Kuuma trio jatkoi voittoputkissa lauantaina – Kärpät jatkoi sarjakärjessä

16.11.2019
Kuuma trio jatkoi voittoputkissa lauantaina – Kärpät jatkoi sarjakärjessä

Kuva: Jussi Määttä

Liigan lauantaikierros tarjosi täyden seitsemän ottelun kattauksen. Huippuvireessä olevat Kärpät, JYP ja Ilves jatkoivat voittokannassa. Kierroksen tehomies oli JYPin pörssikärki Julius Nättinen.

Jukurit - HIFK 2-3 (1-1, 0-0, 1-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurien neljän ottelun pisteputki katkesi niukkaan kotitappioon. Maalinteon aloitti Jukureissa lainalla pelaava 18-vuotias Patrik Puistola, joka teki samalla uransa avausmaalin Liigassa. Mikko Kousa kuittasi ottelun tasoihin myös ylivoimalla. Päätöserässä HIFK osui kahdesti alle viidessä minuutissa. Teemu Turusen 1-3 jäi ottelun voittomaaliksi. Viimeisissä 12 ottelussaan Turunen on takonut muhkeat 19 (7+12) pistettä. HIFK:lle voitto oli kuudes viimeisiin seitsemään otteluun.

JYP - Tappara 5-1 (0-0, 3-1, 2-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Loppuunmyyty Hippoksen halli todisti Liigan kärkikamppailua. JYP on viiden ottelun voittoputkessa hurjalla maalierolla 27-6. Sarjataulukon kärkipaikan menettänyt Tappara kärsi toisen peräkkäisen tappionsa. JYP iski toisessa erässä kolmesti ja piti otteensa myös päätöserässä. JYPin hahmoihin kuului jälleen joukkueen kakkosketjun laitahyökkääjä Julius Nättinen, joka kokosi ottelusta pisteet 1+3. Nättinen on koonnut yhdeksän ottelun pisteputkensa aikana peräti 17 (10+7) pistettä. Ottelun ykköstähdeksi valittu Eetu Laurikainen torjui 22 kertaa. Laurikainen on voittanut kaikki loka-marraskuun yhdeksän otteluaan.

KooKoo - Ässät 4-3 JA (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo palasi voittokantaan kolmen tappion jälkeen ja pelasi jo kolmannen peräkkäisen jatkoaikapelinsä. Ässät oli kiinni kolmessa pisteessä vielä neljä minuuttia ennen päätössummeria kahden maalin iltaa viettäneen puolustaja Jakob Stenqvistin johdolla. Juha-Pekka Haatajan Liiga-uran maalin nro 243 vei ottelun kuitenkin jatkoajalle, jossa Kim Strömberg ratkaisi lisäpisteen kotijoukkueelle vain 38 sekunnin pelin jälkeen. KooKoosta Kyle Platzer triplasi kauden maalimääränsä kahden osuman iltapuhteellaan.

Kärpät - TPS 6-2 (3-1, 2-1, 1-0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät hallitsi ottelun avauserää selvästi ja karkasi 3-1-johtoon. Jussi Jokinen (1+2) teki kauden avausmaalinsa, puolustaja Shaun Heshka (1+1) kirjasi tililleen voittomaalin ja tuli valituksi ottelun ykköstähdeksi. Kärppien maalilla pelannut Justus Annunen torjui voittopelissään ainoastaan kahdeksan kertaa. Kärppien voittoputki venyi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Kotonaan Kärpät ei ole hävinnyt varsinaisilla peliajoilla 17 otteluun.

SaiPa - KalPa 2-4 (0-0, 0-1, 2-3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa vierasvoitolla. Kuopiolaiset ratkaisivat ottelun edukseen päätöserässä. SaiPan 1-2-kavennuksen jälkeen KalPa onnistui kahdesti 67 sekunnissa. Perjantainakin onnistuneen Miikka Pitkäsen 1-3-maali jäi ottelun voittomaaliksi, ja Juuso Könönen (1-4) teki kauden avausmaalinsa.

Sport - Ilves 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport haastoi huippuvireisen Ilveksen Vaasassa. Päätöserässä Joose Antosen kauden kahdeksas maali ratkaisi ottelun tamperelaisten eduksi. Ilveksen avausmaalin tehnyt puolustaja Tuomas Salmela katkaisi 58 ottelun, Sportin 2-2-tasoituksesta vastannut Niklas Nevalaisen 42 ottelun maalittoman putkensa. Ilves voitti jo seitsemännen ottelunsa peräkkäin. Tamperelaiset ovat pelanneet Jouko Myrrän johdolla 14 ottelua ja voittaneet niistä 11.

Lukko - HPK 6-1 (2-0, 1-0, 3-1)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko palasi kolmen pisteen voittokantaan kahdeksan ottelun tauon jälkeen. Raumalaisten ykkösketju Kristian Pospisil (0+3) – Justin Danforth (2+1) – Ponthus Westerholm (2+1) kunnostautui joukkueen tehoketjuna. Puolustaja Robin Press vietti myös kolmen pisteen iltaa (0+3). Westerholm nousi maalipörssin kolmospaikalle 11 osumallaan.


---
Julkaisija: Antti Seppänen