HIFK nappasi jatkoaikavoiton Hakametsässä - Ville Leskinen osui kahdesti

8.1.2020
HIFK nappasi jatkoaikavoiton Hakametsässä - Ville Leskinen osui kahdesti

Ville Leskinen iski kaksi maalia Hakametsässä. (Kuva: Samuli Seila)

Keskiviikon kierroksella nähtiin neljä vierasvoittoa ja yksi kotivoitto. KooKoo jätti KalPan nollille ja TPS teki saman tempun SaiPalle. Tappara haki Vaasasta varsinaisen peliajan voiton, HIFK voitti Ilveksen jatkoajalla ja Pelicans voitti HPK:n niin ikään jatkoajalla.

Ilves – HIFK 2–3 JA (1–1, 1–0, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves oli pitkään kiinni viidennessä peräkkäisessä voitossa, kun sarjan parhaimpiin vierasjoukkueisiin lukeutuva HIFK vieraili Hakametsässä. Ottelun maalinteon aloitti jo kolmannella minuutilla alle 20-vuotiaiden MM-kisoista paluun kotijoukkueen paitaan tehnyt Matias Maccelli. HIFK tasoitti pian Michael Keräsen kauden kahdeksannella osumalla. 2–1-maalista vastasi Ville Meskanen toisen erän loppupuolella. HIFK nousi tasoihin ajassa 53.49 Ville Leskisen onnistuessa. Leskinen nousi esille myös jatkoajalla, kun taitava hyökkääjä viimeisteli vierasjoukkueen voittomaalin. Leskisen molempiin maaleihin syötöt tarjoili Anton Lundell.

KalPa – KooKoo 0–4 (0–1, 0–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo esitti varsin väkevän vierasottelun, kun KalPa jäi kotonaan jalkoihin neljän maalin erolla. Henrik Haukeland torjui vierasjoukkueen maalilla jo kauden neljännen nollapelinsä. KooKoo venytti pisteputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, KalPalle varsinaisen peliajan tappio oli neljäs putkeen. Ottelun tehopelaaja oli Vilmos Galló (0+2). Unkarilaishyökkääjä nousi Liigan syöttöpörssissä jo seitsemänneksi.

Pelicans – HPK 2–1 JA (0–0, 0–1, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicans otti kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa, kun Juhamatti Aaltonen ratkaisi jatkoaikamaalillaan HPK:ta vastaan pelatun tasaisen ottelun. Aaltonen on äitynyt hyvään vireeseen, sillä viimeiseen viiteen otteluun kokeneelle hyökkääjälle on kirjattu pisteet 2+4. Varsinaisen peliajan osumista vastasivat HPK:lta Markus Nenonen ja Pelicansilta Roope Elimäki. Tappio katkaisi HPK:n neljän ottelin voittoputken.

SaiPa – TPS 0–3 (0–1, 0–2, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa oli varsin vaisu kotikaukalossaan sarjajumbo TPS:n hakiessa pisteet mukaansa 3–0-voitolla. Rasmus Tirroselle riitti vierasjoukkueen maalilla nollapeliin 15 torjuntaa. TPS:n tehokkaimpana pelaajana kunnostautui Zach Budish (0+2). SaiPa on nyt hävinnyt neljä viimeisintä otteluaan, maalieron ollessa 3–18. Voitolla TPS katkaisi puolestaan kolmen ottelun tappioputkensa.

Sport – Tappara 1–2 (0–0, 1–2, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara oli kovassa rummutuksessa, kun tamperelaiset vierailivat Vaasassa. Sport vei ottelun laukaukset nimiinsä peräti 69–33, mutta tästä huolimatta Tappara vei voiton varsinaisella peliajalla lukemin 2–1. Ottelun kaikki maalit nähtiin toisessa erässä. Chris DeSousa vei kotijoukkueen ylivoimalla 1–0-johtoon, mutta Tappara vastasi Niko Ojamäen ja Jere Karjalaisen osumilla. Sport haki päätöserässä vimmatusti tasoitusta, jossa laukaukset kirjatiin kotijoukkueelle murskaavasti 35–1. Vierasjoukkueen puolustus sekä maalivahti Michael Garteig kuitenkin estivät ja Tapparan pisteputki kasvoi kuuden ottelun mittaiseksi.


---
Julkaisija: Markus Viljanen