Kiekonhallintaa, luisteluvoimaa ja syöttötaitoa – katso Liigan älykiekkokärjet

8.1.2020
Kiekonhallintaa, luisteluvoimaa ja syöttötaitoa – katso Liigan älykiekkokärjet

Kärppien Shaun Heshka ja HIFK:n Anton Lundell ovat älykiekkotilastoillaan joukkueensa kärkimiehiä. (Kuva: Jussi Määttä)

Liigan älykiekkotilastoissa vakuuttavia pelaajia ei välttämättä löydy perinteisten tilastojen kärkipaikoilta. Kokosimme kevätkauden aluksi listat Wisehockey-järjestelmän tarjoamista kolmesta eri kategoriasta.

Puolustajat miehittävät kiekonhallintatilaston kärjen peliaikatilaston kakkosena olevan SaiPan Robin Salon johdolla. 21-vuotias lappeenrantalaisten luottopakki on rikkonut kauden aikana henkilökohtaiset ennätyksensä ns. perinteisissä tilastoissa. Salo on ollut omaa luokkaansa myös kiekon kokonaishallintamatkaa mitattaessa.

JYPin Anton Stråka on kerännyt kauden otteluissaan peliaikaa keskimäärin 10 minuuttia. Keskushyökkääjän luisteluvoimasta kuitenkin kertoo, että jäälle päästyään Stråka on luistellut peliaikaansa nähden enemmän kuin kukaan muu pelaaja. Loukkaantumisesta toipunut HIFK:n Anton Lundell on myös tuonut omalla panoksellaan luisteluvoimaa joukkueensa hyökkäys- ja puolustuspeliin.

Kokonaismatkaa mitattaessa tilaston yhdeksänneksi sijoittuva Kärppien Jesse Puljujärvi erottuu edukseen kärkipelaajien luisteluaktiivisuudessa. Myös KalPan sentterit Miikka Pitkänen ja Balazs Sebok pärjäävät vertailussa hyvin.

Peliä avaavat kiekolliset puolustajat ovat esillä Liigan tarkimpien syöttäjien tilastossa. Kärppien puolustuksen luottomies Shaun Heshka, Tapparan syöttökuningas Valtteri Kemiläinen, Lukon kokenut Ilkka Heikkinen sekä TPS:n tehokas Henrik Larsson ovat löytäneet syötöillään parhaiten oman pelaajan lavan.

* * *

Tilastot ennen 8.1.2020 pelattavia otteluita


---
Julkaisija: Antti Seppänen