Tässä ovat syyskauden Wisehockey-kärjet – kiekonhallintaa, luistelua ja syöttötarkkuutta

22.10.2019
Tässä ovat syyskauden Wisehockey-kärjet – kiekonhallintaa, luistelua ja syöttötarkkuutta

Tapparan Valtteri Kemiläinen on ollut alkukauden vakuuttajia Wisehockey-tilastoillaan. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Liiga otti tälle kaudelle ensimmäisenä jääkiekkosarjana maailmassa käyttöön reaaliaikaisen kiekon ja pelaajien paikannusjärjestelmän kaikissa Liiga-halleissa. Perkasimme syyskauden älykiekkotilastot ja nostimme esille alkukauden parhaita pelaajia eri tilastokategorioissa.

Wisehockey mittaa pelaajien liikkumista ja luistelumatkaa, laukausten voimakkuutta ja tehokkuutta, kiekonhallintaa, aloituksia ja syöttötarkkuuksia. Ottelutapahtumista tiedot ovat ryhmiteltävissä sekä joukkue- että pelaajakohtaisiin tilastoihin.

Liiga on tarjonnut usean kauden ajan verkkosivuillaan mittavan määrän ns. perustilastoja, mutta myös edistyneempiä tilastoja. Muun muassa pelaajien osa-alueittain ryhmitellyt laukaisu- ja aloitustilastot ovat tällä kaudella saaneet täydennyksiä älykiekkojärjestelmän tarjoamilla laukausten ja luistelun huippunopeuksilla sekä luistelumatkoilla.

Jääkiekko tarjoaa erinomaisena tilastoja pursuavana lajina muhkean määrän myös muuta statistiikkaa Wisehockeyn välittämänä. Katso seuraavista koosteista, kenen lavassa kiekko on viihtynyt eniten runkosarjan 101 ottelun jälkeen. Kuka on luistellut eniten jäälle päästyään? Entä kenen syötöt ovat napsuneet tehokkaimmin oman pelaajan lapaan?

Wisehockey-tilastot // tilanne 22.10.2019


(Prosenttiosuus kertoo kiekossaoloajan osuuden kokonaispeliajasta)


(Pelaajan kokonaisluistelumatkan suhde peliaikaan)


(Syöttö% kertoo omalle pelaajalle menneiden syöttöjen osuuden. Mukana vähintään 100 syöttöä antaneet pelaajat.)


---
Julkaisija: Antti Seppänen