HIFK juhli Oulussa, HPK:lle täydet pisteet juhlaottelusta – Sallinen illan ykkösnimi

7.12.2019
HIFK juhli Oulussa, HPK:lle täydet pisteet juhlaottelusta – Sallinen illan ykkösnimi

Jere Sallinen (2+2) ja Teemu Turunen (1+3) olivat HIFK:n ykkösnimet Oulussa. (Kuva: Jussi Määttä)

Lauantain täyden seitsemän ottelun Liiga-kierroksen voittajat olivat HPK, Ilves, KalPa, Sport, HIFK sekä jatkoajalla kaksi pistettä ottaneet KooKoo ja TPS. Illan ykkösnimi oli Oulussa pisteet 2+2 iskenyt Jere Sallinen. Neljän pisteen iltaa kierroksella viettivät myös Balázs Sebok ja Teemu Turunen.

HPK–Tappara 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK kaatoi Tapparan 90-vuotisjuhlaottelunsa kunniaksi Hämeenlinnassa lukemin 3–1. Kerhon osumista vastasivat avausmaalin tehnyt Niclas Lucenius, voittomaaliksi jääneen osuman iskenyt Jere Innala ja tyhjiin ottelun sinetöinyt Valtteri Puustinen. Tapparan ainokaisesta päätöserän loppuhetkillä vastasi puolustaja Jere Rouhiainen. Osuma oli Rouhiaiselle Liiga-uran ensimmäinen. HPK:lle voitto oli neljäs viiteen viimeiseen otteluun. Voitolla HPK nousi kuudenneksi. Tapparalle tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun.

Ilves–Ässät 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Vahvassa vireessä oleva Ilves otti kuluneelta viikolta täydet yhdeksän pistettä. Lauantaina tupsukorvat nollasi Ässät Hakametsässä lukemin 2–0. Tamperelaisten osumat olivat voittomaalin tehneen Matias Maccellin ja tyhjiin ottelun sinetöineen Joona Ikosen käsialaa. Ilveksen Ville Kolppaselle nollapeli oli kauden toinen. Jouko Myrrän Ilves liitää tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa. Lauantain myötä Ässien kahden ottelun voittoputki katkesi.

Jukurit–KalPa 0–6 (0–3, 0–1, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa murskasi Jukurit lauantaina Savon derbyssä! Lukemat kirjattiin Mikkelissä vierasjoukkueelle tylyin 0–6-lukemin. KalPan ykkösnimi oli pisteet 2+2 iskenyt Balázs Sebok. Vahvaa taustatukea Sebokille antoivat kahdesti osunut Tuomas Vartiainen ja pisteet 1+1 iskeneet Janne Keränen ja Kai Kantola. Vahvaa kautta pelaavalle Kantolalle osuma oli jo kauden kahdestoista. Vieraiden maalilla pelanneelle Eero Kilpeläiselle nollapeli oli kauden kolmas. Illan myötä KalPa palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan. KalPalle voitto oli kauden toinen Jukureista. Mikkeliläisille tappio oli jo neljäs peräkkäinen.

JYP–Sport 2–3 (1–1, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport yllätti JYPin Jyväskylässä ja vei mukanaan Vaasaan täyden pistepotin lukemin 2–3. Ottelu eteni kaksi erää tasatahtia kummankin joukkueen kertaalleen johtaessa ottelua. Sportin kahdesta ensimmäisestä maalista vastasivat Toni Kallela ja Roope Talaja. JYPin osumat olivat puolestaan Juha-Pekka Hytösen ja kauden 22. maalinsa tehneen Julius Nättisen käsialaa. Ottelun voittomaali syntyi ajassa 54.36, kun Sportin Antti Erkinjuntti osui Turo Asplundin ja Kallelan esityöstä. Voitto oli piristyneille vaasalaisille kolmas viimeiseen neljään otteluun. Tappion myötä JYP tippui sarjataulukossa kolmannelta sijalta viidenneksi.

Kärpät–HIFK 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK kaatoi Kärpät lauantaina toistamiseen reilun viikon sisään. Tällä kertaa helsinkiläisten voittolukemat Liigan kärkijoukkueesta oli 1–4. Illan ykkösnimet olivat vieraiden Jere Sallinen (2+2) ja Teemu Turunen (1+3), jotka viettivät hurjaa neljän pisteen iltaa. Helsinkiläisten avausmaali merkittiin Otto Paajaselle (1+1). Kärppien ainokainen syntyi Otto Karvisen toimesta toisen erän lopussa. Osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. HIFK:n riveissä Oulussa debytoi aiemmilla kausilla Kärppiä edustanut Ville Leskinen. Lauantain tappion myötä Kärppien kolmen ottelun voittoputki katkesi. HIFK on puolestaan viidestä viime ottelustaan ottanut neljä täyttä pistepottia.

Lukko–KooKoo 3–4 JA (0–0, 2–2, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo palasi lauantaina voittokantaan, kun joukkue haki Raumalta kaksi pistettä jatkoajan jälkeen. Kivikylän Areenan illan ykkösnimeksi nousi KooKoon kahdesti osunut Trevor Mingoia. Yhdysvaltalaishyökkääjä iski kouvolalaisten toisen osuman ja voittomaalin jatkoajalla ajassa 61.16. Mingoia on iskenyt kuluvalla kaudella jo yksitoista osumaa. Lukon ykkänen oli pisteet 1+2 iskenyt Justi Danforth. Danforth iski ottelun tasoitusmaalin ainoastaan viisi sekuntia ennen päätössummeria. Pisteestä huolimatta tappio oli Lukolle neljäs viimeiseen kuuteen otteluun. KooKoo nousi voitolla pisteen päähän Lukosta.

SaiPa–TPS 2–3 JA (1–1, 0–1, 1–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS palasi kahden peräkkäisen tappion jälkeen lauantaina voittokantaan, kun SaiPa kaatui Lappeenrannassa jatkoajan jälkeen lukemin 2–3. Ottelun voittomaalista vastasi ajassa 61.02 osunut puolustaja Tony Sund. Osuma oli Sundille kauden toinen. Varsinaisella peliajalla turkulaisten osumat merkittin Ilari Filppulalle (1+1) ja Jani Forsströmille. Forsströmille maali oli harvinaista herkkua, sillä hän ei osunut kahdella edellisellä kaudella. TPS:n maaleista kaksi alusti vahvaa kautta pelaava Lauri Pajuniemi. SaiPan osumat olivat kauden 11. maalinsa tehneen Tomas Záborskýn ja ottelun ajassa 50.31 tasoittaneen Emil Oksasen käsialaa. Kotijoukkueen molemmat maalit syntyivät ylivoimalla. SaiPalle tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen