Kärppävahti vireessä myös lauantaina - Justus Annuselle neljäs perättäinen nollapeli

19.10.2019
Kärppävahti vireessä myös lauantaina - Justus Annuselle neljäs perättäinen nollapeli

Kiekko ei tahdo millään löytää tietään Justus Annusen vartioimaan maaliin. (Kuva: Jiri Halttunen)

Lauantaina Liigassa pelattiin täysi seitsemän ottelun kierros. Illan voittajiksi selviytyivät HPK, JYP, Kärpät, Tappara, Lukko, Pelicans ja HIFK. Kierroksella nähtiin peräti kolme nollapeliä. Lue raportista kierroksen kohokohdat.

HPK-Jukurit 4–3 (0–0, 2–1, 2–2)
>> Tilastot

HPK:n pisteputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi, kun Jukurit kaatui Hämeenlinnassa 4-3-lukemin. Ottelun tehonimi oli pisteet 2+1 nakutellut Jere Innala. HPK:n muut maalit menivät Markus Nenosen (1+1) ja Henri Kannisen (1+0) nimiin. Jukurien maaleista vastasivat kapteeni Miika Roineen ohella nuoret puolustajat, Axel Rindellin ja Alexandr Jakovenkon viimeisteltyä maalin mieheen. Roineen kavennusmaali ajassa 58.28 toi vielä pientä toivon kipinää Jukureille, mutta pistepotti jäi Hämeenlinnaan.

JYP-KalPa 5–0 (2–0, 1–0, 2–0)
>> Tilastot

JYP palasi yhden tappion jälkeen takaisin voittojen pariin vakuuttavalla esityksellä. Kotijoukkueesta peräti 12 pelaajaa pääsi pisteille. Juha-Pekka Hytönen viimeisteli JYPille kaksi maalia. Edellisestä maalista oli 38-vuotiaalla Hytösellä kulunut jo kuukauden päivät. Myös Petrus Palmu (0+2) kirjautti kaksi pistettä. JYPin 5-0-maali oli veljesten yhteistyötä, kun Anttoni Honka syötti ja Julius Honka viimeisteli. Eetu Laurikainen torjui kotijoukkueen maalilla kauden ensimmäisen nollapelinsä. KalPalle viikonloppu ei tuottanut yhtään pistettä, kun tuloksena olivat tappiot Ilvekselle ja JYPille.

KooKoo-Kärpät 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
>> Tilastot

KooKoo:n viiden ottelun voittoputki tuli päätökseensä, kun Kärppien nuori maalivahti Justus Annunen jätti kouvolalaiset kokonaan ilman maalia. KooKoo hallitsi laukaustilastoja ja rummutus kohti oululaisten maalia oli kovaa, mutta Annunen veti joka kerralla pitemmän korren. Neljännen perättäisen nollapelin torjuneen Annusen panoksen lisäksi Kärpille riitti voittoon vain yksi tehty maali, josta vastasi Jesse Puljujärvi. Puljujärvi onnistui maalinteossa nyt jo viidennessä ottelussa putkeen.

SaiPa-Tappara 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)
>> Tilastot

SaiPa lähti lauantai-iltaan kolmen ottelun voittoputkessa, mutta hyvä virekään ei riittänyt Tapparan jyrätessä vastustamattomasti voittoon, vaikka SaiPa illan avausmaalista vastasikin. Tapparan parhaat pistemiehet olivat Charles Bertrand (1+1) sekä Hugo Has (1+1). Pisteet olivat 18-vuotiaalle tšekkiläispuolustajalle Liiga-uran ensimmäiset. Maalin makuun tamperelaisleirissä pääsivät myös Jere Karjalainen ja Anton Levtchi.

Ilves-Lukko 2–3 VL (0–0, 2–1, 0–1, 0–0, 0–1)
>> Tilastot

Ilves venytti pisteputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, kun Lukkoa vastaan tuloksena oli yksi piste voittomaalikilpailun jälkeen.Varsinaisella peliajalla kotijoukkueen maaleista vastasivat Arttu Ruotsalainen ja jo kauden kymmenennen maalinsa viimeistellyt Eemeli Suomi. Matias Maccelli pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksella toisessa erässä, mutta maali jäi sillä kertaa syntymättä. Vierasjoukkueen Ponthus Westerholm oli jälleen hyvällä pelipäällä, kun hän viimeisteli Lukon molemmat maalit. Voittomaalikilpailun ratkaisevan osuman teki puolustaja Robin Press.

TPS-Pelicans 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)
>> Tilastot

TPS katkaisi perjantaina Sportia vastaan kuuden ottelun tappioputkensa, mutta ilo jäi lyhyeksi, sillä lauantaina oli jälleen tappion vuoro. Tällä kertaa Pelicansille, joka päätti vuorostaan kolmen ottelun tappioputkensa. Ottelu ei jäänyt klassikoiden joukkoon ja voittoon tarvittiin vain yksi maali. Voittomaalin teki Miro-Pekka Saarelainen, syöttäjinä Pavel Vorobei ja Matteo Pietroniro. Tomi Karhusen kauden kolmas nollapeli irtosi 19 torjunnalla. TPS on nyt hävinnyt kauden kaikki kuusi kotiotteluaan.

Ässät-HIFK 1–3 (0–2, 1–0, 0–1)
>> Tilastot

Ässien maalintekovaikeudet jatkuivat, kun HIFK saalisti kolmen pisteen voiton Porista. HIFK aloitti vieraspelin varsin väkevästi, kun Sebastian Dyk avasi maalihanat jo ottelun kuudennella sekunnilla. HIFK lisäsi johtoaan vielä avauserän loppupuolella Aleksi Laakson viimeistellessä kauden avausmaalinsa. Ylivoimaisesti Liigan heikoin ylivoimajoukkue Ässät sai kaivatun erikoistilanneonnistumisen ja kavensi ottelun ylivoimalla ajassa 33.22, kun Spinkin veljekset Tylor ja Tyson juonivat osuman ohi Frans Tuohimaan. Kolmas erä oli varsin tasaista taistoa ja loppulukemat viimeisteli tyhjiin illan toisella maalillaan Dyk.


---
Julkaisija: Markus Viljanen