Tappara ja HPK voittoihin CHL:ssä – Kärpät taipui niukasti Ruotsissa

8.10.2019
Tappara ja HPK voittoihin CHL:ssä – Kärpät taipui niukasti Ruotsissa

HPK otti tiistaina ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa. (Kuva: CHL / Veli-Matti Pitkänen)

Champions Hockey League jatkui tiistaina lohkovaiheen toiseksi viimeisen kierroksen otteluin. Suomalaisjoukkueista Tappara ja HPK olivat voitokkaita, Kärpät koki niukan tappion Ruotsissa.

Skellefteå AIK (SWE)–Kärpät 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Skellefteå AIK kaatoi Kärpät maalein 2–0 tiistaina CHL:n lohkovaiheen toiseksi viimeisellä ottelukierroksella. Skellefteå meni johtoon ajassa 11.26. Kotijoukkueen maalisarakkeen avasi Adam Pettersson. Toinen erä oli maaliton. Kolmannessa erässä Kärpät haki riskillä tasoitusta ilman maalivahtia ja Skellefteå iski 2-0-voittolukemat tyhjään maaliin Thomas Pyattin toimesta

Tappio oli Kärpille karvas, sillä se loi selvästi enemmän tekopaikkoja, mutta kotijoukkueen maalivahti oli hurjalla pelipäällä torjuen 29 laukausta.

– Maalivahdilla oli hyvä ilta. Me pelattiin huippupeli. Tiedettiin pelin vaatimustaso luistelun ja kamppailun osalta ja pistettiin hyvin vastaan. Oltiin pelissä kiinni ja päästiin käyttämään meidän vahvuuksia pelissä. Vastustajan veskari oli hyvä. Luotiin paljon paikkoja, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan. Pienet asiat ratkaisee nämä huippupelit, nyt se kääntyi Skellefteålle, Kärppien valmentaja Lauri Mikkola totesi.

Joukkueet kohtaavat uudelleen viikon kuluttua tiistaina Oulussa lohkovaiheen päätöskierroksella.

HPK–Rungsted (DEN) 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

HPK kaatoi tiistaina kotihallissaan tanskalaisen Rungsted Seier Capitalin maalein 2–0. Kotijoukkue meni ensimmäisessä erässä johtoon. Ajassa 15.51 Miska Ronkainen sivalsi kotijoukkueen 1-0-osuman. Toisessa erässä HPK käytti ylivoiman hyödyksi ja siirtyi ajassa 36.14 2-0-johtoon. Maalintekijänä Henri Kanninen. Ne lukemat jäivät myös loppulukemiksi.

HPK antoi tässä ottelussa vastuuta nuorille pelaajille ja he esiintyivätkin erinomaisesti.

– Nuoret pärjäsivät ihan hyvin. He vetivät ihan mallikkaan esityksen ja ihan hyvä peli heiltä. Meillä oli paljon pelaajia, joille saatiin tärkeitä minuutteja ja enemmän kokemusta, HPK:n valmentaja Juuso Nieminen totesi.

HPK oli lievästi niskan päällä läpi ottelun. Se onnistui erikoistilannepelaamisessa tehden ylivoimamaalin ja pitäen alivoimalla maalinsa koskemattomana.

– Toisen erän alussa meillä oli pieni heikko hetki, muuten vedettiin peli tyylikkäästi kotiin, Nieminen kertoi.

Joukkueet kohtaavat viikon kuluttua tiistaina Tanskan kamaralla lohkovaiheen päätöskierroksen ottelussa.

Frisk Asker (NOR)–Tappara 1–3 (1–1, 0–0, 0–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara vieraili tiistaina Frisk Askerin kotipesässä Norjassa ja nappasi mukaansa 1-3-vierasvoiton. Tappara meni johtoon ajassa 8.12, kun Otto Rauhala iski alivoimalla tamperelaisten avausmaalin Jere Karjalaisen syötöstä. Frisk Asker tasoitti pelin vielä juuri ennen erätaukoa Hampus Gustafssonin maalilla. Toinen erä oli maaliton. Kolmannessa erässä Charles Bertrand sivalsi Tapparan taas johtoon. Johtomaali syntyi ajassa 45.05 ja syöttöpisteet osumaan keräsivät Patrik Virta ja Teemu Suhonen. Virta sivalsi Tapparan kolmannen maalin ajassa 53.00.

– Ensimmäiset kaksi erää olivat vaikeat. Huono lähtö meiltä peliin, eikä saatu meidän tekemistä näkymään. Oli tiukka peli, kotijoukkue tuli hyvällä luistelulla ja tekemisellä siihen ja antoi kovan vastuksen. Kolmannessa erässä saatiin sitten näkymään sitä peliä mitä halutaan ja se käänsi pelin meille, Tapparan valmentaja Janne Grönvall totesi.

Joukkueet kohtaavat uudelleen keskiviikkona 16.10. Tampereella lohkovaiheen päätöskierroksella.

>> C More näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa
>> Katso kaikki CHL-uutiset, ottelutulokset ja otteluohjelma


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen