Sport vaihtaa päävalmentajaa – Risto Dufva palaa Liigaan

23.11.2019
Sport vaihtaa päävalmentajaa – Risto Dufva palaa Liigaan

Kuva: Mikko Pylkkö

Sport on solminut kuluvan kauden kattavan päävalmentajasopimuksen Risto Dufvan kanssa. Väistyvä päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma toimi vaasalaisten peräsimessä toista kauttaan.

56-vuotias Dufva valmensi alkukauden Puolan pääsarjassa pelaavaa GKS Katowicen joukkuetta.

– Oma lähtöni Puolasta ja Sportin tilanne ovat kaksi täysin erillistä asiaa, jotka eivät liittyneet toisiinsa. Tässä tapauksessa aikaikkunat vain aukesivat omalla ja Sportin kohdalla suotuisasti niin kuin niillä joskus on tapana, Dufva kertoo Sportin tiedotteessa.

– Olen täysin tietoinen haasteesta mikä odottaa. Jääkiekossa pelataan kahta eri peliä, lyhyttä ja pitkää. Ensimmäinen fokus on lähipelissä eli keskitymme lähiviikkojen toimintaan. Tilanne on se, että nyt on niin kiire ettei saa juosta. Pitkän pelin osalta haluan antaa kokemukseni ja osaamiseni käyttöön, jossa selvitetään miten tähän tilanteeseen on tultu ja miten laivan suunta käännetään.

Dufva kuuluu Liiga-valmentajien kokeneimpaan kaartiin. Hän on toiminut päävalmentajana Liigassa kaikkiaan 12 kaudella. JYPin, Tapparan, Lukon ja Jukurien riveissä otteluita runkosarjassa on kertynyt yhteensä 670 voittoprosentilla 53,9. Dufva on päävalmentajien kaikkien aikojen ottelutilastossa viidentenä.

JYPin päävalmentajana hän voitti Suomen mestaruuden keväällä 2009. Runkosarjan voittoon hän johdatti jyväskyläläiset kolmesti vuosina 2009, 2010 ja 2011.

Sportin muu valmennusryhmä jatkaa samassa koostumuksessa päävalmentajan vaihdoksen jälkeen. Ryhmään ei ole tulossa Sportin mukaan muutoksia tässä vaiheessa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen