CHL:n playoffs-pelit käyntiin – Tapparalle haaste Sveitsistä

12.11.2019
CHL:n playoffs-pelit käyntiin – Tapparalle haaste Sveitsistä

Kuva: CHL / Arno Hämäläinen

CHL:n playoffs-vaihe käynnistyy tiistaina. 16:n eurooppalaisen huippujoukkueen kamppailussa Liigaa edustaa jatkopaikan napannut Tappara. Kirvesrintojen vastustajana on sveitsiläinen EV Zug.

Tappara sijoittui alkulohkossaan toiseksi. Lohkovaihe käynnistyi tamperelaisten osalta kahdella maalin tappiolla, mutta sen jälkeen Tappara voitti neljä ottelua putkeen yhteismaalein 19-7.

– Meillä ei ollut (alkulohkossa) mitään muuta tavoitetta kuin päästä jatkoon. Pelasimme hyvät pelit, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoo.

Tapparan parhaat pistemiehet alkulohkossa olivat samat kuin Liigassakin. Tyler Morley on kirjannut kuudessa ottelussa pisteet 1+6, ja joukkueen paras maalintekijä Charles Bertrand saldon 6+0.

* * *

Oman alkulohkonsa voittanut Zug on tällä hetkellä Sveitsin A-liigassa kuudentena. Zug on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja, mutta myös päästettyjen maalien keskiarvo on sarjan kolmanneksi suurin. Tapparassa tiedotetaan vastustajan vaarallisuus.

– Viime vuonna Zug oli mukana Sveitsin finaaleissa ja haastoi Bernin hyvin. Materiaaliltaan joukkue on erittäin kova yksilötasolla, Jukka Rautakorpi tiivistää.

EV Zugin riveistä löytyy myös Liigasta tuttuja pelaajia. Puolustaja Santeri Alatalo pelasi HPK:ssa vuosina 2008-12, ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell TPS:ssä ja HIFK:ssa 2016-19 ja kanadalainen David McIntyre SaiPassa 2014-16.

* * *

Tappara isännöi tiistaina Zugia Tampereella klo 19 alkavassa ottelussa. Viikon kuluttua joukkueet kohtaavat Zugin Bossard Arenalla. Paikka kahdeksan parhaan neljännesfinaaleihin ratkeaa kahden ottelun yhteismaalien perusteella. Otteluparin voittaja kohtaa neljännesfinaaleissa voittajan parista Adler Mannheim-Mountfield HK.

>> Lue otteluennakko Tapparan verkkosivuilta

>> Tulokset ja tilastot: championshockeyleague.com


---
Julkaisija: Antti Seppänen