Liiga torstaina: Tappioputkessa tarpova SaiPa haastaa HIFK:n

9.1.2020
Liiga torstaina: Tappioputkessa tarpova SaiPa haastaa HIFK:n

HIFK on torstain ottelussa ennakkosuosikki. (Kuva: Samuli Seila)

Torstain ainoana otteluna nähdään HIFK:n ja SaiPan kohtaaminen. Kuuden ottelun pisteputkessa kiitävät helsinkiläiset lähtevät kotiotteluunsa suurena ennakkosuosikkina, sillä puolustusosaston loukkaantumishuolista kärsivä SaiPa tarpoo neljän ottelun tappioputkessa.

HIFK - SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

Torstain Liiga-kierroksen ainoassa ottelussa SaiPa matkaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Joukkueet lähtevät illan kamppailuun varsin erilaisista lähtökohdista. Kuudentena oleva HIFK on parhaillaan kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa, kun taas vierasjoukkue SaiPa on hävinnyt viimeisestä kymmenestä ottelustaan peräti yhdeksän. Tappiosumasta huolimatta lappeenrantalaiset ovat edelleenkin vain kahden pisteen päässä kymmenen parhaan joukosta, mutta peliesitysten olisi hyvä muuttua hiljalleen parempaan, mikäli joukkue haluaa kamppailla playoffs-paikasta.

SaiPalla on lukuisia loukkaantumishuolia, varsinkin puolustuspäässä, kun niin Markus Kojo, Erik Autio, Mario Grman, David Bernhardt, Jere Seppälä kuin Simo-Pekka Riikolakin ovat sivussa. Lisäksi kultakypärä Tomas Zaborsky on pitkässä pelikiellossa. HIFK:n loukkaantumistilanne on huomattavasti helpompi, mutta poissaolijoista löytyy silti kovia nimiä, kuten Juha Jääskä, Mikko Kousa ja Teemu Turunen.


---
Julkaisija: Markus Viljanen