Liiga lauantaina: Satakunnan derby ja kärkiottelu Oulussa

11.1.2020
Liiga lauantaina: Satakunnan derby ja kärkiottelu Oulussa

Ilves vieraili Oulussa viimeksi syyskuussa. (Kuva: Jussi Määttä)

Liiga-viikko huipentuu lauantain täyteen seitsemän ottelun iltaan. Katseet kääntyvät erityisesti kuumaan Satakunnan derbyyn sekä Kärppien ja Ilveksen väliseen kärkiotteluun. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa viikonlopun tuplapelien toiset osat Kuopiossa ja Lahdessa.

Ässät–Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Raumalla pelataan lauantaina kauden viides Satakunnan derby! Otteluun lähdetään mielenkiintoisista lähtökohdista. Kotijoukkue Lukko on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa ja Ässät on puolestaan hävinnyt viimeisestä neljästä ottelustaan kolme. Kuluvan kauden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet kuitenkin Ässien hallintaa, kun derbyjen voitot on kirjattu Ässille luvuin 3–1. Raumalla kiekko jäähän poikkeuksellisesti jo kello 16. Ottelun toisena päätuomarina toimii IIHF:n erotuomarivaihto-ohjelman myötä itävaltalainen Kristjan Nikolic.

KalPa–Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa ja Jukurit kohtasivat perjantaina Mikkelissä ja iskevät heti tänään uudelleen yhteen Kuopiossa. Perjantaina kuopiolaiset olivat Jukureille tylyjä vieraita ja veivät täyden pistepotin mukanaan vahvan esityksen jälkeen lukemin 2–5. Tänään ilmassa on siis revanssihenkeä. Savon derbyjen voitot tämän kaudelta osalta ovat nyt KalPalle 4–1. Mikkeliläisten kokoonpanoon paluun tekee Nuorten MM-kisoissa vahvasti pelanneet Mikko Kokkonen ja Kristian Tanus.

Pelicans–KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

Savon derbyn tavoin Pelicans ja KooKoo iskevät lauantaina toisen kerran yhteen viikonlopun sisällä. Perjantaina vahvavireinen KooKoo oli Pelicansia vahvempi ja piti pisteet Kouvolassa. Viime aikoina piristynyt Pelicans on voittanut kolme viimeisintä kotiotteluaan. Lahtelaiset kaipaavat kipeästi pisteitä, että unelma playoffs-paikasta pysyy hengissä. Kouvolalaiset ovat puolestaan neljän ottelun voittoputkessa. Vahvasti Nuorten MM-kisoissa pelannut Joonas Oden palaa lauantaina KooKoon kokoonpanoon.

SaiPa–JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

Viime otteluissaan tappiot kokeneet SaiPa ja JYP iskevät lauantaina yhteen Lappeenrannassa. Yhdestätoista viime ottelustaan kymmenen hävinnyt SaiPa kärsi torstana tappion HIFK:lle Nordiksella. JYP puolestaan hävisi perjantaina kotonaan Lukolle. Useista viime aikaisista tappioista huolimatta SaiPa on ainoastaan neljä pistettä jäljessä viimeisestä playoffs-paikasta. Neljäntenä oleva JYP puolestaan taistelee kotiedusta playoffseihin, joten molemmille on pelissä isot pisteet. SaiPan puolustukseen palaavat Jere Seppälä, Simo-Pekka Riikola ja David Bernhardt.

Tappara–TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

Liigassa toisena oleva Tappara isännöi lauantaina TPS:ää. Piristyneistä otteista huolimatta turkulaisten sijoitus on edelleen viimeinen. Tappara pelasi viimeksi keskiviikkona, jolloin se haki pisteet Vaasasta. TPS:lle ottelu on puolestaan viikon kolmas. Keskiviikkona TPS haki pisteet SaiPalta ja perjantaina joukkue taisteli pisteen Liiga-kärki Kärpiltä. Tässä ottelussa Tapparan kokoonpanoon palaa Nuorten MM-kisoissa loistanut Patrik Puistola ja debyyttinsä tekee puolestaan tshekkipuolustaja Adam Polasek.

Kärpät–Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Lauantain kärkiottelu pelataan Oulussa, jossa kohtaavat yhdeksän pisteen erolla Liigaa johtava Kärpät ja kolmantena oleva vahvavireinen Ilves. Molemmat joukkueet pelasivat eilen. Ilves kaatoi kotonaan Sportin ja Kärpät kampesi Turussa TPS:n nurin jatkoajan jälkeen. Kärpät on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa ja Ilves on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi. Oululaiset voittivat Ilveksen kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa puhtaasti pistein 6–0. Ottelu käynnistyy vasta kello 18.30.

Sport–HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Perjantaina seitsemännen peräkkäisen kotivoiton napannut HPK matkaa lauantaina Sportin vieraaksi. Kuudesta viime ottelustaan viisi hävinnyt Sport taipui perjantaina Tampereella Ilvekselle. HPK puolestaan päihitti perjantaina kotonaan Ässät. Hallitseva Suomen mestari HPK on hallinnut joukkueiden kauden keskinäisiä kohtaamisia, kun Kerho on vienyt kauden kaikki kolme kohtaamista pisteillä 8–1. Ottelu on erittäin tärkeä molemmille. Sport tarvitsee kipeästi pisteitä päästäkseen kymmenen joukkoon ja HPK puolestaan kuuden joukkoon.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen