Kotivoitto ja kolme vierasvoittoa – Tappara kaatoi Kärpät, TPS nousi voittoon Vaasassa

15.1.2020
Kotivoitto ja kolme vierasvoittoa – Tappara kaatoi Kärpät, TPS nousi voittoon Vaasassa

Tappara kaatoi Kärpät runkosarjan molemmissa Oulun otteluissa. (Kuva: Jussi Määttä)

Viikon ensimmäisen Liiga-kierroksen voittajat olivat yhdeksän ottelun tappioputkensa katkaissut Jukurit, JYPin nollannut kovavireinen KooKoo, kärkikamppailun vienyt Tappara ja vierasvoittoon päätöserässä noussut TPS.

Jukurit–Ilves 4–3 VL (1–0, 2–1, 0–2, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit katkaisi keskiviikkona kotiyleisönsä edessä peräti yhdeksän ottelun tappioputkensa. Ilvestä vastaan Jukurien esitys oli vahva. Mikkeliläiset johtivat ottelua varsinaisella peliajalla 2–0 ja 3–1 ylivoimalla osuneiden Ville Leskisen ja Aleksandr Jakovenkon sekä Teemu Henritiuksen maaleilla. Vahvan kauden pelannut Ilves ei ollut Mikkelissä parhaimmillaan. Tamperelaiset kuitenkin kirivät jatkoajalle kahden maalin päätöserän ansiosta. Ilvekseltä ottelussa osuivat Jarkko Parikka ja päätöserässä kahdesti maalin edestä kiekon sisään lapioinut Robert Leino. Voittomaalikilpailu oli Jukurien näytöstä. Mikkeliläisiltä tarvittiin vain kaksi laukojaa, kun 400 Liiga-ottelunsa pelannut Sami Rajaniemi torjui Ilveksen molemmat yritykset. Jukureilta puolestaan molemmat laukojat, Leskinen ja Vadim Pereskokov osuivat. Voitto oli Jukurien päävalmentaja Marko Kauppisen ensimmäinen Liigassa.

JYP–KooKoo 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo jatkoi vahvaa kauttaan keskiviikkona Jyväskylässä ja otti kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun JYP kaatui tylysti lukemin 0–4. Kouvolalaisten vierasvoiton maalintekijät olivat vanhaa seuraansa vastaan osunut Markus Jokinen, unkarilainen Vilmos Gallo, ylivoimalla osunut Juha-Pekka Haataja ja päätöslukemat iskenyt Kyle Platzer. Vierasjoukkueen maalilla Henrik Haukeland torjui 25 kertaa ja pelasi jo kauden viidennen nollapelinsä. Voitollaan KoóKoo vankisti asemaansa neljäntenä. JYPille tappio oli kolmas peräkkäinen ja neljäs viimeiseen viiteen otteluun.

Kärpät–Tappara 2–3 (0–2, 0–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Liigan kärkikamppailussa Tappara haki täyden pistepotin Kärpiltä niukasti lukemin 2–3. Tamperelaiset ovat voittaneet Kärpät runkosarjan kaikissa kolmessa kohtaamisessa. Jokaisella kerralla voittolukemat ovat olleet samat. Pisteet kärkiotteluista on kirjattu Tapparalle 8–1. Tällä kertaa Tappara karkasi avauserässä Jere Karjalaisen ja Valtteri Kemiläisen ylivoimamaaleilla kahden maalin karkumatkalle. Kärpät nousi päätöserässä kahdesti maalin päähän Radek Koblizekin ja Jesse Puljujärven osumilla, mutta tasoihin asti oululaisilla ei riittänyt. Ottelun ykkösnimi oli pisteet 1+2 kerännyt Kristian Kuusela. Kuusela iski päätöserässä arvokkaan 1–3-voittomaalin ajassa 50.01. Tappara on seitsemän pistettä jäljessä Liigaa johtavaa Kärppiä.

Sport–TPS 4–5 (2–1, 2–1, 0–3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Nousuvireinen TPS haki keskiviikkona vahvan päätöserän ansiosta arvokkaan vierasvoiton Vaasasta. Sport johti ottelua kahden erän jälkeen jo 4–2, mutta TPS iski kolmannessa erässä kolme maalia ja kiri 4–5-vierasvoittoon Hannu Kurun, kauden 21. maalinsa tehneen Lauri Pajuniemen ja voittomaalin laukoneen Juuso Pärssisen maaleilla. Pärssiselle osuma oli kauden ensimmäinen ja Liiga-uran toinen. Vaasalaisten ykkösnimi oli jälleen Chris DeSousa, joka merkkautti pisteet 1+2. Pärssisen lisäksi myös Sportin Juho Tommila iski Vaasassa kauden avausmaalinsa. Liigan pohjille jumittuneelle Sportille tappio oli neljäs peräkkäinen. TPS on puolestaan neljän ottelun pisteputkessa ja neljästä viime ottelusta voittoja on kertynyt kolme. Voiton myötä turkulaiset nousivat Pelicansin ohi sijalle kaksitoista, playoffseihin on matkaa enää viisi pistettä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen