HPK osui Lahdessa kuudesti, KalPa yllätti JYPin Kuopiossa

29.11.2019
HPK osui Lahdessa kuudesti, KalPa yllätti JYPin Kuopiossa

HPK oli tyly vieras Lahdessa. (Kuva: Tomi Natri)

Liigan perjantaikierroksella nähtiin muutaman tasaisen ottelun lisäksi myös jokunen suurinumeroinen voitto. Kierroksen yllätyksestä vastasi KalPa, joka takoi peräti kuusi maalia JYPin verkkoon.

HIFK-Kärpät 2–0 (0–0, 1–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK palasi yhden tappio-ottelun jälkeen takaisin voittojen makuun, kun Kärpät kaatui Helsingissä 2–0-lukemin. Samalla Kärppien peräti 11 ottelua kestänyt voittoputki tuli päätökseensä. Ottelun avausmaali nähtiin heti toisen erän alkuun, kun Jere Sallinen ohjasi Ville Varakkaan laukauksen Patrik Rybarin jalkojen välistä maaliin. Loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin Otto Paajanen. Frans Tuohimaa venyi kotijoukkueen maalilla 34 torjuntaan.

Ilves-KooKoo 4–1 (2–0, 1–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves oli varsin vahva isäntä Hakametsässä, kun KooKoo taipui 4–1. Ottelun ehdottomia hahmoa oli kaksi ylivoimamaalia viimeistellyt Arttu Ruotsalainen. Myös Matias Maccelli (1+1) ja Eemeli Suomi (0+2) olivat varsin hyvällä pelipäällä. Lukas Dostal oli kotijoukkueen maalilla loistovireessä torjuen peräti 38 kertaa. KooKoo:n ainokaisen teki Kasperi Ojantakanen, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Ilves on nyt voittanut viimeisestä kymmenestä kotiottelustaan peräti kahdeksan.

Jukurit-Tappara 2–3 (2–0, 0–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit aloitti kotiottelunsa vahvasti johtaen avauserän jälkeen 2–0-lukemin Mikko Kokkosen ja Ville Leskisen maaleilla, mutta Tappara nousi toisessa erässä rinnalle Kristian Kuuselan ylivoimamaalilla ja Olavi Vauhkosen osumalla. Jukurien hyvä alku ei lopulta tuonut voittoa, kun Patrik Virta viimeisteli vierailijoiden voittomaalin karvaasti ajassa 58.10. Anton Levtchi ja Valtteri Kemiläinen kirjauttivat pisteet 0+2.

KalPa-JYP 6–4 (2–1, 3–0, 1–3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa aloitti perjantai-illan ottelun väkevästi ja johti ottelun puolessa välissä JYPiä vastaan jo 5–1. Neljän maalin johdon säilyttäminen meinasi kuitenkin mennä täpärälle, kun JYP takoi kolmannessa erässä maalin niin tasakentin kuin ali- ja ylivoimallakin. Kai Kantola toi kuitenkin kotijoukkueelle helpotuksen viimeistelemällä 6–4-osuman tyhjään maaliin ajassa 59.18. Kotijoukkueesta Balázs Sebok ja Janne Keränen takoivat kolme pistettä. Liigan pistepörssiä johtava JYPin Julius Nättinen (2+0) oli jälleen kuumassa vireessä.

Pelicans-HPK 1–6 (1–0, 0–2, 0–4)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicansin tehottomuus jatkui, kun HPK haki Lahdesta selvän vierasvoiton. Kotijoukkue vastasi ottelun avausmaalista Jesse Ylösen onnistuttua ylivoimalla, mutta tämän jälkeen maalinteosta vastasi vain HPK. Vierasjoukkue takoi maaleja tasaiseen tahtiin, eikä Pelicans pystynyt vastaamaan vyörytykseen. Cody Kunyk onnistui maalinteossa kahdesti. Kunykin lisäksi myös viisi muuta HPK-pelaajaa vietti kahden pisteen iltaa.

Sport-SaiPa 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sportin ja SaiPan välisessä ottelussa ei maaleilla juhlittu, sillä yksi osuma riitti tuomaan voiton vierasjoukkueelle. Voittomaalia saatiin odottaa aivan viime hetkille saakka, kunnes ajassa 59.12 SaiPan nelosketju ratkaisi ottelun. Tomi Iso-Mustajärvi syötti ja Topi Piipponen laukoi kauden kolmannen maalinsa. Niclas Westerholmin 28 torjuntaa toivat hänelle kauden toisen nollapelin.


---
Julkaisija: Markus Viljanen