Raimo Helminen aloittaa TPS:n päävalmentajana 2020

29.11.2019
Raimo Helminen aloittaa TPS:n päävalmentajana 2020

Kuva: Marko Hannula

Raimo Helminen on nimitetty TPS:n päävalmentajaksi kaudelle 2020-21. Tällä hetkellä Helminen on Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja.

55-vuotias Helminen on toiminut menestyksekkään pelaajauransa jälkeen pää- ja apuvalmentajana Ilveksessä (2009-13) sekä apuvalmentajana Barys Astanan, Dinamo Riikan ja Jokerien KHL-joukkueissa. Kazakstanin maajoukkueen apuvalmentajana Helminen oli kevään 2014 MM-kilpailuissa. Nuorissa Leijonissa hän on toiminut pää- ja apuvalmentajan rooleissa.

– Vuoden sopimus sopii täydellisesti uuden TPS:n rakennusvaiheeseen. "Raipe" on tehnyt myös nuorten pelaajien kanssa paljon töitä, mikä tuo TPS:n arkeenkin lisäarvoa. Oman vahvan ja mittavan pelaajauransa myötä uskomme hänellä olevan työkaluja myös meidän kokeneimmille pelaajille, kertoo TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen TPS:n tiedotteessa.

11. kauttaan valmentajana toimiva Helminen huokuu innostuneisuutta uuteen tehtävään.

– Kun TPS otti yhteyttä ja tiedusteli halukkuuttani päävalmentajan pestiin, niin mielenkiintoni heräsi heti. Ei noussut todellakaan karvat pystyyn.

– Vuoden sopimuksen puitteissa hahmottuu varmasti se, miten minusta voi olla TPS:lle suurin apu. Saavun perinteikkääseen seuraan erittäin nöyrin mielin. Pyrin tuomaan päivittäiseen tekemiseen omaa tyyliäni ja varmasti myös vähän uusia tuulia.


---
Julkaisija: Antti Seppänen