Liiga torstaina: HIFK:n ja Ilveksen kohtaaminen kierroksen kohokohtana

5.12.2019
Liiga torstaina: HIFK:n ja Ilveksen kohtaaminen kierroksen kohokohtana

Hurjavireinen Ilves haastaa HIFK:n Helsingissä. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Torstaina pelataan vielä tuhti seitsemän ottelun kierros ennen kuin Liiga vetäytyy viettämään itsenäisyyspäivää. Lue ennakosta illan lähtökohdat.

HIFK - Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK:n ja Ilveksen välinen kohtaaminen lukeutuu kierroksen huippuotteluihin. Kolmen ottelun voittoputkessa oleva HIFK on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan seitsemän. Ilves on myös kolmen ottelun voittoputkessa, mutta edellisestä kymmenestä ottelusta on irronnut peräti kahdeksan voittoa. HIFK avasi kuluvan viikon tiistaina voitolla HPK:sta, Ilves puolestaan voitti samana päivänä Jukurit 5–2.

HPK - TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

HPK on sarjataulukossa seitsemäntenä vain pisteen päässä kuudennesta sijasta. HPK:n koko kautta on leimannut pienimuotoinen ailahtelu, eikä koko kaudella ole syntynyt kahta ottelua pitempää voittoputkea. Tosin, tappioputkienkin kohdalla pisin otanta on vain kolmen ottelun mittainen. Puolustuspää on pitänyt hyvin, sillä viimeisessä viidessä ottelussa HPK on päästänyt yhdeksän maalia. 14. sijalla majailevan TPS:n matka ylöspäin on pitkä, mutta viime aikoina on irronnut sieltä täältä muutama varsinaisen peliajan voitto. Tiistaina TPS piinasi sarjakärki Kärppiä viime minuuteille asti, kunnes oululaiset käänsivät pelin edukseen.

Kärpät - KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

Kärpät liitää sarjan kärjessä seitsemän pisteen erolla Tapparaan, eikä pelillisiä ongelmia ole juuri näkynyt. Edelliset 15 ottelua ovat tuottaneet 13 voittoa, mikä kertoo joukkueen tasosta kaiken oleellisen. Kouvolalaisten kausi on ollut toistaiseksi erittäin onnistunut, mistä osoituksena sarjataulukon kuudes sija. Viimeiset viisi ottelua ovat tuoneet kolme voittoa ja kaksi tappiota varsinaisella peliajalla. Tuore puolustajahankinta Libor Sulak avasi pistetilinsä tiistaina ja lisää vahvoja otteita on oletettavasti luvassa. Kärpät ja KooKoo kohtasivat viimeksi 19. lokakuuta, jolloin Kärpät vei niukasti voiton lukemin 1–0.

Pelicans - JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

Pelicans pelasi marraskuussa kymmenesti ja voitti vain kolmesti, mikä laski joukkueen sijoitusta sarjataulukossa merkittävästi. Juuri lupaavammin ei alkanut joulukuukaan, kun Tappara oli tiistain ottelussa vahvempi 6–3. Lahtelaiset ovat päästäneet viimeiseen viiteen otteluun peräti 19 maalia, joten on selvää, missä vaikeudet ovat. JYP on mukavasti sarjataulukon neljännellä sijalla, mutta viimeisen kahden viikon aikana tulleet tappiot niin Kärpille, KalPalle kuin KooKoo:llekin antoivat HIFK:lle sauman nousta edelle 3. sijalle. JYP takoo maaleja kovalla tahdilla, mutta myös omissa kolisee usein.

Saipa - Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Saipa ja Lukko ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla 8. ja 9. Lukon kausi alkoi erittäin hyvin, mutta trendi on ollut jo pitkän aikaa laskusuunnassa. Viimeisen kymmenen ottelun otanta sisältää vain kaksi varsinaisen peliajan voittoa. Lukko raapii pisteitä ajoittain sieltä ja täältä, mutta kolmen pisteen potit ovat tiukassa. Raumalaiset pelasivat viimeksi lauantaina, jolloin tuloksena oli kitkerä 2–5-tappio Ässille. SaiPan viikko alkoi tiistaina voitokkaalla KalPa-ottelulla. SaiPan ottelut ovat olleet viime aikoina varsin tasaisia. Joukkue ei mässäile maaleilla, muttei myöskään pahemmin niitä päästä.

Sport - Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

Sport sai viime viikolla helpottavan kolmen pisteen voiton KooKoo:sta, mutta iloa ei riitä pitkäksi aikaa, sillä vaasalaisten tilanne sarjajumbona on varsin tukala. Viimeisestä 15 ottelusta voittoja on kertynyt vain kaksi ja matkaa playoff-viivaan on jo 14 pistettä. Tapparan vire on noususuunnassa ja viimeisen kymmenen päivän aikana voittoja on irronnut kolme, tappioita yksi. Alkukaudesta säkenöinyt Anton Levtchi on löytänyt jälleen vireen oltuaan marraskuussa pitkän pätkän ilman pisteitä. Viimeiseen viiteen otteluun taitava hyökkääjä on iskenyt pisteet 2+5.

Ässät - Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit on 11. sijalla kerättyään yhteensä 31 pistettä. Ässät tulee heti perässä 30 pisteessä, joten illan kohtaaminen on osapuolille varsin tärkeä. Ässät ehti pelata seitsemän ottelua ilman varsinaisen peliajan voittoa, kunnes paikallisvastustaja Lukko kaatui lauantaina näyttävästi. Kotihallissaan porilaiset eivät ole juuri juhlineet, sillä loka-marraskuun aikana Porissa irtosi kahdeksasta ottelusta vain kaksi voittoa. Myös Jukureille varsinaisen peliajan voitot ovat harvinaisuus, sillä viimeiset 15 ottelua ovat tuoneet niitä vain kaksi. Kuluvan viikon Jukurit aloitti tiistaina 2–5-tappiolla Ilvekselle.


---
Julkaisija: Markus Viljanen