Pelicans vapautti Ville Niemisen päävalmentajan tehtävistä

30.11.2019
Pelicans vapautti Ville Niemisen päävalmentajan tehtävistä

Kuluva kausi oli Ville Niemiselle toinen Pelicansin peräsimessä. (Kuva: Samuli Seila)

Pelicansin hallitus on vapauttanut päävalmentaja Ville Niemisen tehtävistään välittömästi. Valmennusvastuun kantaa toistaiseksi marraskuussa lahtelaisten valmennustiimiin saapunut Jesse Welling.

Pelicans on kerännyt kauden 25 Liiga-ottelusta yhteensä 28 pistettä, jotka oikeuttavat 12. sijaan. Viimeisestä 16 ottelusta lahtelaiset ovat keränneet pisteitä ainoastaan neljästä ottelusta.

– Joukkueen tämän kauden esitykset ovat olleet iso pettymys kaikille. Kurssia ei ole saatu käännettyä kovasta yrityksestä huolimatta, joten koemme tämän olevan ainut oikea ratkaisu tässä tilanteessa. Haluamme kiittää Niemistä Lahdessa tehdystä työstä ja toivotamme hänelle menestystä tulevaisuuteen, Pelicansin hallituksen puheenjohtaja Pentti Matikainen kommentoi.

42-vuotias Nieminen valmensi Pelicansia toista kauttaan. Viime kaudella Pelicans sijoittui Niemisen johdolla runkosarjassa kolmanneksi. Kausi päättyi kuitenkin neljännesfinaalien kuudennessa ottelussa tappioon HIFK:lle. Aiemmin Nieminen on toiminut kaksi kautta Jukurien valmennustiimissä ja yhden kauden Mestiksen KeuPa HT:n päävalmentajana.

Valmennusvastuun toistaiseksi vastuulleen ottava Jesse Welling saapui Pelicansin valmennustiimiin marraskuun alussa. Alkukauden hän toimi Mestksessä Kiekko-Vantaan päävalmentajana. Edelliset seitsemän kautta 42-vuotias Welling on kuulunut Lukon valmennustiimiin. Lisäksi Welling toimi kaudella 2011–12 JYPin valmennustiimissä.

Pelicans pelaa Wellingin johdolla ensimmäisen ottelunsa heti lauantaina HPK:ta vastaan Hämeenlinnassa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen