Kärkikaksikolle kotivoitot – Tappara kaatoi Sportin ja Kärpät nollasi Ässät

3.10.2019
Kärkikaksikolle kotivoitot – Tappara kaatoi Sportin ja Kärpät nollasi Ässät

Matias Lehtonen iski torstaina Liiga-uransa toisen maalin. (Kuva: Saana Hakala)

Liigan kärkikaksikko Tappara ja Kärpät ottivat torstaina vakuuttavat kotivoitot. Tappara kaatoi Kristian Kuuselan juhlaillassa Sportin ja otti jo yhdeksännen peräkkäisen voiton. Toisena oleva Kärpät puolestaan nollasi Ässät päätöserän maaleilla. Oululaisten Patrik Rybar pelasi nollapelin.

Kärpät–Ässät 3–0 (0–0, 0–0, 3–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät jatkoi voittamattomana kotonaan, kun Ässät kaatui päätöserän kolmella maalilla. Oululaisten osumista vastasivat kahdesti kasvattajaseuransa verkkoon osunut Juho Lammikko ja kertaalleen maalannut Otto Karvinen. Karviselle maali oli jo kauden viides ja Lammikolle kauden kolmas. Kärppien maalilla slovakialainen Patrik Rybar pelasi Liiga-uransa ensimmäisen nollapelin pysäyttämällä Ässien kaikki 28 laukausta. Oululaiset ovat nyt pitäneet kaksi viimeistä kotiotteluaan maalinsa puhtaana. Lisäksi neljän kotiottelun aina Kärppien verkkoon on tehty vain kaksi osumaa.

Tappara–Sport 5–1 (1–1, 2–0, 2–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara otti torstaina jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa. Tamperelaiset porskuttavat Liigan kärkipaikalla ja voittaneet kauden kaikki ottelunsa. Tappara karkasi Hakametsässä voittoon vahvan kahden viimeisen erän ansiosta. Kirvesrintojen osumista vastasivat Charles Bertrand, voittomaalin toisen erän alussa iskenyt Patrik Virta, ylivoimalla osunut Tyler Morley, kauden avausmaalinsa tehnyt Matias Lehtonen ja päätösnumerot iskenyt illan juhlakalu Kristian Kuusela (1+1). Vaasalaisten illan ainokaisesta vastasi avauserässä osunut Steven Seigo. Viidennen tappion myötä Sport tippui Liigan jumbopaikalle.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen