Mika Pyörälä Kärppien kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen

15.11.2019
Mika Pyörälä Kärppien kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen

Kuva: Mika Kylmäniemi

Laitahyökkääjä Mika Pyörälä teki perjantaina uransa 176. maalin Liigassa. Osumalla Pyörälästä tuli kaikkien aikojen paras maalintekijä Kärppä-paidassa pääsarjatasolla.

38-vuotiaan Pyörälän ennätysmaali syntyi Pelicans–Kärpät-ottelun päätöshetkillä, kun hän viimeisteli joukkueensa toisen osuman tyhjään Pelicans-maaliin. Pyörälä ohitti maalitilaston ykköspaikkaa maaliskuusta 1988 pitäneen Kai Suikkasen.

13. kauttaan Liigassa pelaava Pyörälä on pelannut koko Liiga-uransa Kärppien paidassa. Juhlamaali syntyi Pyörälän 608. runkosarjaottelussa. Hän on Kärppien kaikkien aikojen ottelutilastossa toisena Lasse Kukkosen ja pistetilastossa toisena Jari Viuhkolan jälkeen. Liiga-uran pisteet kirjoitetaan nyt 176+185=361.

>> Kärppien kaikkien aikojen maalintekijätilasto runkosarjassa


---
Julkaisija: Antti Seppänen