Liiga tiistaina: HPK matkaa Helsinkiin, KooKoo saa JYPin vieraakseen

3.12.2019
Liiga tiistaina: HPK matkaa Helsinkiin, KooKoo saa JYPin vieraakseen

HIFK ja HPK kohtaavat kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. (Kuva: Samuli Seila)

Tiistaina on tarjolla kuuden ottelun Liiga-kierros. Jukurit haastaa Ilveksen, JYP matkaa Kouvolaan ja TPS isännöi sarjakärki Kärppiä. Lue ennakosta lähtökohdat iltaan.

HIFK - HPK
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK on varsin hyvässä vireessä ja edellisestä viidestä ottelusta on napsunut neljä voittoa. Viime viikonloppu oli joukkueelta erittäin vahva näyttö, sillä perjantaina Kärpät jäi nollille Helsingissä, mitä seurasi 4–1-voitto Tapparasta Hakametsässä. Myös HPK:n käyrä on noususuunnassa. Hämeenlinnalaiset kohtasivat viime viikonloppuna Pelicansin kahdesti, tuloksena kaksi voittoa maalierolla 8–2. Vahvat otteet ovat nostaneet HIFK:n sarjataulukossa jo neljänneksi, HPK puolestaan on kivunnut kuudenneksi.

Jukurit - Ilves
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit on parhaillaan 11. sijalla, eikä voittojen ottaminen ole ollut helppoa. Viimeisestä kymmenestä ottelusta on irronnut viisi voittoa, mutta vain kertaalleen varsinaisen peliajan puitteissa. Valtaosa joukkueen pelaamista otteluista on päättynyt viime aikoina maalin erolla suuntaan tai toiseen, mutta tiukkojen otteluiden kääntäminen omaksi eduksi ei onnistu riittävän usein, jotta sijoitus kohenisi selvästi. Ilves kuuluu kuntopuntarin kärkeen yhdessä Kärppien ja JYPin kanssa. Ilves on jäänyt viimeisen 15 ottelun aikana pisteittä vain kahdesti. Ilves pelasi viime viikolla vain yhden ottelun, jolloin KooKoo kaatui selvästi 4–1.

KalPa - SaiPa
>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPan suunta on vahvasti ylöspäin, sillä kuopiolaiset jäivät marraskuun yhdeksässä ottelussa pisteittä vain kahdesti. Viime perjantaina KalPan onnistui yllättää hirmuvireinen JYP 6–4-lukemin, mutta lauantain uudessa kohtaamisessa JYP kuittasi voiton 4–1. Ykkösketjun laituri Kai Kantola on yltynyt hirmuvireeseen. 32-vuotias hyökkääjä on takonut kuuden ottelun pisteputken aikana pisteet 7+2. SaiPan marraskuu oli huomattavasti KalPaa nihkeämpi, kun kahdeksasta ottelusta irtosi vain kaksi voittoa. Edellisessä ottelussaan SaiPa hävisi Kärpille niukasti 1–2.

KooKoo - JYP
>> Kokoonpanot
>> Liput

Viime viikon tappiot Sportille ja Ilvekselle tiputtivat KooKoo:n sarjataulukossa kahdeksanneksi. Tasaisessa sarjassa ero kuudenteen sijaan on kuitenkin vain kaksi pistettä. JYPin seitsemän ottelun voittoputki katkesi viime viikolla, ja tätä seurasi heti kaksi tappiota. Lauantain voitto KalPasta toi runkosarjassa kolmantena olevan joukkueen kuitenkin taas voittojen makuun. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin, kun marraskuun alussa JYP voitti lukemin 4–0.

Tappara - Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara on pelannut maaottelutauon jälkeen seitsemän ottelua ja voittanut näistä kolme. Runkosarjan kakkossija on vielä hyvin hallussa, mutta kärkipään joukkueiden voittaminen on ollut viime viikkoina vaikea rasti, kun niin JYP, Ilves kuin HIFK:kin ovat olleet Tapparaa vahvempia. Tamperelaisten kärkipelaajiin lukeutuvat Charles Bertrand ja Tyler Morley ovat yhä sivussa. Neljän tappion putki on tiputtanut Pelicansin jo 13. sijalle. Kymmenestä edellisestä ottelusta lahtelaisten voittoon on päättynyt vain kolme. Päävalmentajan vaihdos voi saada joukkueessa tarvittavaa piristystä aikaan, mutta tämän aika näyttää.

TPS - Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ennakkosuosikki on helppo nimetä, kun 14. sijalla majaileva TPS isännöi sarjakärki Kärppiä. Joukkueet kohtasivat viimeksi reilut kaksi viikkoa sitten, jolloin Kärpät nappasi selvän 6–2-voiton. Viimeisestä viidestä ottelustaan TPS on voittanut kaksi, ja voitto-otteluissa kaatuivat juuri samoista sijoista taistelevat Ässät ja Sport. Kärppien massiivinen 17 ottelun pisteputki katkesi viime viikon perjantaina HIFK:n nollattua oululaiset 2–0. Lauantaina Kärpät palasi jo tutuille urille hakemalla voiton SaiPasta.


---
Julkaisija: Markus Viljanen