KalPa ja JYP avasivat viikon vierasvoitoilla – Kilpeläiselle nollapeli

8.10.2019
KalPa ja JYP avasivat viikon vierasvoitoilla – Kilpeläiselle nollapeli

KalPalle tiistain vierasvoitto oli kauden ensimmäinen. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Liiga-viikon avanneen tiistai-illan voittajat olivat kaksi pistettä Mikkelistä Jukureilta hakenut JYP ja Eero Kilpeläisen torjunnoilla Ässät nollannut KalPa!

Jukurit–JYP 3–4 VL (1–1, 2–1, 0–1, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP haki viikon alkajaisiksi kaksi pistettä Mikkelistä, kun Jukurit kaatui voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3–4. Ottelun avausmaali nähtiin ainoastaan seitsemän sekunnin jälkeen, kun JYPin Jerry Turkulainen osui heti aloituksen jälkeen. Turkulainen osui ottelussa myös toistamiseen päätöserässä, kun JYP tasoitti 3–3:een. Jyväskyläläisistä osui Turkulaisen lisäksi myös Alex Lindroos, joka laukoi toisessa erässä 2–2-tasoituksen.

Jukurien osumista vastasivat avauserässä osunut Charles Sarault ja kahdesti toisessa erässä maaliverkkoja heiluttanut Mika Partanen. Partasen ensimmäisen osuma syntyi rangaistuslaukauksesta ja toinen ylivoimapelin aikana. Turkulaisen ja Partasen lisäksi kahden pisteen iltaa viettävät Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen, jotka molemmat merkkauttivat kaksi syöttöpistettä.

Voittomaalikilpailussa ratkaisijaksi nousi Julius Nättinen. Nättisen lisäksi maalinteossa onnistuivat myös Jukurien Sarault ja JYPin Turkulainen. JYPin voiton myötä molemmilla joukkueilla on nyt kasassa 16 pistettä. JYP on tosin pelannut yhden ottelun Jukureita enemmän.

Ässät–KalPa 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPa ja Ässät iskivät tiistaina toisen kerran yhteen viikon sisään. Viikko sitten Ässät nollasi KalPan Kuopiossa, mutta nyt olikin KalPan vuoro nollata Ässät Porissa. Isomäki Areenassa nähtiin useista maalintekopaikoista vain yksi maali. Voittomaalista vastasi avauserässä KalPan Aleksi Klemetti. Klemetin kauden neljännen osuman alustivat Miikka Pitkänen ja kauden avauspisteensä merkkauttanut Ari Gröndahl.

Ottelun ehdoton ykkösnimi seisoi KalPan tolppien välissä. Hän oli peräti 36 kertaa torjumaan joutunut Eero Kilpeläinen. Nollapeli oli Kilpeläiselle kauden ensimmäinen. Ässien Daniil Tarasov pääsi Isomäki Areenassa huomattavasti helpommalla, kun venäläismaalivahti joutui torjumaan vain yhdeksän kertaa.

Täysi kolmen pisteen voitto oli KalPalle kauden toinen. Voitolla kuopiolaiset nousivat 13 pisteeseen ja sijalle kahdeksan. Ässät puolestaan löytyy yhden sijan korkeammalta kaksi pistettä enemmän keränneenä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen