Liiga lauantaina: Porissa tehottomien joukkueiden kohtaaminen

19.10.2019
Liiga lauantaina: Porissa tehottomien joukkueiden kohtaaminen

Ässät ei ole juuri tuulettanut kotihallissaan tällä kaudella. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Lauantai ja Liigassa seitsemän ottelun kierros. Hirmuvireinen SaiPa haastaa sarjakärki Tapparan ja Kärpät kohtaa Kouvolassa viiden ottelun voittoputkessa seilaavan kotijoukkueen. Porissa kohtaavat sarjan tehottomimmat joukkueet, kun HIFK saapuu Ässien vieraaksi. Lue ennakosta kierroksen nostot.

HPK - Jukurit
>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit matkaa Hämeenlinnaan, jossa vastaan asettuu kolmen ottelun pisteputkessa seilaava HPK. Jukureilla on kova työ tehtävänä, mikäli joukkue haluaa maalinteossa onnistua, sillä HPK on päästänyt viimeiseen kolmeen otteluun vain neljä maalia. Maalinteosta mikkeliläisillä on tosin tuoretta onnistumista, kun Sport kaatui keskiviikkona peräti 6-1. Voitto Sportista oli varsin maukas, sillä se katkaisi Jukurien neljän ottelun tappioputken.

JYP - Kalpa
>> Kokoonpanot
>> Liput

JYP ja KalPa kohtaavat toistamiseen kuluvalla kaudella. Ensimmäisen koitoksen vei kuukausi sitten nimiinsä KalPa selvällä 5-2-voitolla. JYP on pelannut nousujohteisesti, mutta alla on keskiviikkona tullut niukka tappio SaiPalle. 11. sijalla olevalla KalPalla on niin ikään alla niukka tappio, kun joukkue hävisi perjantaina Ilvekselle 1-2. JYPin maalilla aloittaa Eetu Laurikainen, KalPan maalilla jatkaa Eero Kilpeläinen.

KooKoo - Kärpät
>> Kokoonpanot
>> Liput

KooKoo on tällä hetkellä yksi Liigan kuumimmista joukkueista viiden ottelun voittoputkellaan. Neljäntenä sarjataulukossa olevat kouvolalaiset ovat parantaneet nihkeän alkukauden jälkeen rutkasti ja varsinkin joukkueen ylivoimapeli on ollut suorastaan liekeissä. Viimeiseen kolmeen otteluun Anrei Hakulinen on viimeistellyt pisteet 1+4, Kim Strömberg peräti 4+3. Kärpät on ensimmäistä kertaa tällä kaudella kahden ottelun tappioputkessa. Tappiot ovat tulleet Tapparalle voittomaalikilpailun jälkeen sekä HIFK:lle jatkoajalla. Suuria ongelmakohtia oululaisten pelissä ei kuitenkaan ole. Jesse Puljujärvi on neljän ottelun maaliputkessa ja tuore hankinta Julius Junttila lisää entisestään joukkueen tulivoimaa.

SaiPa - Tappara
>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPa on iskussa. Viimeiset kolme ottelua ovat tuottaneet täydet yhdeksän pistettä, maalieron ollessa mairitteleva 8-1. Perjantaina SaiPa nollasi Pelicansin Lahdessa Karolus Kaarlehdon 33 torjunnan turvin. Varsinkin kaksikko John Persson-Tuomas Kiiskinen on ollut viime otteluissa tehokas. Myös puolustaja Robin Salo on äitynyt hyvään pistetahtiin. Tapparan edellinen varsinaisen peliajan voitto irtosi kaksi viikkoa sitten. Silti pisteitä on napsunut tilille tasaiseen tahtiin, vaikkakin maaleilla mässäily on hieman rauhoittunut. Ylivoimaisesti sarjaa johtava tamperelaisryhmä on edelleen hävinnyt 13 ottelustaan vain yhden.

Ilves - Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilveksen vuoristoratamaista kauden alkua kuvaa hyvin se, että joukkue on tehnyt Tapparan jälkeen eniten maaleja, mutta samalla päästänyt Liigassa toiseksi eniten maaleja omaan päähän. Parhaillaan joukkue on kahden ottelun voittoputkessa, kun Jukurit ja KalPa saivat todeta vastuksen liian kovaksi. Ilveksellä on pieniä huolia puolustuspäässä, kun Oskari Laaksonen on sivussa noin kuukauden verran. Lukon kausi on alkanut hienosti, voittoja on yhdeksän ja tappioita vain kolme. Perjantaina raumalaiset näyttivät jälleen osaamistaan, kun Ässät kaatui paikalliskamppailussa 4-0-lukemin.

TPS - Pelicans
>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS katkaisi perjantaina viimein kuuden ottelun tappioputkensa, kun sarjajumbo Sport kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen 6-5. Helpoimman kautta tuo voitto ei tullut, sillä TPS ehti johtaa ottelua jo 5-1. Tuoreet hankinnat Joel Janatuinen ja Greg Squires onnistuivat hienosti, mikä oli varmasti positiivinen lisä. Pelicans on valahtanut kolmen ottelun tappioputken vuoksi jo 10. sijalle. Viimeisen kolmen ottelun maaliero on karu 2-10, joten maalihanat ovat olleet pahemman kerran tukossa. Taitavilta hyökkääjiltä, kuten Jesse Ylönen ja Juhamatti Aaltonen, tarvittaisiin pikaisesti lisää osumia.

Ässät - HIFK
>> Kokoonpanot
>> Liput

Ässät löytyy sarjataulukosta sijalta yhdeksän, HIFK puolestaan sijalta 13. HIFK:n alkukausi on ollut haasteita täynnä ja varsinkin maalinteko on tökkinyt pahasti, mutta edelliset kaksi ottelua ovat tuoneet joukkueelle viisi pistettä. Torstaina Kärpät kaatui Helsingissä jatkoajalla, mikä toi varmasti itseluottamusta joukkueen pukukoppiin. Jos on ollut HIFK:lla maalinteon tuskaa, niin sitä löytyy myös Porista. Ässät on tehnyt 13 ottelussa vain 19 maalia, eikä tahti ole ollut parantumaan päin. Porilaiset ovat jääneet lokakuun seitsemässä ottelussa jo neljästi ilman tehtyä maalia.


---
Julkaisija: Markus Viljanen