Liiga keskiviikkona: Kuntopuntarin pohjimmaiset SaiPa ja TPS kohtaavat

8.1.2020
Liiga keskiviikkona: Kuntopuntarin pohjimmaiset SaiPa ja TPS kohtaavat

SaiPa ja TPS kohtaavat kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. (Kuva: Teemu Saarinen)

Keskiviikon kierros tarjoaa viiden ottelun paketin. Liigan parhaimpiin vierasjoukkueisiin kuuluva HIFK haastaa Ilveksen Hakametsässä ja tappioputkissa tarpovat SaiPa ja TPS kohtaavat Lappeenrannassa. Lue ennakosta kierroksen lähtökohdat.

Ilves - HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kotijoukkue Ilves on neljän ottelun voittoputkessa ja viimeisistä kymmenestä ottelustaan tamperelaiset ovat voittaneet peräti kahdeksan. Ilves saa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelanneista pelaajista kokoonpanoonsa Matias Maccellin. Lassi Thomson, Lukas Dostal ja Antti Saarela huilaavat vielä MM-kisarupeamasta. HIFK on puolestaan viiden ottelun pisteputkessa. Viime viikonloppuna stadilaiset taipuivat voittomaalikilpailussa niin Pelicansille kuin HPK:llekin. Pistepörssin kakkonen Teemu Turunen on loukkaantumisen takia sivussa 6-8 viikkoa. Ilveksen maalilla torjuu Eetu Mäkiniemi, HIFK:n maalilla on Atte Engren.

KalPa - KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPalla on meneillään kolmen ottelun häviöputki, jonka aikana tappio on tullut SaiPaa, Kärppiä ja Ilvestä vastaan. KooKoo on peräti seitsemän ottelun pisteputkessa, jossa voittoja on kertynyt kuusi. Alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa pelannut Kim Nousiainen tekee paluun KalPan pakistoon. Joukkueet kohtaavat kolmatta kertaa kuluvalla kaudella, keskinäisten voittojen ollessa tasan 1–1. Aiemmat kohtaamiset ovat olleet varsin tasaisia, sillä voittaja on ratkennut kummallakin kerralla vain maalin erolla.

Pelicans - HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Pelicansin tilanne on 12. sijalla tukala, mutta viime aikojen otteet ovat olleet jo parempaa, mikäli vertaa marras-joulukuun vaihteeseen. Edellisestä viidestä ottelustaan Pelicans on voittanut kolme. Lahtelaisten heikkoihin osa-alueisiin lukeutuu alivoimapelaaminen, eikä keskiviikkona ole varaa herpahduksiin, sillä HPK on ylivoimalla lähellä Liigan parhaimmistoa. HPK tekee tasaista nousuaan kohti kuuden parhaan joukkoa, eikä eroa ole enää kuin kaksi pistettä. Parhaillaan hämeenlinnalaisryhmä on neljän ottelun voittoputkessa. HPK:n sisäisen pistepörssin kakkonen Valtteri Puustinen on sivussa kokoonpanosta.

SaiPa - TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPan joulukuu oli erittäin vaikea ja samat hankaluudet ovat jatkuneet myös tammikuussa. SaiPa on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan vain kaksi ja varsinaisen peliajan tappioita on kertynyt seitsemän. Viime viikolla lappeenrantalaiset hävisivät Tapparalle 1–7, Sportille 2–5 ja Kärpille 0–3. Joukkueen tilannetta ei helpota kultakypärä Tomas Zaborskyn kuuden ottelun pelikielto. Myös sarjajumbo TPS:n leirissä eletään haastavia aikoja. Turkulaiset ovat kolmen ottelun tappioputkessa, jonka aikana jokaisessa ottelussa on kolissut omissa viidesti. Sport on ottanut TPS:ään sarjataulukossa jo neljän pisteen kaulan.

Sport - Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

Viime viikko oli 13. sijalla majailevalle Sportille onnistunut, kun joukkue nipisti pisteen Lukolta ja voitti SaiPan varsinaisella peliajalla. Matkaa kymmenen parhaan joukkoon on vielä muhkeat yhdeksän pistettä, mutta mahdollisuudet eron kuromiseen ovat vielä olemassa. Sarjakolmonen Tappara on viiden ottelun pisteputkessa. Viime viikon saldona olivat jatkoaikatappiot KooKoo:lle ja HPK:lle sekä selvä voitto SaiPasta. Kovaan vireeseen äitynyt Jere Karjalainen on tehnyt kuuden ottelun pisteputkensa aikana pisteet 5+5.


---
Julkaisija: Markus Viljanen