HIFK haki täydet pisteet Turusta – Kärpille kymmenes peräkkäinen voitto

23.11.2019
HIFK haki täydet pisteet Turusta – Kärpille kymmenes peräkkäinen voitto

HIFK:n kapteeni Jere Sallinen vastasi Turun illan voittomaalista. (Kuva: Teemu Saarinen)

Kolme kotivoittoa ja kolme vierasvoittoa! Viikon huipentaneen lauantain kuuden ottelun Liiga-kierroksen voittajat olivat Jukurit, KalPa, KooKoo, Kärpät, Ilves ja HIFK. Palaa kierroskatsauksesta 21 maalia sisältäneeseen iltaan.

Jukurit–Lukko 3–2 JA (1–1, 0–0, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit palasi lauantaina kotiyleisön edessä voittokantaan, kun Lukko kaatui jatkoajalla. Raumalaiset olivat pitkään kiinni täydessä pistepotissa Lukas Klokin ja Kristian Pospisilin osumilla. Kotijoukkue iski kuitenkin 2–2-tasoituksen varsinaisen peliajan lopussa ajassa 57.52 osuneen Patrik Puistolan osumalla. Jatkoajalla ottelun ratkaisi Jukurien hyväksi Julius Vähätalo! Voittomaalin alustivat Aleksandr Jakovenko ja pisteet 1+1 summannut Puistola. Illan myötä Jukureilla on kahden pisteen voittoja koossa tältä kaudelta neljä. Lukolle tappio oli toinen peräkkäinen.

KalPa–Pelicans 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa nollasi lauantaina Pelicansin Olvi Areenalla Kuopiossa. Kotijoukkueelta esiin nousi erityisesti kaksi pelaajaa. He olivat hattutempun tehnyt hyökkääjä Kai Kantola ja kauden toisen nollapelinsä torjunut maalivahti Eero Kilpeläinen. Kantola iski ensimmäisen maalinsa ylivoimalla, kun ottelu oli juuri ylittänyt puolenvälin, toinen syntyi tasaviisikoin päätöserän kolmannella minuutilla ja viimeinen tyhjään Pelicans-maaliin 14 sekuntia ennen päätössummeria. Osumien myötä Kantola nosti kauden maalisaldonsa seitsemään. Pelicansille tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun. KalPa puolestaan on tällä hetkellä kolmen ottelun pisteputkessa.

KooKoo–Tappara 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo nappasi lauantaina täyden pistepotin sarjakakkosena olevalta Tapparalta! Kouvolalaisten kotivoittoa todisti Lumon Areenalla kauden ennätysyleisö, 5206 katsojaa. Voitto oli jo viidenneksi nousseelle KooKoolle kolmas peräkkäinen. Kotijoukkueen osumista vastasivat ylivoimalla osunut Juha-Pekka Haataja ja voittomaalin päätöserässä laukonut Kim Strömberg. Tapparan ainokaisesta vastasi viimeisellä kympillä Patrik Virta. Pientä suvantovaihetta läpikäyvälle Tapparalle tappio oli kolmas viimeiseen neljään otteluun.

Ässät–Kärpät 1–3 (0–2, 0–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Liigan kärjessä porskuttava Kärpät jatkoi lauantaina Porissa vakuuttavia otteitaan ja vei täydet pisteet lukemin 1–3. Täysi pistepotti oli oululaisille jo kymmenes peräkkäinen! Kärppien maaleista vastasivat avauserässä osuneet Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä sekä päätöserässä tyhjään maaliin ottelun sinetöinyt Jari Sailio. Porilaisten 1–2-kavennuksesta päätöserässä vastasi Tylor Spink. Voiton myötä Kärppien piste-ero toisena olevaan Tapparaan venyi jo seitsemään pisteeseen. Ässille tappio oli viides viimeiseen kuuteen otteluun.

SaiPa–Ilves 1–2 (0–2, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves jatkoi viikonlopun vierasottelujaan lauantaina Lappeenrannassa, jossa SaiPa kaatui vahvan avauserän ja maalivahti Lukáš Dostálin huippuvireen myötä lukemin 1–2. Tamperelaiset tekivät ottelun molemmat maalinsa ensimmäisen 20 minuutin aikana – molemmista osumista vastasivat puolustajat. Osumat merkittiin toisessa ottelussa peräkkäin osuneelle Niko Peltolalle ja ylivoimahyökkäyksen maaliin päättäneelle Lassi Thomsonille. Molemmat maalit alusti vahvaa syksyä pelaava Robert Leino (0+2). SaiPan kavennuksesta päätöserässä vastasi Santeri Virtanen. Voitto oli Ilvekselle viikon ensimmäinen ja kauden toinen SaiPasta. Tamperelaiset jatkavat neljännellä sijalla. SaiPa on puolestaan hävinnyt seitsemästä viime ottelustaan peräti kuusi.

TPS–HIFK 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK haki lauantaina viikon päätteeksi täyden pistepotin Turusta yli 6100 katsojan edestä. Avauserä mentin maalien muodossa tasatahtia. HIFK:n Sebastian Dyk iski avausmaalin ylivoimalla ja TPS:n Lauri Pajuniemi tasoitti ainoastaan viisi minuuttia myöhemmin. Osuma oli TPS-hyökkääjälle jo kauden kahdestoista. Avauserän loppupuolella HIFK:n Dyk pääsi yrittämään myös rangaistuslaukauksesta, mutta TPS:n Rasmus Tirronen vei pidemmän korren. Ottelun voittomaali syntyi ajassa 24.58, kun helsinkiläisten kapteeni Jere Sallinen ohjasi kiekon maaliin. Voittomaaliksi jäänyt osuma oli Salliselle kauden neljäs. Voitto oli HIFK:lle kolmas viimeiseen neljään otteluun ja kauden toinen TPS:stä. Voitolla HIFK nousi kuudenneksi.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen