SaiPa nollasi Pelicansin Karolus Kaarlehdon torjunnoilla – Lukko vei Satakunnan derbyn

18.10.2019
SaiPa nollasi Pelicansin Karolus Kaarlehdon torjunnoilla – Lukko vei Satakunnan derbyn

Karolus Kaarlehto torjui nollapelin eteen peräti 33 kertaa. (Kuva: Tomi Natri)

Jännittävän perjantai-illan Liiga-kierroksen voittajat olivat Kuopiosta pisteet hakenut Ilves, Satakunnan derbyn vienyt Lukko, Pelicansin nollannut SaiPa, maali-iloittelun vienyt TPS ja vahvaa syksyä jatkava Tappara.

KalPa–Ilves 1–2 (1–0, 0–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun joukkue kaatoi tiukan taistelun jälkeen KalPan Kuopiossa lukemin 1–2. Ottelun ykkösnimiä olivat molempien joukkueiden maalivahdit Eero Kilpeläinen ja Lukas Dostal, jotka ottivat hienoja torjuntoja. KalPa vastasi avauserässä ottelun avausmaalista, kun Kai Kantola iski kauden kolmannen maalinsa. Tamperelaiset nousi toisessa erässä rinnalle Panu Miehon kauden avausmaalilla. Päätöserässä Ilves sai kolme ylivoimamahdollisuutta, joista se käytti kolmannen hyväkseen. Arttu Ruotsalainen onnistui ohittamaan Kilpeläisen tarkalla laukauksella. Voittomaaliin syöttöpisteet merkkauttivat Kalle Maalahti ja maalipörssin ykkönen Eemeli Suomi. Voitolla Ilves nousi 12. sijalle, pisteen päähän KalPasta.

Lukko–Ässät 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko hallitsi perjantaina Satakunnan derbyä. Hyvävireiset raumalaiset nappasivat täyden pistepotin puhtaasti lukemin 4–0. Raumalaisten osumista vastasivat avausmaalin tehnyt Jonne Tammela (1+1), Robin Press, Toni Koivisto ja tyhjään maaliin loppulukemat sinetöinyt Justi Danforth (1+1). Osuma oli kanadalaishyökkääjälle jo kauden kuudes. Lukon maalilla Oskari Setänen torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä. Ässät jäi perjantaina jo kuudennen kerran tällä kaudella maaleitta. Tappio oli porilaisille kolmas viimeiseen neljään otteluun.

Pelicans–SaiPa 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Rauman tavoin myös Lahdessa nähtiin nollapeli! Siitä vastasi SaiPan 22-vuotias maalivahti Karolus Kaarlehto, joka torjui Isku Areenan illassa peräti 33 kertaa. Nollapeli oli Kaarlehdolle Liiga-uran ensimmäinen. SaiPa on alkanut löytämään pelivirettään vaikean alkukauden jälkeen. Perjantain voitto oli joukkueelle kolmas peräkkäinen. Lappeenrantalaisten osumista vastasivat avausmaalin tehnyt Topi Piipponen, ylivoimalla kauden kahdeksannen osumansa tehnyt John Persson ja tyhjään maaliin loppulukemat sinetöinyt Joni Nikko. Voitolla SaiPa Pelicansin ohi seitsemänneksi. Tappio oli lahtelaisille kolmas perälkkäinen Liigassa.

Sport–TPS 5–6 VL (1–3, 1–2, 3–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Vaasassa nähtiin perjantaina todellinen maali-iloittelu, kun TPS kaatoi Sportin voittomaalikilpailun jälkeen. Turkulaisten ykkösnimeksi nousi heti Liiga-debyytissään kaksi maalia iskenyt 24-vuotias Joel Janatuinen. TPS johti ottelua parhaimmillaan 1–5 Janatuisen, Lauri Pajuniemen, Anton Holmin ja Petteri Wirtasen maaleilla. Sport kuitenkin kiri neljän maalin takaa tasoihin Roope Talajan, Juho Liuksialan, Steven Seigon ja Chris DeSousan maaleilla. DeSousan 5–5-tasoitusmaali syntyi ajassa 55.26. Voittomaalikilpailussa Sportilta onnistui Turo Asplund sekä TPS:ltä Greg Squires ja ottelun ratkaissut Ilari Filppula. Voitolla TPS tiputti Sportin jumbopaikalle. Vaasalaiset ovat tosin pelannut TPS:ää yhden ottelun vähemmän.

Tappara–HPK 2–1 VL (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Liigan kärjessä porskuttavan Tapparan voittotahti ei näytä hiipumisen merkkejä. Perjantaina Tappara kaatoi 5500 katsojan edessä hallitsevan Suomen mestarin HPK:n voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 2–1. Varsinaisella peliajalla ensin Charles Bertrand vei Tapparan ylivoimalla johtoon ajassa 24.06. Osuma oli ranskalaishyökkääjälle jo kauden kahdeksas. HPK punnersi päätöserässä tasoihin, kun pelikello näytti aikaa 49.28. Maalintekijänä toimi Miro Ruokonen Janne Tavin ja Niklas Frimanin alustuksesta. Voittomaalikilpailussa nähtiin kuusi laukojaa ja ainoa onnistuja oli upealla harhautuksella HPK:n maalivahti Joona Voutilaisen ohittanut Tyler Morley. Voitto oli tamperelaisille kauden kahdestoista. Tappara johtaa Liigaa seitsemän pisteen erolla toisena olevaan Kärppiin. HPK puolestaan löytyy 17 pisteellä sijalta kahdeksan. Tapparan ja HPK:n ero on 17 pistettä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen