Pelicansin Hannes Björninen väliaikaiseen pelikieltoon

4.1.2020
Pelicansin Hannes Björninen väliaikaiseen pelikieltoon

Kuva: Tomi Natri

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Pelicansin Hannes Björnisen väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi perjantain Pelicans–Ässät-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Björninen on pelikiellossa ainakin lauantaina 4.1.2019 pelattavassa JYP–Pelicans-ottelussa.

* * *

Kurinpitomenettelyssä olevan pelaajan määrääminen väliaikaiseen pelikieltoon

Pelaaja: Hannes Björninen
Ottelu: Pelicans–Ässät
Peliaika: 45:36
Pelipäivä: 3.1.2020

Selostus tilanteesta

Pelicans–Ässät-ottelun peliajassa 45:36 Pelicansin Hannes Björninen lyö laitakamppailutilanteessa kyynärpäällään Ässien Jyri Marttista päähän. Ottelun tuomaristo ei tuominnut tilanteesta rangaistuksia.

Tilannehuone on katsonut kyseisen tilanteen ja päävideotuomari on asettanut taklauksen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta tulisi määrätä Björniselle ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio on todennut, että teko voi täyttää myös väkivaltaisuuden tai tappelun tunnusmerkistön ja arvioi tekoa kaikkien sääntökirjan sääntöjen perusteella.

Väliaikainen pelikielto

Liigan kurinpitodelegaatio on katsonut videotallenteet tilanteesta ja pitää tekoa ottelurangaistuksena arvioisena. Koska Pelicans pelaa jo tänään lauantaina, määrätään Hannes Björninen väliaikaiseen pelikieltoon Liigan kurinpitosääntöjen 35 §:n nojalla asian kurinpitokäsittelyn ajaksi.

Päiväys ja allekirjoitus

4. tammikuuta 2020

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen