Ilves mässäili seitsemän maalia Lahdessa, KooKoo kaatoi SaiPan jatkoajalla

2.10.2019
Ilves mässäili seitsemän maalia Lahdessa, KooKoo kaatoi SaiPan jatkoajalla

Eemeli Suomi osui kahdesti Pelicansia vastaan. (Kuva: Timo Savela)

HPK-JYP 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun JYP kaatui tiukassa ottelussa lukemin 2–1. Maalittoman avauserän jälkeen kotijoukkue siirtyi ylivoimalla johtoon Filip Krivosikin jatkaessa hyvää maalivirettään. Päätöserän alussa HPK-kapteeni Niklas Friman lisäsi johdon kahteen maaliin. JYP kavensi vielä Mikko Mäenpään osumalla, mutta tasoihin asti jyväskyläläiset eivät päässeet. Valtteri Puustinen nousi pistepörssissä kuudenneksi syötettyään HPK:n molemmat maalit.

Jukurit-TPS 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS:n maalintekovaikeudet jatkuivat, tällä kertaa Mikkelissä, kun Jukurit nappasi täyden pistepotin itselleen. Kotijoukkueen avauserän onnistumiset riittivät lopulta voittoon asti, kun Teemu Henritiuksen ja Julius Vähätalon maalit takasivat pisteet Jukureille. Teemu Väyrynen sai viimein ohitettua Sami Rajaniemen ajassa 58.40, mutta kavennus tuli TPS:n kannalta turhan myöhään. Rajaniemi ei joutunut Jukurien maalilla muutenkaan juuri töihin, sillä ottelun aikana kertyi vain 16 torjuntaa. Jukurit on nyt napsinut pisteitä kuudesta perättäisestä ottelusta ja noussut sarjataulukossa jo 3. sijalle.

KooKoo-SaiPa 2–1 JA (0–0, 1–1, 0–0, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo otti kauden toisen voittonsa SaiPasta jatkoajalle venyneen ottelun jälkeen. Samalla SaiPan kauden ensimmäinen vierasvoitto sai edelleen odottaa itseään. Kohtaamisen avausosumaa saatiin odottaa ottelun puoleen väliin asti, kunnes Peetro Seppälä tykitti kotijoukkueen johtoon ajassa 29.32. SaiPan tasoitusmaali syntyi kaksi minuuttia tästä, kun John Persson teki jo kauden viidennen maalinsa. Jatkoajalle venyneen ottelun sankari oli lopulta kotiyleisön mieliksi puolustaja Oskari Manninen, jonka napakka rannelaukaus ohitti Karolus Kaarlehdon. Vilmos Gallo (0+2) ja Trevor Mingoia (0+2) olivat vahvasti mukana KooKoo:n maaleissa.

Pelicans-Ilves 2–7 (1–1, 0–4, 1–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Lahdessa pelatun ottelun avauserä oli vielä tasainen, kun ensimmäiselle erätauolle vetäydyttiin 1–1-lukemissa. Toisessa erässä lahtelaisten yli rynnisti tamperelainen hurrikaani. Ilves takoi toisessä erässä neljä maalia ja kotijoukkue tippui täysin kyydistä. Pelicans-kapteeni Hannes Björninen herätteli vielä omiaan kaventamalla lukemiksi 2–5 ajassa 45.23, mutta laihaksi jäi tuon maalin tuoma lohtu. Ilves osui vielä kahdesti, onnistuen täten tekemään toistamiseen seitsemän maalia ottelussa viikon sisään. Peräti 15 Ilves-pelaajaa pääsi maali-iloittelussa pisteille. Pisterohmuina kunnostautuivat etenkin kaksi maalia tehneen Eemeli Suomen lisäksi Joose Antonen, Jasse Ikonen ja Robert Leino, jotka kirjasivat pisteet 0+2.


---
Julkaisija: Markus Viljanen