Sport yllätti Tapparan Vaasassa – JYP jyräsi Pelicansin Lahdessa

5.12.2019
Sport yllätti Tapparan Vaasassa – JYP jyräsi Pelicansin Lahdessa

Sport nappasi maukkaan kotivoiton. (Kuva: Samppa Toivonen)

https://liiga.fi/fi/ottelut/2019-2020/runkosarja/204/lehdistotilaisuus/Torstain Liiga-kierroksella tahkottiin täydet seitsemän ottelua. Kierroksen yllätyksestä vastasi sarjajumbo Sport, joka voitti Tapparan jatkoajan jälkeen lukemin 2–1. Lue raportista illan otteluiden tapahtumat.

HIFK – Ilves 2–4 (0–0, 2–1, 0–3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Viime viikkojen kuntopuntarin kärkipään joukkueet HIFK ja Ilves lähtivät molemmat iltaan kolmen ottelun voittoputkessa. Maalittoman avauserän jälkeen alkoi tapahtua, kun Jere Sallinen (1+1) vei kotijoukkueen johtoon kauden yhdeksännellä maalillaan heti toisen erän alussa. Ilves vastasi reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Jasse Ikosen lauottua kauden avausmaalinsa. HIFK ehti erän aikana vielä uudestaan johtoon Teemu Turusen ylivoimamaalilla. Ilves kipusi päätöserän alkupuolella tasoihin Lassi Thomsonin maalilla. 19-vuotias puolustaja on äitynyt kovaan vireeseen, sillä maali oli jo kolmas viimeiseen neljään otteluun. 3–2-voittomaali nähtiin ajassa 49.22, kun Ilveksen 17-vuotias Roby Järventie ohjasi kiekon HIFK-puolustajan kautta maaliin. 4–2-lukemat viimeisteli tyhjään maaliin Eemeli Suomi.

HPK – TPS 4
–2 (2–1, 0–0, 2–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK ja TPS väänsivät varsin tasaisen torstaikahinan. Tony Sund vei vieraat johtoon kauden avausmaalillaan, mutta HPK kuittasi tilanteen edukseen Tommi Tikan ja Valtteri Puustisen maaleilla. Sundin maalin syöttäneelle puolustaja Henrik Larssonille syöttöpiste oli jo kauden 17:s. Markus Nenonen iski vielä kolmannessä erässä 3–1-maalin, eikä TPS saanut tarvittavaa kiriä aikaiseksi, vaikka Teemu Väyrynen vielä kavennusosuman tekikin. Henri Kanninen teki loppulukemat tyhjään maaliin. TPS:lle tappio oli neljäs viimeiseen viiteen otteluun.

Kärpät – KooKoo
6–3 (0–1, 4–0, 2–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sarjakärki Kärpät ei antanut kotiottelussaan KooKoo:lle armoa. KooKoo vei vielä avauserän nimiinsä Kim Strömbergin maalin turvin, mutta kotijoukkue lähti toisessa erässä karkumatkalle takomalla neljä maalia kymmeneen minuuttin. Kolmannessa erässä osuivat vielä kotijoukkueelta Julius Hermonen ja vierailijoilta Toni Kähkönen ja Libor Sulak, ja pisteet jäivät Ouluun. Kärppien ykkösketju pelasi varsin tehokkaan ottelun, sillä Jesse Puljujärvi taituroi pisteet 1+2, Mika Pyörälä 2+0 ja Juho Lammikko puolestaan 0+2.

Pelicans – JYP 2
–6 (1–2, 0–4, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicansin tappioputki venyi jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun JYP kävi saalistamassa täydet pisteet mukaansa Lahdesta. Antti Tyrväinen tarjosi kotiyleisölle makeaa ajassa 05.26 kauden viidennellä maalillaan, mutta tästä eteenpäin vierasjoukkue vei ottelua täysin. JYP osui neljästi tasakentällisin ja kahdesti ylivoimalla, eikä Pelicans toipunut nopeista takaiskuista. 4–1-maalin jälkeen kotijoukkueen maalivahti vaihtui Atte Tolvasesta Riku Heleniukseen, mutta Helenius joutui antautumaan lähes saman tien. Tolvanen palasi takaisin maalipuiden väliin päätöserään. Jani Tuppurainen ja Anttoni Honka iskivät tehot 1+1, Juha-Pekka Hytönen teki kaksi maalia ja Juuso Vainiolle kirjattiin 0+2.

SaiPa – Lukko 2
–3 (0–0, 1–3, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa kärsi jo neljännen tappionsa viimeiseen viiteen kotiotteluun Lukon tehdessä onnistuneen ryöstöretken Lappeenrantaan. Kotijoukkueen puolustaja Robin Salo vastasi ottelun avausmaalista, mutta Lukko vastasi tilanteeseen tekemällä kolme osumaa reiluun kahteen minuuttiin. Viime kaudella upeasti 17 maalia tehnyt Eetu Koivistoinen (1+1) osui ensimmäistä kertaa tällä kaudella. SaiPa kavensi vielä kolmannessa erässä Tomi Iso-Mustajärven maalilla, mutta pisteet matkasivat raumalaisten matkaan. Lukko otti vasta toisen varsinaisen peliajan vierasvoittonsa sitten lokakuun alun.

Sport – Tappara 2
–1 JA (0–0, 0–1, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sarjajumbo Sport haastoi onnistuneesti sarjataulukon kakkosen Vaasassa. Voittajaa lähdettiin hakemaan lopulta jatkoajan kautta niin laukausten määrän kuin maalivahtien torjuntojenkin oltua 60 minuutin jälkeen lähes identtiset. Varsinaisen peliajan maaleista vastasivat Chris DeSousa ja Anton Levtchi. Kotijoukkueen sankarina toimi lopulta puolustaja Valtteri Viljanen, joka viimeisteli jatkoajalla voittomaalin Turo Asplundin ja Antti Erkinjuntin avustuksella.

Ässät – Jukurit 5
–1 (0–0, 2–1, 3–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Toimiva ylivoimapeli antoi Ässille hyvän alun tärkeään voittoon torstai-iltana. Maalinteon aloitti vierasjoukkueen Kristian Tanus ylivoimalla ajassa 21.33, mutta Ässät kuittasi pelin pian tasoihin Teemu Vuorisalon osuessa niin ikään ylivoimalla. 2–1-johtoon Ässät vei vielä toisen erän aikana Otto Kivenmäki ja kun Tanus otti myöhemmin päätöserässä pelirangaistuksen huitomisesta, pääsi Kivenmäki viimeistelemään ylivoimalla ottelun toisen osumansa. Tylor Spink ja Lenni Killinen osuivat vielä kertaalleen ja Ässien toinen peräkkäinen voitto oli paketissa. Kivenmäki (2+1) ja Peter Tiivola (0+3) kirjauttivat nimiinsä kolme pistettä. Toni Henttoselle (0+2) pisteet olivat kauden ensimmäiset.


---
Julkaisija: Markus Viljanen