Ilkka Heikkinen vahvistaa Lukon puolustusta – “Jatkopäätös oli tehtävä”

2.11.2019
Ilkka Heikkinen vahvistaa Lukon puolustusta – “Jatkopäätös oli tehtävä”

Kuva: Tomi Natri

Puolustaja Ilkka Heikkinen on solminut kasvattajaseuransa Lukon kanssa loppukauden kattavan sopimuksen. 34-vuotias Heikkinen palaa Lukkoon yli 12 vuoden tauon jälkeen.

Raumalla syntynyt Heikkinen pelasi viimeksi Lukossa kaudella 2006-07. Sen jälkeen hän pelasi Liigan lisäksi NHL:ssä, AHL:ssä, KHL:ssä sekä Sveitsin ja Ruotsin pääsarjoissa.

– "Bono" halusi olla varma, että hän on supermotivoitunut. Näin kun tapahtui, niin oli äärimmäisen helppo päätös tehdä sopimus. Heikkinen tuo meille äärettömän kokemuksensa, ja hän on eliittitason puolustaja edelleen Liigassa, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoo Lukon tiedotteessa.

Edelliset kolme kautta Heikkinen pelasi TPS:ssä. Yhdeksän kauden ja 450 ottelun Liiga-urallaan hän on kirjannut pisteet 69+141=210. Kaudella 2017-18 hän voitti Juha Rantasila –palkinnon Liiga-puolustajien parhaana maalintekijänä.

– Onhan sitä aina haaveillut, että saisi vielä Raumalla pelata. Varsinkin ulkomailla kaipailin kotikaupunkiani. Asia ei koskaan konkretisoitunut, mutta nyt kesästä asti olemme Kalle Sahlstedtin kanssa olleet juttusilla asiasta. Koin, että mulla on vielä jotain annettavaa kentällä. Nyt jos joskus jatkopäätös oli tehtävä, Heikkinen pohtii.

Heikkisen sopimuksen myötä Lukossa alkukauden lainasopimuksella pelannut Olli Vainio palaa takaisin Ilveksen paitaan.


---
Julkaisija: Antti Seppänen