Sport voitti Toni Kallelan maaleilla – Ilves nollasi Tapparan paikallispelissä

15.11.2019
Sport voitti Toni Kallelan maaleilla – Ilves nollasi Tapparan paikallispelissä

Sportin Toni Kallela on iskenyt kauden 18 ottelussa pisteet 4+0. (Kuva: Samppa Toivonen)

Liigan perjantain kuuden ottelun kierroksen voittajiksi selviytyivät maali-iloittelun vienyt HIFK, vahvan toisen erän ansiosta pisteet vienyt HPK, Tampereen paikallisottelussa juhlinut Ilves, voittokantaan palannut TPS, Pelicansin Lahdessa nollannut Kärpät ja Toni Kallelan hattutempun myötä tappioputkensa katkaissut Sport. Tuloksien myötä Kärpät nousi Liigan kärkipaikalle ohi Tapparan.

HIFK–SaiPa 7–6 VL (3–1, 3–3, 0–2, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Nordksella vietettiin perjantaina todellisia maalijuhlia, kun HIFK kaatoi SaiPan voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 7–6. Kotijoukkue johti ottelua parhaimmillaan jo 5–1 ja 6–2, mutta piskuinen SaiPa kiri kuitenkin tasoihin viime hetkillä ja venytti ratkaisun varsinaisen peliajan ulkopuolelle. HIFK:n tehokkaimmat olivat pisteet 1+2 tehnyt Jesse Saarinen ja kahdesti osunut Otto Paajanen. Neljännen ottelunsa HIFK:ssa pelannut Michael Keränen sai myös maalitilinsä auki. SaiPalta tahti puikkoa heiluttivat Teemu Ramstedt, Tomas Záborský ja Veeti Vainio, jotka kaikki merkkauttivat pisteet 1+2. Puolustaja Vainio iski ottelun tasoituksen SaiPan pelatessa ilman maalivahtia ajassa 57.58. Osuma oli Vainiolle Liiga-uran ensimmäinen. Voittomaalikilpailussa ratkaisijaksi nousi kahdesti maalannut HIFK:n Sebastian Dyk. Voitto oli HIFK:lle viides viimeiseen kuuteen otteluun.

HPK–Ässät 5–3 (1–1, 4–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Hallitseva Suomen mestari HPK piti pintansa Ässiä vastaan ja otti täyden pistepotin neljä maalia sisältäneen toisen erän ansiosta. Hämeenlinnalaisten ykkösnimet olivat pisteet 1+2 tehnyt Jere Innala ja kahdesti maalilaulun soimaan laittanut Valtteri Puustinen. Taustatukea kaksikolle tarjoili kaksi maalia alustanut Cody Kunyk. Päätöserässä Ässien konkaripuolustajat Jyri Marttinen ja Tommi Taimi iskivät kauden ensimmäiset maalinsa. Puolustajien osumat olivat kuitenkin porilaisille tänään laiha lohtu. Viidenneksi nousseelle HPK:lle voitto oli toinen maajoukkuetauon jälkeen. Ässille tappio oli puolestaan neljäs viimeiseen viiteen otteluun.

Ilves–Tappara 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Hurjassa nousuvireessä oleva Ilves näytti perjantaina kaapin paikan Tapparalle Hakametsässä. Tupsukorvat vei täyden pistepotin toisessa erässä syntyneellä Eemeli Suomen tyylikkäällä osumalla. Osuma oli Ilves-kapteenille jo kauden viidestoista. Illan ainokaiseen syöttömerkinnän sai Arttu Ruotsalainen. Suomen ohella Ilveksen sankari oli kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Lukáš Dostál. Ilves on pitänyt viikon molemmissa otteluissaan maalinsa puhtaana. Tappara on jäänyt tällä kauden ainoastaan kahdesti ilman pisteitä, molemmilla kerroilla on vastustajana ollut juuri Ilves. Kolmen paikallisottelun jälkeen voitot ovat Ilvekselle 2–1.

KalPa–TPS 2–5 (1–2, 0–1, 1–2)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS otti perjantaina ensimmäisen voittonsa uuden päävalmentajan Marko Virtasen komennossa. Voitto tuli Kuopiossa KalPan kustannuksella vahvan esityksen jälkeen. Voiton myötä TPS katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa. KalPalle tappio oli puolestaan jo kahdeksas peräkkäinen. Olvi Areenan illan ykkösnimet olivat pisteet 2+1 iskenyt TPS:n Lauri Pajuniemi ja pisteet 1+2 merkkauttanut Ilari Filppula. Myös turkulaisten Topi Nättinen oli terävä paluupelissään pisteillä 1+1. TPS:n 17-vuotias puolustaja Eemil Viro puolestaan saalisti Liiga-uransa ensimmäisen pisteen syötön muodossa. TPS:n voiton myötä turkulaisten ero KalPaan kaventui kahteen pisteeseen.

Pelicans–Kärpät 0–3 (0–0, 0–0, 0–3)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärppien upea kausi sai jatkoa perjantaina Lahdessa, kun oululaiset jättivät Pelicansin tylysti nollille lukemin 0–3. Ottelun kaikki maalit nähtiin päätöserässä. Niistä vastasivat voittomaalin tehnyt Juho Lammikko, Kärppien kaikkien aikojen maalipörssin ykköseksi noussut Mika Pyörälä ja Liiga-uransa avausmaalin tehnyt Julius Hermonen. Oululaisten maaleista kaksi ensimmäistä alusti Jesse Puljujärvi. Kärpät piti perjantaina jo kauden seitsemännen kerran maalinsa puhtaana. Tällä kertaa nollapelin torjui slovakialainen Patrik Rybar. Nollapeli oli Rybarille kauden toinen. Täysi pistepotti oli Kärpille seitsemäs peräkkäinen. Voiton myötä oululaisen nousivat myös Liigan kärkipaikalle ohi Tapparan.

Sport–Lukko 3–2 JA (0–0, 1–1, 1–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport katkasi perjantaina kotiyleisönsä edessä peräti yhdeksän ottelun tappioputkensa. Vaasalaisten ykkösnimeksi nousi joukkueen kaikki maalit ja hattutempun tehnyt Toni Kallela. Kallela ratkaisi ottelun jatkoajalla ajassa 62.41. Kahteen Kallelan maaleista syöttöpisteen merkkautti puolustaja Juho Tommila. Lukolle tappio oli kolmas peräkkäinen, lisäksi raumalaiset ovat jääneet kahdeksassa viime ottelussaan ilman täyttä pistepottia. Lukon osumista vastasivat Lukas Klok ja ottelun jatkoajalle ajassa 58.55 syntyneellä maalilla vienyt Pathrik Westerholm. Voitosta huolimatta Sport jatkaa edelleen viimeisellä sijalla 14 pisteen saaliilla. Lukko löytyy puolestaan kuudennelta sijalta 32 pisteellä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen