KooKoo kaatoi JYPin päätöserän kirillä – Tappara osui kuudesti Pelicansia vastaan

3.12.2019
KooKoo kaatoi JYPin päätöserän kirillä – Tappara osui kuudesti Pelicansia vastaan

KooKoo teki päätöserässä neljä maalia ja nousi voittoon. (Kuva: Tuula Aronen)

Tiistain Liiga-kierroksen kohokohtiin lukeutuivat KooKoo:n näyttävä kiri Kouvolassa, SaiPan vahva vieraspeli KalPaa vastaan ja Tapparan kuuden maalin tykitys Pelicansia vastaan. Lue raportista kaikkien pelien tapahtumista.

HIFK - HPK 3–2 (1–0, 1–0, 1–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK:n ja HPK:n välisessä ottelussa eivät maalivahdit juuri torjunnoilla juhlineet, kun Frans Tuohimaa koppasi kiekon 17 kertaa ja vierasjoukkueen maalilla Rasmus Reijolalle riitti vaivaiset kahdeksan koppia. Kotijoukkue pääsi kuitenkin paremmin laadukkaille maalipaikoille, hyödyntäen ne tehokkaasti. Avausmaalin tehnyt Jere Sallinen teki neljännen maalinsa viimeiseen viiteen otteluun. Muista kotijoukkueen maaleista vastasivat Teemu Turunen (1+1) ja Sebastian Dyk (1+1). HPK nousi kolmannessa erässä Santeri Lukan ja Tommi Tikan osumilla maalin päähän, mutta kiri ei aivan riittänyt tasoihin asti. HIFK:lle voitto oli kolmas putkeen, HPK:n kohdalla tappio puolestaan katkaisi kahden ottelun orastavan voittoputken.

Jukurit - Ilves 2–5 (1–1, 0–0, 1–4)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ottelun avauserässä nähtiin ikävä tilanne, kun Panu Mieho taklasi Patrik Puistolaa. 18-vuotias Puistola vietiin paareilla pois ottelusta ja tilanteen seurauksena ensimmäistä erätaukoa vietettiin etuajassa. Pelin jatkuttua Jukurit hyödynsi ylivoimansa, kun Charles Sarault onnistui maalinteossa. Ilves nousi kuitenkin vielä saman erikoistilanteen aikana tasoihin Eetu Päkkilän alivoimamaalilla. Maalittoman toisen erän jälkeen päätöserään lähdettiin tasatilanteesta, mutta kauaa ei 1–1 tulostaululla säilynyt, kun Ilves meni menojaan. Ilves takoi kiekon kotijoukkueen maaliin neljästi seitsemässä minuutissa ja voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Ilveksen Matias Maccelli (2+1) oli ottelun tehopeluri. Ilvekselle voitto oli kolmas peräkkäinen ja jo kahdeksas viimeiseen kymmeneen otteluun.

KalPa - SaiPa 2–5 (1–0, 0–3, 1–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa meni avauserässä johtoon kovassa vireessä maaleja takovan Kai Kantolan ylivoimaosumalla, mutta ote siirtyi toisessa erässä SaiPalle. Lappeenrantalaiset siirtyivät tappioasemasta johtoon tehtailtuaan kolme maalia reiluun kahteen minuuttiin. Päätöserän alussa Mikael Seppälä valoi kotijoukkueeseen uskoa kauden toisella maalillaan, mutta ajassa 54.19 syntynyt Topi Piipposen 4–2-maali toi helpotuksen SaiPalle. Tomas Záborský teki vielä illan toisella maalillaan lukemiksi 5–2 ja SaiPa sai mukaansa arvokkaat kolme pistettä. Ottelun tehomiehinä toimivat KalPan Miikka Pitkänen (0+2) ja SaiPan puolelta Anssi Löfman (0+2), Záborský (2+0) ja Piipponen (1+1).

KooKoo - JYP 4–2 (0–1, 0–1, 4–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP johti ottelua pitkään Miska Siikosen ja Julius Nättisen osumilla, mutta sitkeä kotijoukkue nousi päätöserässä ensin tasoihin Libor Sulakin ja Oskari Mannisen maaleilla, ja sen jälkeen ohi Juha-Pekka Haatajan ja Kim Strömbergin osumilla. Hieno päätöserän nousu toi KooKoo:lle kolmannen peräkkäisen kotivoiton. JYPin kone on puolestaan hieman sakannut viime aikoina ja viimeisestä neljästä ottelusta on kertynyt kolme tappiota. Jälleen maalinteossa onnistunut Liigan maali- ja pistepörssiä johtava JYPin Nättinen on nyt tehnyt 25 otteluun pisteet 21+14.

Tappara - Pelicans 6–3 (2–2, 1–1, 3–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara otti kolmannen voittonsa viimeiseen viiteen otteluun, kun Pelicans kaatui selvästi 6–3-lukemin. Pelicansille tappio oli viides putkeen. Ottelun avauserässä nähtiin Mikkelin-ottelun tapaan ikävä tilanne, kun Tuukka Mäntylä vietiin Taavi Vartiaisen taklauksen jälkeen paareilla pois kaukalosta. Taklauksesta tullut viiden minuutin jäähy ei yhdestä ylivoimamaalista huolimatta tuonut Tapparalle sen suurempaa etua ja avauserä päättyi 2–2-tasalukemissa. Toisessa erässä molemmat joukkueet osuivat kerran tahoillaan, mutta kolmannessa erässä kotijoukkue otti kuskin paikan tykittämällä kolme maalia. Anton Levtchi (2+1) oli kotijoukkueen tehokkain ja kaksi pistettä kirjautti peräti viisi pelaajaa. Pelicansin tehokkain oli Hannes Björninen (1+1).

TPS - Kärpät 1–4 (1–0, 0–1, 0–3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS piinasi sarjakärki Kärppiä ansiokkaasti aivan viime hetkille saakka. Ottelu eteni 1–1-tilanteessa aina aikaan 57.49, kunnes Jussi Jokinen vei siirretyn rangaistuksen aikana Kärpät ensimmäistä kertaa johtoon. TPS yritti vielä kiriä rinnalle ottamalla Julius Pohjanoksan pois maalilta, mutta Kärpät rokotti kahdesti tyhjään maaliin. TPS:n maalin tehneelle Lauri Pajuniemelle osuma oli jo kauden 13:s. Kärppien tehopelaaja oli Julius Junttila (2+1).


---
Julkaisija: Markus Viljanen