–1 Niklas Frimanin, Jere Innalan ja alivoimalla osuneen Tommi Tikan maaleilla. TPS ei kuitenkaan luovuttanut ja punnersi tasoihin Zach Budishin ylivoimamaalilla ajassa 58.08. TPS:n kaksi ensimmäistä maalia olivat kokeneiden Ilari Filppulan ja Lauri Korpikosken (1+1) käsialaa. Pisteestä huolimatta HPK tippui seitsemännelle sijalle. Viidestä viime ottelustaan neljä voittanut TPS on enää neljän pisteen päässä playoffseista.

KalPa–Sport 3–6 (2–2, 0–2, 1–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport katkaisi Kuopiossa neljän ottelun tappioputkensa, kun KalPa kaatui peräti yhdeksän maalin illassa. Vaasalaisten ykkösnimi oli jälleen kanadalainen Chris DeSousa, joka iski kuopiolaisten verkkoon hattutempun eli kolme maalia. Osumien myötä DeSousan kauden maalimäärä on jo kahdeksantoista. DeSousan ohella vierasjoukkueelta esiin nousivat pisteet 1+2 merkkauttanut Jesse Paukku ja kaksi maalia alustanut Valtteri Viljanen. Viljanen (4+20) on tehnyt tällä kaudella uuden yhden kauden piste-ennätyksensä Liigassa. KalPalta maalinteossa onnistuivat Jesse Graham, Mikko Nuutinen ja Miikka Pitkänen. Voiton myötä Sport jätti jumbosijan taakseen ja ohitti Jukurit.

Lukko–Kärpät 3–1 (0–1, 2–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kuudennen peräkkäisen voittonsa ottanut Lukko kaatoi perjantaina Liigaa johtavan Kärpät. Oululaiset aloittivat ottelun vahvasti ja Mika Pyörälä osui jo 24 sekunnin jälkeen. Seuraavasta kolmesta maalista vastasi kuitenkin Lukko. Raumalaiset nousivat toisessa erässä ylivoimalla rinnalle ja ohi. Ensin Sebastian Repo osui kahden miehen ylivoimalla ja ainoastaan 44 sekuntia myöhemmin Ilkka Heikkinen laukoi yhden miehen ylivoimalla voittomaalin. Ottelun loppuhetkillä Ponthus Westerholm sinetöi kauden 16. osumallaan loppulukemat tyhjään maaliin. Raumalaisten ykkösnimi oli maalivahti Oskari Setänen, joka torjui ottelussa 30 kertaa ja otti tukun huipputorjuntoja. Kärpät ei ole aiemmin tällä kaudella hävinnyt kolmea kertaa peräkkäin. Lukko puolestaan nousi voitollaan HPK:n ohi kuudenneksi.

Pelicans–SaiPa 1–2 JA (0–0, 1–0, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lahdessa Pelicans hallitsi ja loi paikkoja, mutta maltilla pelannut ja tehokkaasti viimeistellyt SaiPa vei mukanaan kaksi pistettä Lappeenrantaan. Ottelun avausmaalia saatiin odotella aina yli ottelun puolivälin. Maalihanat avasi Pelicansin puolustaja Alex Lintuniemi ajassa 32.52. Osuma oli ensimmäistä Liiga-kauttaan pelaavalle Lintuniemelle uran toinen. SaiPa nousi tasoihin kuusi minuuttia ennen päätössummeria, kun Robin Salo ampui kiekon ylivoimalla maaliin. Ratkaisu nähtiin jatkoajalla ajassa 62.25, kun SaiPan David Berhardt osui. Tärkeät pisteet ratkaissut osuma oli ruotsalaispuolustajalle Liiga-uran ensimmäinen. Lahdessa illan kaikista maaleista vastasivat tällä kertaa puolustajat. Voiton myötä SaiPa nousi Ässien ohi kiinni viimeiseen playoffs-paikkaan. Pelicans on SaiPaa perässä viisi pistettä.

Tappara–Ässät 3–0 (0–0, 2–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Liigassa toisella sijalla oleva Tappara otti perjantaina toisen peräkkäisen voiton, kun Ässät jäi nollille Hakametsässä. Tappara karkasi toisessa erässä kahden maalin karkumatkalle Alexander Ytterellin ja Teemu Suhosen osumilla. Päätöserässä Kristian Kuusela viimeisteli loppulukemat tyhjänä ammottavaan Ässät-maaliin. Ainoana kahden pisteen iltaa Tapparasta vietti kaksi maalia alustanut Veli-Matti Vittasmäki. Tamperelaisten maalila viiden ottelun tauon jälkeen pelannut Christian Heljanko torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä. Voiton myötä Tappara on enää neljä pistettä perässä Liigaa johtavasta Kärpistä. Kuudesta viime ottelustaan viisi hävinnyt Ässät puolestaan tippui playoffs-viivan alapuolelle.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen