Liiga perjantaina: Tuplapelien ensimmäisiä kohtaamisia

10.1.2020
Liiga perjantaina: Tuplapelien ensimmäisiä kohtaamisia

Jukurit ja KalPa kohtaavat perjantaina viidennen kerran tällä kaudella. (Kuva: Atte Rissanen)

Perjantaina Liigassa pelataan kuuden ottelun kierros. Ohjelmassa on muun muassa viikonlopun tuplapelien ensimmäiset osat Kouvolassa ja Mikkelissä. Lisäksi Turussa nähdään sarjataulukon ääripäiden kohtaaminen, kun TPS haastaa kärjessä porskuttavan Kärpät.

HPK–Ässät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Viimeisiä playoffs-paikkoja tavoitteleva Ässät vierailee perjantaina hallitsevan Suomen mestarin HPK:n luona Hämeenlinnassa. HPK on jälleen vahvassa lennossa, mutta joukkueen seitsemän ottelun voittoputki tuli keskiviikkona tiensä päähän Lahdessa, kun Pelicans juhli jatkoajalla. Huilannut Ässät pääsee otteluun voitto allaan, kun lauantaina Porissa kaatui Jukurit jatkoajalla. Kauden aiemmissa keskinäisissä kohtaamisissa molemmat ovat voittaneet toisensa kertaalleen kotona lukemin 5–3.

Ilves–Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilves ja Sport iskevät perjantaina yhteen neljännen kerran tällä kaudella. Aiemmat kolme ottelua ovat olleet Ilveksen juhlaa, kun pisteet ovat kirjattu tamperelaisille puhtaasti 9–0. Kolmantena oleva Ilves on ollut viime ajat vahvassa vireessä. Tupsukorvien neljän ottelun voittoputki tyssäsi kuitenkin keskiviikkona, kun HIFK oli parempi jatkoajalla. Toiseksi viimeisenä oleva Sport on piristynyt alkukaudesta, mutta pistepussi karttuu silti liian hitaasti playoffseja ajatellen. Vaasalaiset ovat hävinneet viidestä viime ottelustaan neljä. Viimeksi keskiviikkona Tappara haki pisteet Vaasasta.

Jukurit–KalPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit ja KalPa iskevät viikonloppuna yhteen kahdesti. Perjantain ensimmäinen kohtaaminen pelataan Mikkelissä. Kyseessä on kauden viides Savon derby. Kuluvan kauden aikana KalPa on hallinnut kohtaamisia kolmella voitollaan. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun alavireisinä, kun Jukureilla on allaan peräti seitsemän tappiota ja KalPallakin neljä suoraa tappiota. Kuopiolaiset ovat kiinni viimeisessä playoffs-paikassa. Jukurit on KalPaa perässä tällä hetkellä kahdeksan pistettä. Jukurien päävalmentajana ottelussa debytoi Marko Kauppinen.

JYP–Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jyväskylässä JYPin ja Lukon välinen ottelu käynnistyy juhlavasti, kun ennen ottelua palkitaan Jani Tuppurainen upeasta 700 Liiga-ottelun rajapyykistä. Kotijoukkue JYP on ollut viime ajat vahvassa vireessä sillä viimeisestä seitsemästä ottelusta tilille on kertynyt vakuuttavat kuusi voittoa. Myös Lukko on vahvassa nousussa, kun raumalaisilla on allaan kolme peräkkäistä voittoa. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella. Näistä otteluista voitot on tasattu, kun molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa.

KooKoo–Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Viikonloppuna nähdään mielenkiintoiset tuplapelit KooKoon ja Pelicansin välillä. Näistä ensimmäinen pelataan perjantaina Kouvolassa, kun kuudentena oleva KooKoo isännöi viimeisistä playoffs-paikoista taistelevaa Pelicansia. Kumpikin joukkue on ollut viime ajat vahvassa vireessä. KooKoo on voittanut kahdeksasta viime ottelustaan peräti seitsemän ja Pelicans neljästä viime ottelustaan kolme. Kyseessä on joukkueiden kauden neljäs keskinäinen kohtaaminen. Kolmesta aiemmasta kohtaamisesta KooKoo on vienyt kaksi ja Pelicans yhden.

TPS–Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Turussa kohtaavat perjantaina Liigan ääripäät, kun jumbona oleva TPS haastaa kärjessä porskuttavan Kärpät. Molemmat joukkueet pääsevät otteluun voitto allaan, kun Kärpät nollasi lauantaina SaiPan Oulussa ja TPS teki saman tempun keskiviikkona Lappeenrannassa. Kyseessä on kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen. Kärpät on vienyt nimiinsä kaksi aiempaa kohtaamista pistein 6–0 ja maalein 10–3. Voitto olisi tärkeä erityisesti TPS:lle, jolla on matkaa viimeiseen playoffs-paikkaan kymmenen pistettä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen