Pelicans katkaisi pitkän tappioputkensa, Ilves nappasi kuudennen peräkkäisen voiton

11.12.2019
Pelicans katkaisi pitkän tappioputkensa, Ilves nappasi kuudennen peräkkäisen voiton

Pelicans katkaisi Ässiä vastaan kuuden ottelun tappioputkensa. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Keskiviikon Liiga-kierros oli varsin tasainen, sillä jokainen illan kuudesta kamppailusta päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen maalin erolla. Lue kierrosraportista otteluiden päätapahtumat.

JYP–Jukurit 3–2 (2–1, 1–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP otti niukan kotivoiton Jukurien vieraillessa Jyväskylässä. Alle vartin pelin jälkeen kotijoukkue johti jo kahdella maalilla, kun maalintekijöinä kunnostautuivat tuore värväys Antti Kalapudas ja Robert Rooba. Jukurit ei heikosta alusta lannistunut, vaan nousi jo toisen erän alkuun mennessä tasoihin kaksikon Jesper Piitulainen (1+1) – Axel Rindell (1+1) juoniessa maaleja. 3–2-maalista vastasi Jani Tuppurainen, joka viimeisteli ylivoimalla dramaattisesti ajassa 39.59. Päätöserässä ei enää maaleja nähty, joten Tuppuraisen osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Kärpät–HPK 2–1 VL (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärppien ja HPK:n välisessä ottelussa ei maaleilla juhlittu, vaan jatkoajalle edettiin 1–1-lukemissa. Ottelun maalit nähtiin toisessa erässä HPK:n Janne Tavin ja Kärppien Jussi Jokisen onnistuessa. Voittajaa haettiin aina voittomaalikilpailusta asti, jossa Radek Koblizek iski ratkaisevan maalin kotiyleisön riemuksi. Joukkueet kohtasivat jo kolmatta kertaa kuluvalla kaudella ja voitot ovat nyt Kärppien hyväksi 3–0.

Sport–Ilves 2–3 (0–3, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilveksen avauserän vahva rynnistys riitti lopulta voittoon asti Vaasassa. Pelikello ehti näyttää vasta aikaa 6.30, kun vierasjoukkue oli jo 3–0-johdossa Teemu Rautiaisen, Matias Maccellin ja Teemu Lepauksen tehtyä maalin mieheen. Sport sai ottelun edetessä tehtyä kaivattuja kavennusosumia ylivoimalla Aleksi Ainalin ja Eemil Erholtzin onnistuessa, mutta tasoihin kotijoukkue ei kerennyt. Sport vei ottelun laukaukset selvästi nimiinsä, mutta Lukáš Dostálin 32 torjunnan huippupeli lannisti vaasalaiset. Voitto oli Ilvekselle jo kuudes peräkkäinen.

Tappara–KooKoo 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara palasi kahden tappion jälkeen taas voittojen makuun KooKoo:n kaatuessa niukasti 3–2. Joukkueet etenivät tasaisessa tahdissa pitkälle päätöserään, kunnes jäähysuma käänsi tilanteen kotijoukkueen eduksi. Otto Rauhalan ja Martin Bergerin keskinäinen nujakka päättyi molempien osalta pelirangaistukseen. Berger kirjautti kuitenkin toimistaan tukun enemmän jäähyjä ja tilannetta seuranneesta ylivoimasta Tapparan Alexander Ytterell viimeisteli 3–2-voittomaalin. Ottelun tehokkaimpina kunnostautuivat Tapparan Charles Bertrand (1+1) ja Jarkko Malinen (0+2).

TPS–KalPa 2–3 VL (1–2, 1–0, 0–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa otti Turussa vahvan startin otteluun ja kymmenen minuutin pelin jälkeen vierailijat johtivat jo 2–0. TPS hivuttautui kuitenkin tasoihin Joel Janatuisen ylivoimamaalilla sekä Lauri Pajuniemen onnistuttua rangaistuslaukauksesta. Maali oli Pajuniemelle jo kauden 14:s. Kolmas erä ja jatkoaika eivät maaleja tuottaneet, joten voitto ratkaistiin voittomaalikilpailussa. Ainoana onnistujana toimi KalPan Miikka Pitkänen, joten voitto matkasi kuopiolaisleiriin.

Ässät–Pelicans 1–3 (0–0, 0–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässien lauantaina esittämä tehottomuus jatkui, kun kuuden ottelun tappioputkessa tarponut Pelicans saapui Poriin. Kotijoukkue vei ottelun laukaukset nimiinsä selvästi 60–33, mutta 60 laukauksesta peräti 31 suuntautui ohi Pelicans-maalin. Pelicans siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon toisen erän alussa Miro-Pekka Saarelaisen kauden kolmannella osumalla ja 2–0-johtolukemat viimeisteli Aleksi Mustonen ajassa 43.02. Ässät kavensi vielä Tommi Taimen ylivoimamaalilla, mutta kyseinen osuma jäi porilaisten ainoaksi ja Pelicans onnistui katkaisemaan kuuden ottelun tappioputkensa.


---
Julkaisija: Markus Viljanen